Minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán – tudta meg a 24.hu.

Drámai helyzet az ajkai kórházban: az intenzív osztály minden ápolója felmondott

A nővérek felmondása a nyáron történt, az utolsók augusztus elején álltak fel. Névtelenséget kérő, de a kórház belső ügyeit jól ismerő forrás szerint az intézmény vezetése a maximális felmondási időt szabta ki a szóban forgó nővérekre. Így az ő felmondási idejük szeptember végén jár le, addig kellene a pótlásukról gondoskodni.

Az ajkai kórház intenzív osztályán fokozatos fogyatkozással kezdődött a nővérhiány. Volt, aki nyugdíjba, más szülési szabadságra ment, emiatt az ott maradtak túlterhelődtek. Az egyik fő gond az volt, hogy az aránytalanul sok munkáért alacsony fizetés járt – mondta a 24.hu forrása.

Úgy tudjuk, a főnővér és a helyettese gyakorlatilag egyszerre mondott fel, ez indította el a lavinát, és végül mindenki beadta a felmondását.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

166 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Ha most ezt a többi kórházban is követnék, akár meg is buktathatnák ezt a maffiakormányt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Ha most ezt a többi kórházban is követnék, akár meg is buktathatnák ezt a maffiakormányt.
nezelodo
Hú de rendben megy minden ebben az országban mostanában! Na most kell szélesre tárni a stadionok kapuit, hiszen az is egészségügyi intézmény, ha csak a kulcsa nem valamelyik fideszes képviselő kamasz fiánál van, ahogy az megesik némelyik hitbizományban.
Pálinkás Pál
Hajrá fidesz,igaz csicskák??? Persze nektek elég ha a sámán a jurtában rátok olvas!!!
görbetükör
@simmering73: Teljesen igazad van.De mi lesz a betegekkel? Hányan halnak meg?
Sámannus
Vizitdíj eftársak fejes a retyóba eftársak!
2008-ban a fidesz a magyar állam szétverésére használta az alkotmányt.
human
Kíváncsi leszek a fidesz szavazóknak hogy fogja majd Orbán tálalni az privát egészségbiztosítási rendszer bevezetését (amiben természetesen Tiborcz és Mészáros lesznek a fő befektetők).
human
@görbetükör: Mondjuk tényleg jobb lett volna, ha a felmondásokat egy tüntetés előzi meg. Legalább helyben. A szakszervezet gondolom a kormány zsebében van, de ezt privátban is megszervezhették volna. Egyébként teljesen megértem őket.
human
@görbetükör: Arra is gondolni kell, hogy ha nem lesz változás akkor hányan halnak meg eszközhiány, túlhajszolt orvosok, ápolóhiány miatt. Ha most meghal 500 ember, de változás lesz azzal ezreket lehet megmenteni.
Commenter
@görbetükör: majd a semmirekellő cserkészeket bevetik az ápolók helyett :( ezt a haszontalan mozgalmat is ők élesztették újjá. Vagy kivezényelnek közmunkásokat, de viccet félretéve pont az intenzíven :(((( ahol élet-halál harc megy. Nem az életekért kellene harcolni a migránsok helyett?
görbetükör
@human: A tüntetés semmit nem ér. Sándor Mária mellé sem állt ki az egészségügy és a kormány tojt rá magasról. :(
Mi, betegek látjuk mindennek kárát. Elkezdhetünk halálfélelmet érezni. :(
görbetükör
@Commenter: el kellene már felejteni mindenféle harcot és munkálkodni kellene, de ésszel. És sajnos pont ebből van a legkevesebb (ha egyáltalán van valamennyi) a vezetésben. :(
görbetükör
@human: benevezel az első ötszázra? Mert én személy szerint nem szeretnék. :(
Dr plágium
@görbetükör: Szerinted most nem halnak meg, az orvoshiány, elavult eszközök, fertőtlenítőszer hiány, túlhajszolt személyzet miatt?
Commenter
@görbetükör: félő, hogy a "mi, magyarok főharcosunk" addig harcol amíg bele nem halunk vagy mi vagy ő(k) ez itt most már a tét :(((
Peller Anikó
Szenzációhajhász cik, semi probléma, mer a katasztrófavédőket majd kirendelik katasztrófát védeni, közmunkás is van még akit szopatni lehet, végső esetben a kéményseprők vagy kormányhivatalok hivatalnokai is alkalmassak ágytálazni. Ja.
Commenter
@Dr plágium: nap mint nap. De ha nincs hypora sem pénz akkor ne csodálkozzunk hogy rengeteg a kórházi fertőzés. Oké, hogy kezet kell mosni ezt Semmelweis óta tudjuk, nem Prof 10 parancsolat találta ki, de ha hypo nincs akkor tuti hogy a kézfertőtlenítő klórhexidin is hiánycikk a hypo mellett.
namihami
A hónap végéig még pont van annyi idő, hogy egy jó OKJ-s tanfolyamon kiképezzék a szakértő intenzíves ápolónőket.
Igaz, lesz néhány halott, mire a gyakorlatba is belejönnek, de az, aki fontos, az egyébként se a közkórházakat veszi igénybe.
A többi? Jut is, marad is. Lehalább kevesebb nyugdíjpénzt kell Gabika zsebéből kihúzni.
