Újabb fordulatot vett a „lúgos doki” néven elhíresült B. Krisztián és áldozata, Renner Erika ügye: bár az alapügy jogerősen lezárult, ismét nyomozást rendelt el a Fővárosi Főügyészség, ezúttal hamis tanúzás miatt.

Még nincs vége a lúgos doktor ügyének, újabb nyomozást rendeltek el

Júliusban negyedjére is bűnösnek találta a Kúria B. Krisztiánt, a budai Irgalmasrendi Kórház egykori főigazgatóját, aki 2013 márciusában elkábította volt barátnőjét, Erikát, majd lúggal csonkította meg az asszony nemi szervét. A férfi 11 év börtönt kapott szörnyű tettéért, a bíró pedig örökre eltiltotta az orvosi hivatás gyakorlásától is.

most újabb nyomozás indult, ezúttal azzal a levéllel kapcsolatban, amellyel Erika élettársát akarták besározni.

Miután az alapügy jogerősen lezárult, az ügyben csatolt levél kapcsán a Fővárosi Főügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettének gyanúja miatt nyomozást rendelt el

– közölte Bagoly Bettina, a főügyészség szóvivője, majd hozzátette: gyanúsított kihallgatására ez idáig nem került sor.

Az aljas levelet még tavaly adták fel egy börtönben, és az írás azt állította: a brutális támadás elkövetője teljesen más, mint az ügyben elejétől kezdve vádolt orvos, B. Krisztián. A névtelenül küldött irományt a vádlott ügyvédje csatolta az alapügyben mentőkörülményként, de az ügyészség azonosította az írót, majd megállapította, hogy a sorok nem fedik a valóságot.

(Blikk)

MTI Fotó: Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lópicigáspár
Valamelyik rabtárs pár ezerért... nagy ügy, rávernek még pár évet! De mi lesz a felbujtókkal? A doki, meg az ügyvédje ugye?
Qqberci
Mellékbűntetéskén a dokit azért csakcsak ki kéne herélni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.