Az állami általános iskolákban és gimnáziumokban augusztus végén 4325 betöltetlen álláshely volt – derül ki azokból a Klebelsberg Központnál összesített adatokból, amelyek az Index birtokába kerültek.

Ennyi tanár hiányzik az állami iskolákból

Az általános iskolákból 3945 pedagógus hiányzik, a gimnáziumokból 461. Mivel a Klebelsberg Központ fenntartásába tartozó iskolákban összesen 81 621 pedagógus dolgozik, ez alapján a tanárhiány az állami iskolákban összességében 4 százalékos. Leginkább az iskolákban vagy az iskolákban foglalkoztatott gyógypedagógusok hiányoznak, ezt utazó gyógypedagógusokkal próbálták meg kiküszöbölni, de a Klik statisztikái azt mutatják, hogy az utazó gyógypedagógusi hálózatban is 167 betöltetlen állás van.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Retekvári halljuk az újabb hazugságaidat !!!
ila51
Nem tudom a LAJK mennyire szava hihető ?
papa.49
@ila51: Nálunk még miniszter is lehetne )))))))))))))))
Eladott Ország
"A pedagógusok is jóval nagyobb anyagi megbecsülésben részesülnek, mint korábban. Átlagosan 50%-kal nőtt a pedagógusok bére 2013 óta. Egy pályakezdő – egyetemi végzettséggel rendelkező – pedagógus öt éve 130 ezer forintot keresett, ma 73 ezer forinttal magasabb összeget visz haza. Egy 20 éve dolgozó – egyetemi végzettségű – pedagógus a béremelés előtt 173 ezer forintot keresett, ma ennek csaknem a dupláját keresi. A pedagógusoknak nemcsak az anyagi, hanem a szakmai megbecsülése is nőtt, véleményükre, javaslataikra ezután is – az új Nemzeti Alaptanterv tervezetéről kezdődő szakmai és társadalmi egyeztetésen is – számítunk."
Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma (MTI-OS)
Tehát egy egyetemi végzettségű kezdő tanár se kap még átlagbért sem. Akik meg nem egyetemi végzettségűek, még kevesebbet. Erre aztán büszke lehet az EMMI. Az alternatív valóság úgy húz el a tények mellett, mint a felcsúti kisvasút Orbán Viktor lovasszobra mellett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.