Nessy
@Peller Anikó: Ugyis leépítés várható a közigazgatásban, majd két alatt "átképzik" intenzív szakápolónak! legfeljebb majd a KSH úgy csökkenti a mortalitási adatokat, hogy minden nyugdíjas elhunytat kihagy. Azokkal úgyis csak baj van, és költség.
tulipan
@simmering73: Az a "baj", hogy ezek az ápoló, többnyire lelkiismeretes emberek, s igyekeznek valami módon ellátni a rászorulókat! Milyen szörnyű állapotok lehettek ott, ha mind felmondottÍÍÍÍÍÍÍÍÍ!! Brrrrrr!
maci0427
Ha a saját anyja vagy más hozzátartozója lenne ott betegként és nem tudná átvinni máshová, akkor is felmondanának az ápolók ott ? Vagy máshol ? Amúgy ábécé sorrendben A -tól Z -ig még sok helyen felmondhatnának ! Elindult egy felmondási tendencia és még azok is panaszkodnak, akinek nem kellene ! Panaszkodik a nyugdíjas miközben nézze meg azt, hogy mit és mennyit fizetett be a nyugdíj kasszába amíg dolgozózott , ha egyáltalán be volt jelentve, ja és mennyivel.. ! Panaszkodnak a pedagógusok és mindenki, még azok is akiknek nem kellene !
Hellcat
@Shikari: 8 év alatt állandó teljhatalom mellett NEM OLDOTTÁK MEG...közben mészáros meg a tiborcz multimilliárdos lett, felépült pár teljesen felesleges stadion, rendeztek egy 10xesen túlárazott vizes VB-t és még olimpiát is akartak, miközben az EÜ omlik össze. És szerinted ez így teljesen rendben van. Na ezért vagy te egy elvakult vadbarom. További szép napot...Addig ne vegyél levegőt amíg a királyod "megoldja" az EÜ problémát.
desiro57
shikari már meg is oldotta a problémát, nem lát ki g.orbán seggéből.
Szerencsére ezek a problémák a fideSSfityma szopókat is érintik testközelből.

Te vadbarom még Budapesten sem oldotta meg, a vidéket meg le szarja...
Eladott Ország
Kezd bedőlni a fideszes piramisjáték. Mi lesz a következő? Türkmén rokonaink majd kisegítenek bennünket! Ők most bugyis felszálló ágon vannak gazdaságilag is.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Az a háttere, hogy meg kell fizetni a dolgozókat, nem elég a tízparancsolat és az állami vezetők többmilliós havi fizetése.
karma1
@görbetükör: Nezd, ha beteg lennek Ajkan, akkor valoszinu, nagyon ketsegbe esnek. De azt is kepzeld el, hogy eszkozok, gyogyszerek hijan, agyonhajszolva, tuloraban, keves penzert az intenziv novereke a legnagyobb felelosseg, ami letezik egy korhazban. Az orvos csak akkor megy be az intenziv osztalyra, ha nagyon muszaj, de a noverek a nappal es ejszaka minden pillanataban embereleteket figyelnek. Ha barmi hiba tortenik egy ilyen osztalyon, azert elsosorban a fonover es a tobbi nover felel. Marpedig aki eszmeletlen hosszu munkaidoben dolgozik, annal gyakoribb a hibalehetoseg is.
Hat sem a fonover, sem a tobbiek nem akarnak muhiba perek miatt a bortonbe vonulni.
lusta
@Shikari: Drága sztovacsek óriási hazugságokat nyomat. A választási rendszernek köszönheti, hogy a választók egyharmados szavazata kétharmadhoz juttatja őket.
Ezt a rendszert nem hogy nem oldották meg, de még csak elképzelésük sincs a megoldásról, mert a 10 parancsolat nem oldja meg az egészségügy gondjait, bajait.
emerencia
@namihami: @Nessy: Remélem, hogy létezik működőképes alternatíva és egyetlen egy beteg sem marad ellátatlanul. Mint ahogy írtam már ma valahol, ha mégis történik valami tragédia az szerintem bűncselekmény a felelős vezetők részéről. Minden ember élete, épsége egyformán értékes még akkor is, ha ez az orbáni illiberáciában sajnos nem mindig így működik. Ajkán az ország szeme, valószínűleg ott is az lesz mint a Honvédkórházban. Csiribáááááááááá, csiribííííííííííííí hirtelen rendbejönnek a dolgok.
Commenter
@Peller Anikó: kormányhivatalok hivatalnokai is alkalmassak ágytálazni nem képesek. Kiöntik a trutyit mindenfelé. Ebben is inkompetensek, mint minden másban is.
karma1
@maci0427: Most nem ertunk egyet. Igen, ha a sajat anyjarol vagy a gyerekerol lenne szo...Ez erzelmi zsarolas, amikor igy probalunk hangulatot kelteni valaki ellen...
Viszont nem is Neked vegy nekem kell menni a bortonbe, ha a tulhajszoltsag vagy a hianyos letszam miatt olyan malor tortenik az osztalyon, amit egyebkent ki lehetett volna vedeni,.
Nem nekunk, hanem nekik kell a lelkiismeretukkel es a szaktudasukkal elszamolni, csak ok ismerhetik a sajat hataraikat, korlataikat.
Megis, ki allt ki Sandor Maria melle? Meg a sajatjai sem. Meg ezek az ajkai noverek sem... Nem hittek el, amit mar akkor latott Sandor Maria ELORE...
Magara hagytak, majdnem ongyilkos lett, pedig imadta a szakmajat, a gyerekeket.
De o sem szent , gyogyszerek, muszerek nelkul, halmozott tuloraban, megnovekedett betegszammal (mert korhazakat szuntettek meg egy tollvonassal) meg o sem tudott csodat tenni.
Csizmás Kond
@Eladott Ország: Az igaz, viszont attól még soha nem mondott fel egy egész kórházi ápolószemélyzet...
emerencia
@human: Nem! Egyetlen áldozat sem lehet! A magasan fennforgó minden rendű és rangú vezetők, politikusok felelőssége, hogy egyik betegnek se görbüljön meg a haja szála se. Az a dolguk, hogy oldják meg a problémát azt egész országban.
