Az Európai Bizottság arra jutott az általuk végzett felmérés alapján, hogy ha eltörlik az évi kétszeri óraállítást, akkor a nyári időszámítást kéne megtartani. Megnyugtatóan hangzik, hogy ha már meg kell szűnnie az óraállításnak, aminek egyébként általában mindenki örülne, a nyári idő lesz a győztes, hisz mi időzónánk keleti szélén vagyunk, így nálunk (meg persze a lengyeleknél és a szlovákoknál) kel és nyugszik a nap a legkorábban, így jóval korábban sötétedik, mint az EU nagy részében (Románia és Bulgária már egy másik időzónában vannak). Ha az lenne a döntés, hogy a téli időszámítás marad, visszajutnánk oda, ahol 1980 előtt voltunk: már ilyenkor, nyár végén is 7 előtt sötétedne, miközben hajnali fél 5 körül világosodna, amire ma már szinte senkinek semmi szüksége, októberben pedig már jóval 6 előtt sötétedne. A fennálló időzónákat még akkor alakították ki, amikor az emberek többsége a tyúkokkal feküdt és kelt, de azóta jól elcsúszott a napirendünk, ezért találták ki a nyári...

Forrás: privatbankar.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Csak abban reménykedek, hogy bár a kormány még nem alakította ki álláspontját (nincs itthon Orbán), nem fognak tiltakozni ellene.
Indok: CSAK, MERT!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.