Lengyelország, Magyarország, Románia, az olasz kormány" - mondta Oettinger egy brüsszeli rendezvényen az MTI szerint. Hozzátette: az EU-t kívülről autokraták fenyegetik kereskedelmi háborúval, agresszióval, mint például Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök, illetve az "okos kínaiak". Oettinger saját hazája, Németország kormányát is bírálta, mondván, hogy nem tanúsít elegendő lelkesedést az Európai Unió iránt, különösen akkor, amikor a büdzséről van szó. Az uniós biztos kiemelte, hogy az EU következő többéves költségvetési keretének gyors jóváhagyása azt az üzenetet küldené, hogy Európa a kihívások ellenére képes továbbra is határozott fellépésre - írta a brüsszeli hírportál.

Forrás: atv.hu
Feltöltő: Commenter
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
@Eriksson: ma, 22:03
Amit az OV kormány folytat, az minden csak nem munkaerő gazdálkodás.
1. Nem szabadna úgy bánni az emberekkel, hogy akinek két lába van és még nem mondja a hamut mamunak az elmegy.
2. El kellene menni a háborús államokkal határos országokba és az ottani menekülttáborokban ki kellene választani azokat a szakmával rendelkező embereket, akikre a magyar gazdaságban szükség van.
3. De lehetne tárgyalni azokkal a diplomásokkal is, akik magyar egyetemeken végeztek, hogy szervezzék össze a magyarul tudó szakembereket és jőjjenek ide dolgozni, míg nem tudnak hazamenni.
Mielőtt migráncssimogatóvá neveznétek ki, bevallom, hogy aki nálam jobban fél a négerektől, vagy kevésbé szívleli az arabokat (a gazdagokat is!!!), az festi magát és HAZUDIK!
De a racionalitás és a humánum ezt követelné meg!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bencemacska
@Commenter: ma,23:16
Ráadásul ma a kötöttfogásban megerősítettek ebben a nézetemben!
Eriksson
@bencemacska: Én nem gazdasági oldalról közelítettem meg a témát, hanem közbiztonságiból. Hogy hogyan lehetne kordában tartani a sok - már itt lévő idegen -, tőlünk eltérő kultúrájú népséget.
Amit te írsz, az nem munkaerő gazdálkodás, hanem élő emberek rabszolgasorú kihasználása. Mint a rabszolgapiacon: Aki megfelel az jöhet, aki nem az akár pusztulhat is.
Itt mindenki tudja, hogy bevándorlásellenes vagyok, tehát csak azt tudom mondani, hogy ezeknek az embereknek a szülőföldjükön kellene munkát teremteni, ha már segíteni akarunk rajtuk és családjukon. Nem csak kihasználni a szülőföldjük természeti kincseit, vagy háborúk során élhetetlenné tenni élőhelyüket.
Peller Anikó
@bencemacska: Nem, sajnos ez nem racionalitás. Arabokat válogatva vagy válogatás nélkül ellenjavallt betelepíteni Európába. Soha nem fognak integrálódni és mindig potenciális veszélyt jelentenek az életünkre.

Ha már válogatni akarsz miért nem a sárgákból válogatsz? Nagyfejű, tanítható, nem degenerált agresszív bigott vallású, dolgos népek.

A humánum pedig azt követeli meg, hogy NE hozz a nyakunkra gyilkos népeket.
bencemacska
@Eriksson: ma, 09:02
Ezért kell különbséget tenni a menekültek és a bevándorlók között. A menekült valami veszély elől menekül a lakóhelyéről, a bevándorló meg jobb életet remél.
Van akinek a bombák rakéták elől kell menekülni, van akinek a diktátorok elől.
Kikre lennénk most büszkék, ha a tudósok nem menekültek volna Európából /M.o-ról is !!!/ Amerikába, hogy később Nobel-díjasok legyenek!
Azért vannak a különböző biztonságunkra vigyázó hivatalok, hogy különbséget tudjanak tenni a védelmet kérők között. Menekülők általában ragaszkodnak szülőföldjükhöz, és a veszély elmúltával visszamennek, vagy ha jól érzik magukat, beilleszkednek. Ez is két oldalú megállapodás kérdése!!!
"Aki megfelel az jöhet, aki nem az akár pusztulhat is." mondatodat én a bevándorlási engedélyt kérőkre vonatkoztatom. A mondat első felét vallom is. De nem kell rabszolgaként tartani őket, hanem egyenrangúként kezelni. Ha vállalják a feltételeket maradnak, hanem keressenek másutt lehetőséget!!!
A mondatod másik fele a szolidaritás témakörbe tartozik, amit mindenki humanitárius beállítottsága és a lehetősége alapján gyakorol!
Ebbe a kategóriába tartozik az utolsó két mondatod. Jó lenne, ha a MAGYAR KORMÁNY is ezt vallaná.
Kicsit hosszan magyaráztam, de nem biztos még így sem, hogy mindenki azt érti alatta, amit én mondani szerettem volna!
bencemacska
@Eriksson: Köszönöm, hogy érted, mit akartam mondani!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.