Jozefina
Szárnyal a gazdaság, vele együtt a kormány hazugságai!!! Majd Kásler nem tudni, hogy mit intézkedik??? Jöhetnek a bevándorlók, Romániából, Kárpátaljáról esetleg Kirgisztánból, meg kitudja honnét, amerre ez a fleszű ellátogat!!!?? De nekik kijár a külfüldi gyógykezelés (az sem keleten) és a méreg drága magániskolák!!!
36
@Csizmás Kond: Van bizony háttere. Nincs a közbeszédben, csak lokálisan, hogy Ajka teljhatalmú ura Schwartz Béla mszp-s polgármester már több ciklus óta. Le van morálisan amortizálva az egész intézmény rendszer, így a kórház is. Ajka egy kis külön világ. Szinte ma már hihetetlen, de még midig a kapitalizmus ellen harcolnak. És a polgármester is inkább tanácselnök, párttitkár és minden egyszerre.
Az ő beleegyezése nélkül nem lehet intézmény vezető senki, így kórház igazgató se. Szerintem(polgármester) hozzá vezetnek a szálak.
görbetükör
@karma1: - Ismétlem, maximálisan megértem az ott dolgozókat, valószínűleg én sem tennék mást.
De.
Bűnös dolog hagyni eddig fajulni a helyzetet, hogy emberek százai fognak meghalni idő előtt, a körülmények miatt. Hol voltak, mikor Sándor Mária tüntetett? Én már akkor is jeleztem, tudtam, hogy a békés tüntetésnek semmi, de semmi következménye. Mégis, ha legalább annyian lettek volna, mint a netadó ellenin, már akkor lehetett volna változást kicsikarni.
Most már csak mint beteg, leendő beteg vagyok kétségbe esve, mert a fővárosban is katasztrofális a helyzet. És mindenki csak szörnyülködik, meg drukkol, hogy legyen végre valami.
Semmi nem lesz, ha semmit nem tesznek - csak mi, emberek fogunk pusztulni. :(
görbetükör
@Dr plágium: De. De ezen túl, még drámaian többen. És senki nincs biztonságban, aki nem megy külföldre!
Nessy
@Shikari: Aztán a "kétharmad" majd beáll ágytálazni, etetni, ágyat húzni, egyáltalán beteget ápolni? Különösen egy sürgősségi vagy intenzív osztályon? Azt bizony az általános végzettség mellet külön kell tanulni.
Vagy olyan monitorral dolgozni, amelyik mindenre alkalmas már, csak a beteg állapotának a jelzésére nem. Arról nem is beszélve, hogy egy tizenkét órás műszak után még a család, vagy még egy állás. Sok házasság ment és megy rá ma is .
Igaz, ameddig a betegek nagy részének fogalma sincs arról hogy egy műtét után milyen kezelésekre lenne szüksége, addig nincs gond.
Hogy egy térd műtét után a beteget mobilizálni kell, mert más különben nem fog tudni rendesen működni a műtött izület.
szettevette
A betegekkel mi lesz? Csak kórházba ne kerüljön az ember!
Csizmás Kond
@36: Ma amikor mindenki a munkahelyért sír, szerintem szolidaritásból senki nem akar munkanélkülivé válni...mégha kétszer annyira szarul fizetik sem mond fel csak demonstratív jelleggel senki...ezért mertem gyanítani, hogy másvalami is áll a háttérben mint a fizetés és a munka.
emerencia
@karma1: Igen, sokunknak ugrott be Sándor Mária aki mellé csak kevés nővér állt. Ez lett az ő tragédiája. Tanulság ez mindannyiunknak. Orbán hatalma egyszer véget ér de az ajkai nővérkék jobb későn mint soha bebizonyították, hogy a divide et impera sem működőképes. Az illetékeseknek most már nincs más választásuk, mint normalizálni a helyzetet.
Eladott Ország
@Csizmás Kond: Ami kési az nem múlik. A fideszes pofátlanságnak már nincs határa.
karma1
@emerencia: Lehet, hogy kisse durva voltam a megfogalmazasban: a "mi lenne, ha az en hozzatartozom nem kapna intenziv vedelmet?", akkor azt hiszem, hogy nekem semmi sem szamitana, felboszulnek, es minden alkalmat megragadnek arra, hogy megdontsem ezt a rendszert. Figyelnem, hogy hol van olyan csoportosulas, ahova beferek, mint orban-ellenes, es mint olyan, aki valtoztatni akar nagyon erosen ezen a rendszeren. Lehet, hogy en is, a szerettem is belehal, de sokkal tobben tulelhetnek ezt a remalmot, amit orban zuditott az orszagra.. Ott tartunk most, ahonnan Sandor Maria akarta 3 eve elkezdeni a bajok orvoslasat. Mar akkor is a 24. oraban volt ez a rendszer.
Most a 26.-ban van, de mara mar annyira szetszabdalt a tarsadalom, hogy mindenki a masik fejere allva akar kijutni a posvanybol, ahova orban taszitotta a magyarsagot.
görbetükör
@karma1: Egyetlen dolgot fog csinálni szeretett vezérünk.
Meg fogja tiltani minden médiának az ilyen hírek közlését. És slussz. :(
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...nem érdekel a kakukkmese...
36
@Shikari: Gyanítom hogy Schwartz Béla elvtárs, készül az önkormányzati választásokra. A kórház személyi állományának morális válságát-ami eddig is xar volt-most a fidesz-kdnp kormányra akarják kenni.

