Budapestre látogat hétfőn András yorki herceg – közölte a Brit Nagykövetség.

Erzsébet brit királynő harmadik gyermeke kétnapos látogatásán találkozik Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, valamint Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszterrel, továbbá számos budapesti programon részt vesz.

Közleményük szerint kiemelt témák lesznek: az oktatás, a tudomány, a technológia és a mérnöki hivatás.

András herceg – aki a brit Építőmérnökök Intézetének (Institution of Civil Engineers, ICE) fővédnöke – megnyitja az ICE fennállásának 200. évfordulója alkalmából a Magyar Mérnöki Kamara által Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia dísztermében szervezett "Építőmérnök 200" konferenciát. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) pedig a "Társadalmi érték és felelősség a közszférában" című brit-magyar műhelykonferenciát nyitja meg, melynek megvalósításában az NKE partnere a Birminghami Egyetem.

A yorki herceg ellátogat Magyarország első integrált edzőtermébe, a budapesti Suhanj! Fitness-be, ahol fogyatékkal élő és ép sportolók közösen edzhetnek. Az edzőteremben többek között a 2012. évi londoni Paralimpiai Játékok olimpikonjaival is találkozik.

A látogatás zárásaként a herceg részt vesz az általa 2014-ben alapított Pitch&Palace nemzetközi startup verseny első magyarországi döntőjén, ahol a magyarországi tudományos és technológiai startup közösség képviselteti magát. A kezdeményezés célja az Egyesült Királyságban és világszerte az innovatív vállalkozások, ötletek fejlesztése. A budapesti döntőn a 12 legjobb csapat mutatja be üzleti tervét a mentorokból és befektetőkből álló közönségnek, majd találkozhat az Egyesült Királyságban tevékenykedő legsikeresebb magyar vállalkozókkal és üzletemberekkel – fejtette ki a nagykövetség.

András yorki herceg mostanáig egy alkalommal, 2005-ben tett hivatalos látogatást Magyarországon

- olvasható a közleményben.

Forrás: MTI

Címlapi kép: Instagram

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
András herceg a Buckingham-palota "Belga-lakosztály"-ában született 1960. február 19-én, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg harmadik gyermekeként és második fiaként. 1960. április 8-án keresztelték meg a palota Zenetermében, nevét apai nagyapja, András görög és dán herceg után kapta. Már alig várjuk, had erősödjön a mérnöki társadalom.
Eladott Ország
András herceg a Buckingham-palota "Belga-lakosztály"-ában született 1960. február 19-én, II. Erzsébet brit királynő és Fülöp edinburgh-i herceg harmadik gyermekeként és második fiaként. 1960. április 8-án keresztelték meg a palota Zenetermében, nevét apai nagyapja, András görög és dán herceg után kapta. Már alig várjuk, had erősödjön a mérnöki társadalom.
justhpeter
Érdekes lesz a királyi-paraszti találkozó.
Commenter
@justhpeter: Randy Andy randizik a felcsúti palota hercegével, botrányokban mindketten jól állnak, és mindkettőjüket a nép tartja el.
Eladott Ország
András yorki herceg találkozni fog a a felcsúti trágyába oltott polihisztorral is, Mészáros Lölövel. Hiszen ő hazánkban , itt teljes valójában az orbáni plebejus, a népmesei hős, 2018 Magyarországának ideáltipikus megtestesítője, maga a rezignált bukolika és a szenvtelen ostobaság díjnyertes ötvözete. Mészáros Lölö. Az ember, aki nem oly régen 3 millió forint árbevételt kapart össze egy év alatt. Most 225 milliárdnál tart. Igen, ő az. Hát nem egy átlagember, az egészen biztos. Minden szava aranyat ér, szinte aranyköpetek sorozata, csiszolatlan gyémántok elénk hányt füzére, a harmadikos diák szellemi szintjén megrekedt, kétszámjegyű szavas szótárát büszkén lobogtató, öntudatlan nemzeti tőkés. Az a pengeéles logika, azok a mélyenszántó, magvas gondolatok, az a sztoikus bölcselőket megszégyenítő mélysége az elmének, a nemzeti felső-középosztály megtestesítője, a NER jobbágya, a 21. századi magyar feudalizmusba oltott kleptokrácia arca. Már-már fizikai fájdalommal járt végighallgatni a sehonnan sehova nem vezető, végtelenül kínos gagyogást, a milliárdos lábtörlőnek használt téeszelnök primitív, mélysötét és öntudatlan küzdelmét a magyar nyelvvel. Tudnák erre csúnyább szavakat is mondani, de inkább én sem teszem. Pedig az ádáz küzdelem ellenére is kevesebben vannak, mint többen azok, akik erkölcsileg ilyen mélyre ásták magukat. Engem az sem vigasztal, hogy ha változnak az évszakok, az ő bőre is ott fog száradni, ahol most a Simicskáé. Addig is ez van: kretének és félkegyelműek uralma. Ahol mindenki oda megy, ahova el tud jutni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.