Lapértesülések szerint jelentősen megváltoztatná a szociális segélyeket a kormány, amivel megint a legszegényebb rétegek járhatnak rosszul.

A Népszava értesülései szerint alaposan hozzányúlna a szociális segélyhez a kormány. 

A Belügyminisztériumban már létezik egy kidolgozott tervezet, amely szerint a szociális törvény úgy módosulna, hogy 2019 januárjától a közmunkásként szerzett bér összegét számolják bele a háztartás egy fogyasztási egységre eső jövedelmébe.

Segélymegvonást készíthet elő a kormány

Fotó: pixabay.com CCO

Eddig a segély 22 800 forintját vették alapul a járási hivatalokban, mikor arról kellett dönteni, kaphat-e valaki ilyen segélyt, vagy sem. A változtatás után a 8 órás munka után járó közmunkásbér nettó 54 217 forintját vagy pedig a szakképzett közmunkások nettó 77 968 forintját veszik figyelembe, vagyis a lap szerint kevés olyan család fog maradni, ahol a nem dolgozó felnőtt segélyt kaphat.

A még nem a nyilvánosságnak szánt tervezett máshol is változtatna: úgynevezett "start szövetekezetekké" alakítanák át a közfoglalkoztatási alapon létrehozott szociális szövetkezeteket. Mindemellett a tervezet szerint kivennék a kötelező közbeszerzés köréből az általuk végzett építési munkákat, szolgáltatásokat, náluk megtermelt árukat.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
A megszorításokat választások után kell átnyomni...saját szavazóit nyomorgatja a fidesz..de sebaj...4 év múlva pár erzsi utalvány után el is felejtik az egészet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ügyes engem ezzel a cikkel kiraciztatok majd betettétek a sajátot! =))
szép új világ
@RonaGyuri: A hír tartalma a lényeg nem a közzétevő. Egyébként Én is jártam már így, csak nem adtam neki hangot. Végül is a propi úgy szerkeszti saját oldalát, ahogy neki tetszik.
szép új világ
Így kedveskedik a csuti cigó a híveinek. A választás előtt miért nem tudta meglépni ezt?
Nem sajnálom őket, hiszen a "segílyen" élők és a közmunkások 90%-a Orbánra szavazott.
Csak azt kapják amit választottak.
desiro57
Sok a birka Magyarországon de meg érdemlik a sorsukat...
magyarbakancs
mindent elkel venni az emberektől igaza van Orbánnak.
Stadionokra ,meg focistákra el költeni a segélyeket .nyugdíjakat.
Éjen Orbán Éljen a megbonthatatlan örökös Felcsúti vezérség.ÉLJEN?
Hellcat
A megszorításokat választások után kell átnyomni...saját szavazóit nyomorgatja a fidesz..de sebaj...4 év múlva pár erzsi utalvány után el is felejtik az egészet.
Nessy
@Hellcat: Sőt, addigra már nem két kiló, hanem egy kiló krumpli i elég lesz a szavazatukért! Megtakarítás 2 in 1!
Kutyuska
@Hellcat: Ezt választották, viseljék a következményeket. Egyáltalán nem sajnálom őket, ennyire érdemesek.
Jozefina
Aki a fidesz-kdnp-re szavazott megérdemli!!! A többiek meg menjenek ki az utcára és tiltakozzanak!!!??
Hellcat
@Shikari: Már megint burkoltan cigányozol te illibsi nácigeci te. A saját szavazótársaidat ócsárolod ám tudode? Büdös gyökér csicskari...ugass kutya!
Hellcat
@Kutyuska: Bizony...tessék viselni a következményeket...a baj,csak az hogy az is viseli aki nem oda Xelt, meg hogy van olyan aki oda Xelt de nem viseli a következményeket.
Kutyuska
@Hellcat: Igen, ez igaz, de legalább bűnhődik sok agyatlan is.
Hellcat
@Shikari: Vau Vau...nyomjad csak, ezért fizetnek...Nap végén el kell menned a Lendvaiba a pénzedért vagy kipostázzák? te hazaáruló korcs te...
picike1
"aki nem dolgozik ne is egyék " jön a jó közmondás és kész minden !
CsipkeRózsa
@Shikari: Tegyen be a közösbe többet, aki sokat markol belőle, mert ott van miből vissza is adni. Ők nem csak egy közszolgai bért kapnak, amiből majdnem éhen lehet halni.
division
@Hellcat: Most komoly tévedésben vagy, nem kizárólag a cigányok nem akarnak dolgozni, nálunk az oviban a több gyerekesek (családot inkább nem írok, mert ki tudja melyiknek ki az apja) anyja szimplán csak nem akar dolgozni, inkább szül még, és messze nem mind roma. Persze vannak akik önhibájukon kívül kerülnek rossz helyzetbe, veszítik el a munkájukat, de én egy ilyen úgymond "kacsa" hírre még nem adnék.
division
@CsipkeRózsa: Többet tesz be a közösbe aki sokat keres, nem jól látod ezt a dolgot. Szerinted aki minimálbért keres vagy aki milliókat az fizeti a több adót?
Hellcat
@Shikari: Liberális Náci :D Basszus honnan szedsz te elő ekkora idiótaságokat? :D:D:D:D Csicskari a fitymasz rühes házörző korcs kutyulija. Ugass csak én jól szórakozok rajtad.
Hellcat
@Shikari: Akkor te illibsiként kommunista vagy ugyebár. Komcsi kutya vagy...egy korcs. vau vau ugass csak.
CsipkeRózsa
@division: Nem mondtam, hogy a gazdagok nem tesznek be többet a közösbe, de a szegények, szegényebbek megélhetésére sem marad elég pénz, míg a gazdagok a keresetük javát nem megélhetésükre fordítják. Az arányok eltérése túlzott, a progresszív adózás visszaállítása indokolt volna.