Nagy bajok vannak egyébként Veszprém megyének Ajkán kívüli, de a régióban fekvő több településén is. Pl. a Czeglédi üggyel kapcsolatban több jegyzőt, de még polgármestert is egyszerűen monstre, a település szeme láttára elvitt a rendőrség. Könyveléssel és jogértelmezéssel besegítettek az elvtársak az mszp, majd a dk pártkasszájába egy kis pénzmosással.
Hát ilyenek vannak erre/arra felé. Csak valahogy a médiában nem akarnak ezek a dolgok megjelenni.
Eladott Ország
@Peller Anikó: Már kéményseprők sincsenek, azt is a katasztrófavédők végzik. Először ugyan – 2013-ban – felére csökkentették a kéményseprés költségeit. Köszönjük meg Németh Szilárdnak, a rezsicsökkentés páncélos lovagjának! Aztán eltörölték a kéményellenőrzési díjat. Majd az évenkénti kötelező ellenőrzést kétévesre változtatták, mert nem kell az olyan sűrűn. Aztán már a katasztrófavédők ellenőriztek két szúnyogirtás között, mivel azt is ők végezték. Volt is szúnyog vastagon, de én kéményseprőt évek óta nem láttam.
Jozefina
Nem látom sehol az önként jelentkező fidesz-kdnp szimpatizánsokat, akik tömegesen jelentkeznénke korházi munkára!!!
Csizmás Kond
@Eladott Ország: ...mondom, neked ha kemény a székleted akkor is Orbán jut az eszedbe...
karma1
@görbetükör: 10.29-re: Ugye ezt nem mondod komolyan? Hogy megtiltja a mediaknak az ilyen tipusu hirek kozleset, es akkor az emberek majd nem tudnak roluk? az INTERNET VILAGABAN??? Amikor az emberek pillanatok alatt leszednek infokat?
Letilthatja mondjuk a feszbukot, mint a legnagyobb kozossegi mediat, es mit fog vele elerni? Egy ora mulva mar tudni fogjak a BBC-nel vagy az AP hirugynoksegnel, hogy orban nyiltan deklaralta magat diktatornak a tettei altal, es mi lettunk Kina meg Eszak-Korea utan a harmadik Facebook-rol letiltott nepseg...
El tudod kepzelni, milyen visszhangot szulne ez a kulfoldi sajtoban?
verőce21
Sajnos még most is csak 40 kórház megszüntetését tervezi a kormány (lesz belőle 25 valójában), nem pedig 45-50 db-ot, mint én szeretném. (a 143-ból) Lenne nővér meg ápoló elegendő. A várólisták pedig egy csapásra eltünnének.
Egy ilyen köztes megoldás semmire sem jó, semmit nem old meg. A leromlott állapotú, ellátatlan, egészségügyi ellátásra alkalmatlan ispotályok tovább rontják a rendszert és terhelik fölöslegesen az eü. kasszát.
emerencia
@Eladott Ország: ma 10:32 Szó szerint a katasztrófát védik! A városunkban egy önkormányzati cég költségvetési csalás miatt eljárás alatt álló, ill. azóta elítélt osztályvezetője 4 rozsdás oszlopot rakatott ki, hogy megakadályozza az egyik társasház főbejáratához való bejutást. A tulajdonosok megijedtek mert így még a tűzoltóautó sem tud odajutni szükség esetén. A katasztrófavédelem illetékese viszont írásba adta, hogy törvénytelenség nem történt...
emerencia
@karma1: ma 10:46 A keleti diktártortársai viszont mélységes nagyrabecsülésüket fejeznék ki eme nagyszerű, bátor tettéért. Néha az az érzésem, hogy orbánnak már csak ők számítanak. :-((((((((((((((((
36
@Csizmás Kond: Ez így van. Gondolom senki sem akar hosszú távon-de még középen sem-egy olyan intézményben dolgozni, ahol minden alkalommal megmondják, ha ki meri nyitni a száját valaki, hogy "kuss, a polgármester megmondta. Csak dolgozz!" Pedig ezek a szavak bizony elhangzanak Ajkán.

Az ajkai régió egyébként egy bolsevik zárvány. Papp János utódai, ma is működnek sajnos.(Ő volt 1956-ban a Veszprém megyei első titkár. Szentkirályszabadjáról Papp kért légi támogatást az ott állomásozó szovjet légierőtől hogy gépágyú tűzzel lőjék szét a házak tetejéről harcoló embereket, majd egy légi deszant kb.2000 fő szovjet katonát kért, hogy rendezzenek vérengzést a városban. 1956 novemberében elkezdték járni a településeket és agyonvertek minden bolsevik ellenes embert, akit csak értek és talán magyar viszonylatban is ritka jelenségként, de szinte minden kisebb nagyobb településre párttitkárokat rakott. Ezen érdemeiért, úgy tudom 1961-ig belügyminiszter is volt. Mivel kiemelt katonai és ipari terület volt, hát szorgoskodott a rohadék. Egy véresszájú és kezű gyilkos volt.) Na az ő utódai regnálnak még mindig. Pl. Ajkán és több településen.
karma1
Milyen kar, hogy nehanyan kepesek leirni ekkora baromsagot, hogy hany korhazat kellene megszuntetni.Amikor mondjuk egy vacsorazoasztalnal 12 ember vacsorazik, es mindegyik hagy valamennyit a tanyerjan, es azt a haziasszony osszeonti egy nagyobb tanyerra, az nem azt jelenti, hogy most lett egy kituno tal etelunk, amit nyugodtan odaadhatnank egy 13, 14. vendegnek is vacsorara, hanem van egy moslekos edenyunk, amit konnyebben betehetunk a hutobe, de holnap csak a kutya fogja tudni megenni, mert nem ugyanaz a minosege, mintha 12 tanyeron lenne.
