Az első fél évben megkezdett építőipari kivitelezés 15 százalékkal nőtt. Az idén az első fél évben megkezdett építési kivitelezési munkák összértéke megközelítette az 1300 milliárd forintot, ami folyó áron számítva 15 százalékos bővülés 2017 azonos időszakához képest - közölték az EBI Építésaktivitási jelentést készítők kedden az MTI-vel.

Forrás: ingatlanok.hu
Feltöltő: olahzsuzsanna
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
@Shikari: A cikkből:
"A már eddig is rekordokat döntögető mélyépítési szektornak azonban még egy fokozattal sikerült nagyobb sebességre kapcsolnia. 2018 első fél évében 740 milliárd forintos összegben indultak el mélyépítési kivitelezési projektek..."

Arra gondolsz Tibi, hogy a fityesz által támogatott családok földalatti atombiztos pincéket építenek? :-)))
Elárulok egy titkot! Tavaly év végére lázárék kiosztották a 2020-ig rendelkezésre álló EU forrásokat, s azok a projektek idén indultak be.
Tehát lesz rengeteg akadálymentesített- feljáró, WC, na és gőzerővel épültek meg a kisebb településeken a kötelezővé tett mini-bölcsődék.
Ennek hatására jövőre és 2020-ban megszűnnek a beruházások, magán építkezések (megszűnik az építőanyagokra a kedvezményes ÁFA is!), maradnak a hitelek, a munka hiánya miatti tönkrement rengeteg építőipari alvállalkozóként dolgozó KKV-k.
Ész az nincs a fityesz tájékán!
F_Viktor
@F_Viktor: Ahhoz, hogy folyatódjanak a beruházások az ország saját forrásából, ahhoz meg kellene szűnnie az állami szintű lopásoknak, fel kellene számolni az állami maffiát, s még neked is dolgoznod kellene Tibi, hogy ki vedd a részed a közös teherviselésből!
De mivel dolgozni nem szeretsz, soha nem is adóztál, inkább propagálod az állami szintű lopást és kizsákmányolást, ezért a beruházások sem folytatódnak!
Hellcat
Az építőipart lehet a legkönyebben szétlopni ezért ezt tolják.
Eladott Ország
2020-tól az építőipar akár 30-40 százalékos visszaesése sem kizárt, mivel a lakásépítés áfája – a kedvezmény meghosszabbításának hiányában – visszaemelkedik 27%-ra, amit a kivitelezők továbbhárítanak a vevőkre. Erre minden bizonnyal a piac a kereslet csökkenésével fognak válaszolni, ezáltal a megfelelő mennyiségű potenciális vásárló hiányában a fejlesztők vagy elhalasztják a tervezett projektjeiket, vagy csökkentik a megkezdettek méretét.
A másik nagy probléma, hogy rendkívül szűkössé váltak az építőipari kapacitások. A megfelelő tapasztalattal és referenciával rendelkező kivitelezők jelentős része jelenleg nem Magyarországon, hanem külföldön dolgozik, őket pedig semmivel nem lehet most hazacsábítani. Aki viszont nem külföldön dolgozik és jó szakember, az évekre előre be van táblázva megrendelésekkel. Mi lesz, ha elapad az uniós forrás?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.