Mintegy 15 ezer embernek jelent segítséget a Sajón katonák által épített pontonhíd – mondta Antal László honvéd ezredes az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

Tizenötezer embert segít a Sajón épített pontonhíd

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái által augusztus 31-én összeállított hidat kedd este adták át. A két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei falu, Muhi és Köröm között épült ideiglenes átkelő feladata a felújítás alatt álló kesznyéteni híd pótlása.

Az ezredes azt mondta: a Sajótól északra 46 települést érint a kesznyéteni híd felújítása. A pontonhíd nélkül néhány településről negyven kilométeres kerülővel juthatnának csak el az emberek a munkahelyükre, az iskolájukba.

Antal László hozzátette: a pontonhídon főként személyautók közlekednek, de már mezőgazdasági bálázó és kamion is átkelt rajta.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, boon.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ellenben még véletlenül sincs kitáblázva a lehetőség. Persze megértem, mert a körömi út tükrözi a magyar valóságot, ami köszönő viszonyban sincs a nemzethy matyar valósággal.
Eladott Ország
Egy kis üröm az örömben: buszmentes a körömi pontonhíd. A körömi pontonhíd enyhíti a kesznyéteni híd lezárása miatti gondokat, azonban hiába kísérleteztek, egyik autóbusz sem tudott átkelni a felépült körömi pontonhídon. A fotón hiába szerepel az autóbusz, az nem tudja használni.
kakambuki
@Eladott Ország: Miért nem? A híd teherbírása miatt nem használhatja a busz vagy egyéb nehéz jármű, vagy más egyéb közlekedés biztonsági okokból? Ez egy hadi híd ugyanis!
lusta
@kakambuki: A válasz nagyon egyszerű. Hiába aszfaltozták le az út mindkét oldalát és egyenlítették ki a bukkanókat, a körömi oldal nagyon meredek. A Sajó jobb partja, ahol a busz is látható egyhén emelkedő az út. A bal part a meredek.
Eladott Ország
@kakambuki: A Észak-Magyarország megyei napilap, a mai nap (09.07.-én a fidesz egyik napilapja vagy szócsöve), közölte, hogy a szakembereknek a pontonhidat sikerült úgy átalakítani, hogy a magaspadlós buszok, csuklós busz is is átkelhetnek rajta 5 km/ó sebességgel. Korábban ugyanis leért az autóbusz alja a hídhoz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.