Vagyis ha megszuntetnek 40 korhazat, es onnan annyi embert osszeeresztenek egy nagy korhazba, azzal egyaltalan nem javul annak az egy korhaznak a minosege, csak osszeontottuk a problemakat egy helyre. Mert lehet, hogy ebben a korhazban most lesz eleg sebesz (persze ez csak egy feltetelezes, mert ugysem lesz), de nem lesz egyetlen aneszteziologus sem, mert eppen az alulfizetettseg miatt mar tulnyomo reszuk nyugaton altat.
AKKOR, - na akkor - mit kezd a kajlafulu tizparancsolatos kasler a hulye intezkedeseivel?
Es az megoldas lesz, hogy mondjuk a legnehezebben mukodtetheto korhazakat a szegenyebb telepulesekrol felhozzak a fovarosba, vagy ahhoz kozel, - ezzel az intezkedessel mit fog erni pl. egy gerincserult? Egy stroke-os vagy egy szivbeteg? Mert ezek egyike sem szallithato tul messzire a kituno hazai uthalozaton.
Erre gondolt valaki?
Nem ugy nez ki...
Eladott Ország
@emerencia: ma, 10:59; Azt hiszem, ideje lesz megbecsülni a Mikulást. Eddig leginkább csak amerikai filmekben láttam olyat, hogy a jóságos nagyszakállú a kéményen át érkezett és nem is értettem ennek az okát, de most megvilágosodtam. Valószínűleg az történhetett, hogy arrafelé már régebben államosították a kéményseprést. Gondolom, a SWAT kapta meg a feladatot, de azok feszt kézigránáttal óhajották tisztára pucolni a szelelőt. Az amerikaiak meg önvédelemből kitalálták, hogy mégis békésebb dolog, ha az ajándékozó-kedvű figura kotor inkább. Olcsóbb is, mert egy pohár tej és egy süti igazán nem nagy ár a karbantartásért cserébe. Az történt, hogy ártunk és ormányunk a rezsicsökkentés, a harácsolás és a mindenbe beleugatás jegyében kivégezte a kéményseprővállalatot. Is. A feladatot az Országos Katasztrófavédelem vette át. Ott meg marhára kevés kéményseprő van, ráadásul mégsem küldhetnek mindenkinek egy sms-t, hogy üljenek át a lakók egy másik kéményre. Kotorni egyre kevesebb helyen kell, mert a gázkazán nem annyira kormol, de ellenőrizni meg kellene, mert az a kémény is meghibásodhat és a kedves lakók úgy döglenek halomra, ahogy vannak.
Az a fontos, hogy jó hazafi és jó keresztény legyen az ember, a többi meg úgyis a kormányon múlik. Hajrá, Baromország! Hajrá, barmok!
Hellcat
@Shikari: "Hogy kerül a kórház fejlesztéshez Mészáros?" Hát öregem, ha nem érted az összefüggéseket a kommentemben az nem az én hibám. Mondom...addig ne vegyél levegőt míg a viktátor meg nem oldja ezt a problémát.
emerencia
@Eladott Ország: Szerencsénk volt mert a megbeszélt időpontban megjelentek a katasztrófavédelmis kéményseprők elegáns fekete gyakorlóruhában és abszolút szakszerűen megvizsgálták a szellőzést. Az egész házban eltávolították a döglött galambokat a szellőzőrendszerből. 1986 óta nem találkoztam ilyen lelkiismeretes kéményseprőkkel. Sajnos ez a két ember és a többi hivatásának élő katasztrófavédő munkavállaló nem fogja tudni megoldani a rendszer hibáit. (Pl. minden évben szükség lenne ellenőrzésre, gázos a ház, félünk a szénmonoxidtól.) Nagyon úgy tűnik számomra, hogy katasztrófáéknál sem a munkavállalókkal van a baj, hanem az illetékes potentátok lelkiismeretével. :-( Nem kívánom senkinek, hogy abban a másik házban tűz üssön ki és a tűzoltók ne jussanak oda időben az oszlopok miatt embereket menteni. Attól félek, hogy a tűzoltóknak is elegük lesz ebből az egészből, összefognak és elkezdenek tömegesen felmondani...
Hellcat
@Shikari: Szóval melyik is a "pletyka, a liberális sajtó hazudozásai és a rágalmazás"?
1) közben mészáros meg a tiborcz multimilliárdos lett,
www.napi.hu/showpic.php?w=900&p=/fototar/201805/orig/image1525865491.jpg
atlatszo.hu/2018/01/04/huszonevesen-milliardosok-igy-all-a-sajat-laban-az-orban-rezsim-masodik-generacioja/
2)felépült pár teljesen felesleges stadion,
24.hu/sport/foci/2016/03/16/siralmas-a-stadionok-kihasznaltsaga/
3)rendeztek egy 10xesen túlárazott vizes VB-t (itt tévedtem picit, nem tízszeresen csak ötszörösen árazták túl)
hvg.hu/sport/20170710_igy_szabadult_el_a_vizes_vb_koltsegvetese
4) és még olimpiát is akartak
24.hu/belfold/2017/02/22/visszalep-magyarorszag-a-budapesti-olimpiai-palyazattol/
Tessék. Szóval mivel látom nem érted...8 év alatt a fidesz megoldhatta volna az EÜ problémáit...de nem tette...helyette a haveroknak családnak talicskázták ki a pénzt, meg faszságokra költötték. Tudom, hogy téged a tények nem érdekelnek, de azért alátámasztottam pontonként az állításaimat. És most már szeretnélek tényleg megkérni...NE VEGYÉL LEVEGŐT amíg az EÜ problámát meg nem oldja a királyod. Köszi!
emerencia
@görbetükör: ma 10:10 Nagyon igazad van, elgondolkodtattál...
magyarbakancs
@Shikari:" @Hellcat: Megint a pletyka, a liberális sajtó hazudozásai és a rágalmazás. Tud valamit a liberális csürhe ezen kívül is?"
