Éveken át húzódó jogi procedúra után szerda reggel rendőri jelenlét mellett kilakoltattak egy jelzáloghitel miatt fizetésképtelenné vált négytagú családot Halásztelken. A bajba került adósok – egy kétgyerekes középkorú házaspár tagjai – közül csak az édesanya volt otthon, amikor az ügyben eljáró önálló bírósági végrehajtó becsengetett, hogy intézkedjen az ingatan kiürítéséről. Az asszony férje, aki lakatos, éppen dolgozott, a 13 és 15 éves gyerekek pedig iskolában voltak. Habár a végrehajtó értesítette a családot a kilakoltatásról, az adósok nem készültek fel arra, hogy kiköltözzenek, még a személyes holmijukat sem pakolták össze. Az asszony a 24.hu-nak azt mondta, haladékot remélt, ugyanis szerinte nem értesítették őt időben arról, hogy el kell hagyniuk a lakást. Mint mondta, augusztus közepén kaptak levelet arról, hogy szeptember 5-én utcára teszik őket. Szerinte ez nem elég idő a költözéshez. Találtunk egy albérletet, de oda leghamarabb szeptember végén tudunk beköltözni, mert még

(Forrás: 24.hu, 1magyar által)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

1magyar
Az eljárás során kiderült, hogy a család a felvett 11 millió forintból majdnem 10 milliót visszafizetett, ám ezután még további csaknem 17 millió forintot követelnek tőlük. Szerintük jogtalanul.
Ha ez igaz és a kormány ezt hagyja, le kell váltani az összes törvényhozót! Rohadjanak meg!
Pálinkás Pál
"Az eddig a 100 négyzetméteres sorházban lakó család kálváriája 2004-ben kezdődött, amikor 11 millió forint jelzáloghitelt vettek fel"
Tehát...már volt egy 100 nm lakásuk...és jelzáloghitelt vettek fel..ergo, rendelkezniük kellett egy lergalább 15-18 millás ingatlannal,amire adnak 11 millió jelzáloghitelt..
most akkor sajnálni kéne őket???
1magyar
@Pálinkás Pál: Jelzáloghitelt vehettek fel talán azért, hogy vállalkozást indítsanak. De az uzsorakamat nem lenne megengedhető még a bankoknak sem.
papa.49
Ezen kéne elgondolkozni a embereknek !!!
Pálinkás Pál
@1magyar: Nos...jelzáloghitelt csak hülye vesz fel...persze ez az ő dolga,de akkor nem kell sajnáltatni!!! Akár kaszinózásra is költhette,mert szabadon felhasználható!!!
Hellcat
Hogy is volt az, hogy a fitymasz megoldott aza dósok ügyét, meg a senkit sem hagyunk az út szélén?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.