Most arról ne is beszéljünk, hogy minden zsíros falatot a "közeliek" kapnak, az állami tulajdonú nagy értékű épületeket, kastélyokat jóval áron alul kapják meg, általában felújítva.

A sok igazságtalan elosztást még sokáig lehetne sorolni. Nem igaz, hogy ezt nem látod, látják az emberek egy része.

Tehát a szegények segítése sokkal kevesebbe is kerülne, és nem volna annyi szerencsétlen élet az országban. Jobb volna mindenkinek, ha több mosolygós embert, gyereket láthatna, normálisabb lehetne az emberek egymáshoz való viszonya is.

Most arról nem beszélünk
division
@CsipkeRózsa: Látom én ezeket, csak mint "nem szegény" azt is látom mennyit fizetek én be a közösbe. Az utolsó soraiddal mondjuk egyetértek, jó lenne egy ilyen világ, de ez elképzelhetetlen.
SystemError
@Hellcat: Hol élsz, hogy "be kell menni". miután személyesen a Kubatov fajtárs kiképezte őket(hogy érezzék a senkik, hogy valakik)pl: @Shikari:-t Utána már a cap.fidesz . hu-n megy a napi eligazítás. Pl, hogy "szórjátok tele "liberális" szóval a fórumokat, hogy ha rákeresnek, akkor azaz oldal jöjjön be" Nyilván Shikari segg hülye ilyenekhez, csak végrehajtja a mantrát, ahogy az ki is érződik, abból, hogy valójában nem kommunikál, csak kinyilatkoztat, mindezt egy olyan közegben, ahol egészséges ember nem marad, mert nincs visszacsatolása. A feladat végrehajtás a a "mintaválasz" szerű posztjaiból is kihallatszik, melyek nettó napi propagandák és az eredeti kérdésre nem reflektálnak.
kereső
@division: "több lehetőség lent, több felelősség fennt"-na ki mondta?
division
@kereső: Van is felelősség "fent" bőven.
F_Viktor
@Hellcat: Írod:
"...de sebaj...4 év múlva pár erzsi utalvány után el is felejtik az egészet."

Remélem 4 év alatt mind éhen fog halni.
Hellcat
@F_Viktor: Vagy addigra megbukik a rezsim...csak akkor faszulunk mi is.
SystemError
@Shikari: Nácizik a náci, mert fideszes. Ez szar folyik a médiából évek óta, hogy a tolvaj a leghangosabb... Képzeld megtanultuk Viktortól, hogy ne azt nézzük, amit mond, hanem amit csinál...
SystemError
@Shikari: 21:12 Te szellemi fogyatékos vagy?
egyvandor
Rájöttek minél többet vonnak meg tőlük annál több szavazatot kapnak onnan.
egyvandor
@fideszes gyökér: Aminek azóta már kb. hússzorosát fizeti boldogan a közösbe a VIP-esek ellátásara, és akkor még a baleseti adóról nem is beszéltünk.
Desischado
Remélem, azok is így fognak járni, akik rájuk szavaztak. orbán az utolsót is ellopja az emberektől, hogy ő meg a bandája dőzsölhessenek. De sebaj, majd jön a böske meg az egy kiló krumpli, és sinen lesz a szavazás!
babp1982
@SystemError: igen ha mèg nem vetted volna észre, de van egy jó hírem is a halelefelnèl egy hangyányival több esze van-:)))
SystemError
@Shikari: Hát mivel a kérdés is hazug, ezért azt javaslom, hogy az ügynökképző Kubatov elvtársnak tedd fel a kérdést, hogy miért nem értelmezhető a propaganda, ami alapján itt "tevékenykedsz" cap.fidesz.hu, de gondolom ott lesz az előzményekben is!

Látom kicsit bajban vagy a fogalmakkal. segítek, hogy ne csinálj magadból teljesen hülyét jó:

"A liberalizmus, más néven szabadelvűség, a szabadságot jelentő liberty szó után alapvetően a személyes szabadságon és törvény előtti egyenlőségen alapul"

"A fasizmus a radikális, tekintélyuralmi nacionalizmusnak a 20. század első felében Európa egy sor országában megjelent formája.[1][2] Nevét az olasz változatáról, a legkorábban kialakult olasz fasizmusról kapta. A fasiszták az adott nemzet totalitárius állammá történő egységesítésére törekedtek a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodva. A fasizmus ellenséges a liberális demokráciával, a szocializmussal, a kommunizmussal szemben."

Szóval ne beszélj butaságokat. Másrészről szerintem ismerj magadra és kormányodra a második definicióban
SystemError
@Shikari: Nem fogok vitatkozni, mert látszik a válaszaidból a sablonos propaganda felolvasás, de azért kitartóan nyomod. Ezt hívják kemény munkának, csinálja az ember mert kell :) Eddig se volt hiteles az itteni léted, de legalább ne szenvedj vagy kérd át magad más fórumra Kubinál:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.