A keresztény maszlag újság írás miért nem számol be elöl az esetről,
Miért csak a siker történetről ami nagy része mese.
Te nagyon tájékozott had kérdezek valamit.
A három gyerek után elengedik a diákhitelt a nőknél.
Ha tudod mely időpontól hatályos a törvény ,kire vonatkozik.
Én tudom de kíváncsi lenék rá a propaganda szöveg tudásod mögött van -e valós információd,
Vagy a segg nyalás magas foxi kébzöjét végezted?
magyarbakancs
Meg értem a kolléga hölgyeket urakat.
Nem lehet úgy dolgozni,hogy nincs eszköz, és anyagi,emberi feltételek.
Veszélyes mert ember életről van szó.
dr. prédikátor
@Shikari: Téged kellene már lekezelni egy szívlapáttal! Homo primitivicus!!!
dr. prédikátor
@Shikari: Kusba legyél homo pedofilicus buzicus!!!
tudode
Eddig sem ez a BAROMFI KORMÁNY, az elhivatottság tartotta/tartja ÉLETBEN az országot, nem EZEK/AZOK, aki perselynek tekintik az ország BUKSZÁJÁT:
.
-------- 2010-óta 1,975 billió forint landolt az Orbán-kormánynál
.
civilhetes.net/2010-ota-1975-billio-forint-landolt-az-orban-kormanynal
.
Achtung, achtung, és NEM CÁFOLTA SENKI, tehát a HALLGATÁS elfogadás!

.
Eladott Ország
@emerencia: ma, 11:52; Bizony régebben minden évben jött a kéményseprő és megvizsgálta a kéményt, a huzatot stb... még adtak egy kis matricát, amit a gázkazánra lehetett ragasztani, az utolsó 2015 év volt, azóta vagy ellenőrizteti valaki vagy nem. Gondolom társasházaknál csak van valamilyen időintervallum, vagy kialakult gyakorlat, mert ott tömeges tragédia lehet.
nevemnick
tibcsi, most már elhiszem, hogy lombikbébiként születtél, mert ilyen fa(s)zont csak tenyészteni lehet.
Hellcat
@Shikari: 1) Igen jogellenesen lásd Tiborcz féle OLAF jelentés egyéb közbeszerzési csalások
2) Látom nem érted.
3) Nem...viszont beleásta magát helyettem más. Látom meg se nyitottad a linkeket amit küldtem. Hogy akarsz így vitatkozni te gyökér???
4) Az a baj, hogy amíg haldoklik az EÜ mint láthatod addig kurvára nem kéne az országot terhelni egy olimpia költségeivel, de látom neked ez az összefüggés is túl magas volt.
Te nyilván a rendszer haszonélvezője vagy...egy vitaképtelen utolsó senkiházi hazaáruló.
Állandóan azon pörögsz, hogy nincsenek tények se alátámasztások...tessék megcsináltam...megint...te meg a bejáratott szar szövegedet nyomod csak. Mondtam én hogy te a hatalom korcs kutyája vagy csak aki mindig ugyan azt ugatja...szánalmas vagy :D Remélem már tartod vissza a levegőt.
interceptor
@36: Sötét barom vagy, fingod sincs a helyzetről.
Nessy
@Shikari: Sok évtizede van szerencsém az egészségügyhöz, több beosztásban, kórházi és állami szinten is. Illetve pár éve paciensként.
Tudom mitől beszélek. Nem vagyok naiv, nem a kormány fog dolgozni, egyébként is nekik jár a VIP ellátás, egy keresztbeálló flatus esetén mentőhelikopter.
De jelenleg a törvényes minimum feltételeknek nem sok intézmény felel meg. Sem a tárgyi, sem a személyi feltételek szintjén. Tisztelet a kivételnek.
Azért az érdekes, hogy amikor kiborult a bili, akkor a HM raktárában találtak műszereket, eszközöket azonnal. Amit ilyenkor kérdezne az ember, inkább nem teszi, mert nem akar egy szint alá menni.
Lehet mesélni a béremelésről, csak éppen a kormány kommunikáció és a valóság nem mindig fedi egymást.
dr. prédikátor
@Shikari: Takony homo pedofilicus geci!!!Van neked fogalmad arról hogy miről beszélsz???Halvány fingod sincs az egészségügyről, minden hozzászoló aki ott dolgozott vagy dolgozik már leirta hogy hogy néz ki az egészségügy amit te csak ugatsz,. Illiberális zöld takony vagy!!!Úgy hogy inkább menj és szopjál tovább a cigus fecalicusnál!!!
Macskaszem
Meseszerű béremelés volt az egészségügyben, adtak is, meg nem is. A fizetést emelték, a pótlékot elvették. Még örülhet, ha a nagy béremelés után nem lett kevesebb a pénze.
Sámannus
@dr. prédikátor: Ezek a szarházik csak a kétharmadot ismeri, a migráncsolást és a határontúli lefizetett maffiát. Azt ők nagy ívben leszarják, hogy mi van az országgal, mennyi ember menekül el, illetve mennyit üldöznek el, mennyi pusztul el. Ez a szaralak is egy hazaáruló nagy valószínűséggel valami retekfejű bevándorló, akinek fingja sincs szociális érzékenységhez, nem is azért fizetik, hanem csak kizárólag a normális hangnem és az értelmes viták elfojtására van itt igen jól megfizetve. Egyebet sem csinál, csak a kétharmados köcsögisztánt fényezi. Ugyanúgy csak a kommentelőket támadja, mint az agyatlan halvég, az sem szólított még emberi hangon senkit sem. Mivel mi le sem szarjuk a ripacsot és a 88888888-at, meg a többi ganajász lapot, ideküldik hányni ezeket az alja népet.
