A Jobbik szerint a kormány alulfinanszírozza az oktatást, a jövő évi költségvetésben összesen 15 milliárd forinttal szán többet a közoktatásra, mint az elmúlt tanévben.

Jobbik: a kormány alulfinanszírozza az oktatást

Ander Balázs, a Jobbik országgyűlési képviselője, az Országgyűlés kulturális bizottságának alelnöke vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy ez a "plusz" 15 milliárd forint még az inflációs szintet sem fogja fedezni.

Az ellenzéki párt szerint, ha a tanévkezdés előtti "kormányzati pótvizsgákról" bizonyítványt állítanának ki, akkor abból az derülne ki, hogy oktatásfinanszírozásból, a pedagógus társadalom anyagi és erkölcsi megbecsüléséből, a fenyegető tanárhiány kezeléséből, valamint a társadalmi mobilitás, esélyegyenlőség megteremtése tekintetében elégtelenre vizsgázott a kormány.

Ander Balázs azt mondta, hogy a tanárok alulfizetettek, egyre jobban túlterheltek, és egyre nagyobb "politikai presszió" irányul rájuk.

Szólt arról is, hogy az iskolakezdés családok százezreinek okoz "nagyon komoly fejfájást", ezért – pártja szerint – a családtámogatásoknak inflációkövetőnek kellene lenniük. E támogatások elvesztették értékük harmadát az elmúlt két kormányzati ciklus alatt – jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus közölte azt is, a Jobbik szerint a gyermekvállalást és gyermeknevelést fokozottabban kellene támogatni.

A Jobbik alelnöke, Volner János egy újságcikkre reagáló pénteki Facebook-bejegyzésével kapcsolatos újságírói kérdésre, hogy a politikus marad-e a pártban, Ander Balázs azt válaszolta: Volner János "jelen állás szerint egészen biztosan marad a Jobbikban". Közölte, nem tud semmilyen, az alelnök ellen indult etikai vizsgálatról.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha az un. a nemzet JJOBB-BIKÁJA nem tudja, v nem meri mondani, hogy ez a kúrmány megteheti magának, azaz ÖFÉLESÉGÉNEK mérlegelésekor/kor, hogy mérlegeljen, a POCAK-NÁCI felhatalmása/ döntésében, hogy az oktatásra, v a GYERMEKKORI ÁLMÁRA kölccsön-e többet, v kevesebbet, hiszen
.
24.hu/fn/gazdasag/2016/03/23/elfogadtak-orban-almat-a-rendeleti-koltsegvetest/
.
Ebből is következően SAJNÁLATOS MÓDON, az ország, és az ELLENZÉK szégyenére is:
.
. --- Csak eljátsszuk, hogy ez egy ország
444.hu/2018/08/29/csak-eljatsszuk-hogy-ez-egy-orszag
----------------------
---- Ebből tényleg rendszerváltás lett
tldr.444.hu/2018/07/27/ebbol-tenyleg-rendszervaltas-lett
.
Magyarország Uradalom
.
Most már csak az a KÉRDÉS, kibírja-e az ORSZÁG RÖHÖGÉS NÉLKÜL, ami TÖKIG KITELJESEDIK ez a ki tudja mi!
RonaGyuri
miért költene az oktatásra? Minek? Itt van ő is mennyit tanították azt semmi érdmi látszata! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.