Az óvodák, iskolák környékén mindenki fokozottabb óvatossággal közlekedjen.

Az Útinform hétfő reggeli jelentése szerint ismét nagy a zsúfoltság és sok a torlódás a főváros környéki bevezető főbb utakon, ám ma a városokon belül is fokozottan kell ügyelni (főleg az iskolák, óvodák környékén), mert elindult a tanév.

- Az M0-s autóút déli szakaszán, a Hárosi Duna-hídnál (14-16 km) a terelt szakaszon, az M1-es felé tartók torlódásra számítsanak! Az M5-ös és az M1-es autópálya között a szokottnál egy órával is hosszabb lehet a menetidő.

Útinform: elindult a tanév, mindenhol torlódásokkal kell számolni

Fotó: police.hu

- Az M3-as autópályán, Bag térségében a 37-es és 43-as km között felújítják a Nyíregyháza felé vezető oldalt. Mindkét irányban 2-2 sáv járható de a főváros felé erős a forgalom, torlódásra kell számítani.

- Az M7-es autópályán, Törökbálint térségében a főváros felé a 14-es km-nél baleset miatt csak egy sáv járható, torlódik a forgalom.

- Az M2-es autóúton Budapest felé Gödtől nagy a zsúfoltság. Tervezzenek hosszabb menetidővel!

- Győr-Moson-Sopron megyében, a Fertőhomok és Hidegség közötti (8518-as jelű) útra a tegnapi vihar nyomán nagy mennyiségű sár került, amit még ma is takarítanak. A 13-as és a 15-ös km közötti szakaszt lezárták, a forgalmat a 85-ös főút felé terelik el.

Torlódásveszély az M0-s déli szektorában

Szeptember végéig lezárták az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, a 19-es km-nél levő szigetszentmiklósi csomópont le- és felhajtó ágát, ezért a Csepeli útról és Szigetszentmiklós felől nem lehet fel- és lehajtani az M1-es irányába.

A lezárás idejére a közeli 16-os km-nél lévő halásztelki csomópont használható, ezt sárga táblák is jelzik. A reggeli és délutáni órákban a környéken autózók jelentős menetidő növekedéssel számoljanak!

A SZOKÁSOSNÁL IS NAGYOBB FORGALOM VÁRHATÓ AZ ÚJ TANÉV ELSŐ NAPJÁN

A 2018-2019-es tanév szeptember 3-án kezdődik. Általánosságban is elmondható, hogy hétfőnként tapasztalható a legnagyobb forgalom az országos közutakon. Ez a mai napon még inkább igaz lesz, az elmúlt évek tapasztalatai alapján ilyenkor még koncentráltabban, még többen indulnak útnak a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. Ráadásul az előrejelzések alapján esős idő is várható, ami még több autóst vonzhat az utakra. Mindezeket összegezve a reggel 6 és 9, illetve a délután 16 és 19 óra közötti időszakban a szokásosnál hosszabb menetidővel számolhatnak a közlekedők. Az aktuális forgalmi helyzetről az alábbiak szerint tájékozódhatnak:

Indulás előtt: Útinform szolgálatunk diszpécserei 0-24 órában fogadják hívásukat a +36-1-336-2400-s telefonszámon, ezen kívül a www.utinform.hu-n is számos hasznos információt találhatnak. Ha Budapesten belül indulnak útnak, a BKK Infó segítségét kérhetik, elérhetőségeiket megtalálják a www.bkkinfo.hu oldalon, illetve a BKK Infó mobil applikációt is igénybe vehetik. Tervezzék még optimális útvonalukat még mielőtt útra kelnek, induljanak el időben!

Ha már úton vannak: ha tehetik, használjanak autós navigációs applikációkat. A WAZE és a Google Maps iOS és Android készülékekre is elérhető. Mindkét alkalmazás hasznos segítséget nyújthat.

Általánosságban: ha tehetik, kerüljék el a csúcsidőszakokat, vezessenek körültekintően, a szokásosnál is telítettebb sávokra, lassabb haladásra számíthatnak az országos közutakon és az önkormányzati kezelésű szakaszokon egyaránt. Figyeljenek a gyermekekre, iskolák, óvodák környékén fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.