Csizmás Kond
@36: Sem ajkán sem máshol nem dolgoztam olyan helyt ahol az lett volna a "divat", hogy mindenki megmondja a magáét...ez a megközelítés hibás.
Nem megmondani kell, hanem meggondolni, és olyan akárminek aláírni amit később nem kell kommenttel helyreigazítani.
A nővér tudta mi a feladata és mi a fizetsége..nem az idén alakult ki ez a helyzet, tehát a csoportos felmondás sem magánérdeki akció, hanem valami politikai...miért mindenkinek egyszerre lett pisilhetnék ?
Amúgy lehet jól csinálták...de ennek nem ők lesznek a haszonélvezői, hanem a következők...szóval ez ilyen...
division
Valahogy senki nem akarja 36 hozzászólásait kommentálni, ahol világosan leírja hogy a szoci polginak köze lehet az egészhez. Csak a rohadjon meg a Fidesz megy. Vajon miért is térek végül mindig vissza a Fideszhez a sok "reálisan" gondolkozók végett?
Csizmás Kond
@36: ...és ami kimaradt...nem akarok pártolni senkit az viszont tényleg nagyon feltűnő, hogy a felmondások nem direkt irányulnak a fideszhez vagy Orbánhoz...:)
dr. prédikátor
@division: Egyszerű a válasz A fityfasz van illegálisan kormányon immár harmadszor!!!Ez alatt az idő alatt semmit sem tett az egészségügy javitása érdekében! Sőt!!!A fityfasz kormányzása alatt lakoltatnak ki több ezer embert, az ő jóváhagyásukkal.Mindig a keresztényi gondoskodásra hivatkozva teszik tönkre emberek ezreinek az életét. Magyarul: hazudnak reggel délbe meg este, sőt most már folyamatosan a nap 24 órájábanÉs ezért a sok mocsokért és sérelemért ami az embereket érte csak a FITYFASZ a felelős.Vajon miért emigrált 1,5 millió ember???
Eladott Ország
@division: Meddig lehet még visszamutogatni? Meddig lehet még állami szinten lopni büntetlenül? Börtönben rohadtok meg!
division
@dr. prédikátor: Oké, de ez az eset nem egyértelműen mutat a Fideszre, talán meg kellene várni mi lesz a vége. A konkrét ügyről beszélek most, nem azokról amelyek valóban bizonyítást nyertek már.
Nessy
@Csizmás Kond: Ha jól olvaslak, nem árt elővenni a régi jó hivatali öt parancsolatot.
1.Ne gondolkozz.
2, Ha gondolkozol, ne mondd ki.
3. Ha kimondtad, ne írd le.
4. Ha leírtad, ne írd alá.
5. ha aláírtad, nézd meg magad!
Lehet, hogy a következő garnitúra jobb fizetést kap, esetleg itt is lesz egy raktár működő eszközökkel. Jó, egy helyen probléma megoldva, pipa! És mi lesz a többivel?
Részemről nem érdekel a polgármester, nem érdekel senki pártállása.
Az a gond, hogy ma már az egészségügyi járulék adóként funkcionál. azaz lenyeli a költségvetés, és abból annyit adnak, és olyan célra, amire épp eszükbe jut.
Amire viszont eddig nem igazán gondoltak, hogy nem csak az orvosok, de az ápolók is túlterheltek, alulfizetettek. A kiszolgáló egyéb területek dolgozóiról nem is beszélve. A beteget szállítani kell, a betegnek szüksége van ételre, gyógyszerre,infúzióra, ami bizony nem terem ott magától.
És még sok más szakember munkája is szükséges pl.egy rehab osztályon.
Csak azért szakadjunk el a spiritualitástól, a Bibliától, a Tízparancsolattól. ( Különösen ne azok hivatkozzanak rá, akik törvényesen nem tartják be.)
Ne kelljen a kórházak bejárata fölé Dante Poklának a feliratát kiirni!
"Ember, ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel"!
Nem érdekel ha a fidesz, ha a marslakók oldják meg, az sem! Csak a verbális megoldások helyett legyen valami kézzelfogható valóság!
division
@Eladott Ország: Nem akartam goromba lenni, de te fogsz megrohadni remélem minél hamarabb. Mégis hogy képzeled hogy így beszélj valakivel? Többet tettem ezért az országért és az emberekért mint te valaha, szóval kussolj inkább. A börtönbe egyébként is csak a bűnözők mennek, és el kell keserítselek, de nem tartozom közéjük.
dr. prédikátor
@division: Nos hát ezért ne csodálkozz ha az emberek többségének a gyűlölete a fityfasz ellen és azok szinpatizánsai és tevőleges tagsága ellen irányúl.Főleg ilyen csikari meg halfarok jellegű vakon hívő propagandisták miatt!!
Eladott Ország
@division: Ha te is annyit tettél az országért mint a fidesz akkor minél hamarabb dögölj meg!
division
@Eladott Ország: Sötét egy ember lehetsz, éppen ezért nem haragszom rád.
division
@dr. prédikátor: Én is látok sok mindent az utóbbi időben a Fidesz berkein belül, sajnos kezdik meghazudtolni önmagukat nagyon sokszor, de amikor engem rohadékozik le valaki azt azért nem tűröm.
dr. prédikátor
@division: És ennek ellenére amit írsz ,mégis fityfasz hívő maradsz!De előbb vagy utóbb rájössz hogy rossz lóra tettél.remélem ráébredsz a tévedésedre!!!
Eladott Ország
@division: Jó hogy te világos vagy mint a vakablak, b@zdmeg a fajtádat!
youtu.be/kQld6YVgmDs
Nessy
@division: Lehet, hogy hihetetlen, de hidd el nagyon sokan, nagyot tettek sé tesznek az országért csendben, nem hivalkodva. Nem tudom a tevékenységedet, nincs is hozzá semmi közöm.
division
@dr. prédikátor: Mint írtam is látom mennyi aljasság zajlik még itt nálunk is, nehogy azt hidd hogy amennyiben lesz egy olyan párt amelyikre nyugodt szívvel leadnám a voksom nem tenném meg. Jelenleg nincs ilyen, de 4 év alatt még lehet, csak a pártokon múlik, de amit műveltek mostanság...Van egy olyan tulajdonságom hogy amíg nem tudok biztosat egy esetről nem ítélkezem, nem dobálom a sarat. Szerintem ez így normális.
division
@Eladott Ország: Köszönöm a bókot, de azt hiszem nem megyek bele beszélgetésbe egy ilyen alpári mocskos szájú senkivel. Találsz magadnak gondolom társakat itt bőven erre a célra.
division
@Nessy: Nagyon helyes. Konkrétumokat én sem írtam le, így nincs ebben semmi. Kicsit felhúzott ez a sötét lovag, ennyi:-) El kell fogadni hogy élnek belőlük is sokan ebben az országban, csak azt nem értem az ilyenek miért nem mennek ki? Valószínűleg nem kellenének sehova:-))
Kutyuska
@human: Mindegy hogyan tálalja, feltétetel nélkül elfogadnak tőle a híve bármit.Ha a gyerekeiket, szüleiket kellene lefejezniük Orbán kérésére, megtennék.
Eladott Ország
@division: Elmész te a bús3,14csába a szarházi fidesz búnőző politikai prostituált bandáddal együtt! Szent István óta még egy ilyen aljadék banda nem uralkodott az országon! Rohadékok vagytok egytől-egyig!
division
@Kutyuska: Te sem voltál ott amikor az észt osztották.
division
@Eladott Ország: Sértegess csak ha jól esik, van akinek másra nem telik:-)
division
@Horizont: Nekem akkor is fura hogy mindenki felmond egyszerre, ez nem így szokás. Biztosan van valami nyomós oka, de nem tudjuk konkrétan még micsoda.
Kutyuska
@division: Gondolom Te ott voltál, csak addigra elfogyott.
Eladott Ország
@division: Talán kérjünk bocsánatot? Lóf@szt!
nezelodo
"Román, ukrán bevándorlók? Eszetlen liberális csürhe! Ők magyarok és a magyar nemzet részei, ellentétben a liberálisokkal, akik csak egy rákos daganat a nemzet testén!" Írja az egyik mocskos náci! Ha annyira magyarok, és a nemzet részei, miért pénzért teszik, pl mi az oka, hogy a falusi hullaházba jelentkeznek be állandó lakosnak, és simán kerülhet így fel a szavazólapra? Na akkor ki a csaló csürhe? Az itt élők meg akik nem azonosulnak ezzel a pénzért vásárolt véleményű mocskolódóval, idegenszívűek.
Próbálja rákenni a szoci városvezetésre kórház állapotát, ami állami fenntartású. Nem emlékeznek a választásokra, amikor ez a finom úri fideszes társaság nyíltan fenyegetőzött, csak akkor lesz pénz a településeknek, ha fideszes vezetőt választanak?
Csizmás Kond
@Nessy:...ha valakit nővérnek alkalmaznak az nővérkedjen és azzal minden meg van oldva. Amikor alkalmazták megmondták mennyit fog kapni, ha elfogadta azután nincs mit megmondani.
...a mostani felfogás, hogy mindenki maga akartja megállapítani, hogy mit hajlandó megcsinálni és mennyiért az egy büdös hazugság és sajnos egyre többen beveszik. Aki dolgozott az tudja a többi csak mondja.
Nessy
@Csizmás Kond: Ez rendben is lenne! Csak ha felveszik heti 40 órára, és 60 órát kell dolgozni, amit két hónap múlva vagy kifizetnek, vagy nem, az bizony nem igazán az, amire szerződést kötött. Ha párév után már kettő helyett kell dolgozni a létszámhiány miatt, az sem igazán ideális.
Bár ilyenkor szokták mondani, hogy a nap huszonnégy órából és egy éjszakából áll. Ez viccnek aranyos, de azért nem kellene komolyan venni.
Csizmás Kond
@Nessy: ..ezek csak mesék..ha valaki kettő helyett tudna dolgozni akkor minden második embert kirúgnák.
a túlórákkal meg az a helyzet, hogy arra soha senki nem tud kötelezni...csak sokan nem tudják ezt sem felfogni...
babp1982
@Hellcat: a hülyéjének hiába írod ez e tetű ostoba fasz ki sem làt Orbán seggèből annyira beleàsta magát-:))))
division
@Kutyuska: Én már azzal születtem, ami meg is látszik a mai napig (nem véletlen hogy nem siránkozok folyton), de amit te mondtál az egy akkora blődség hogy nem lehetett rá mást reagálni.
division
@Horizont: Már leírtam, sok a probléma, de én az adott cikkre koncentráltam.
Nessy
@Csizmás Kond: Tudod, van olyan, amikor a 12 órás műszak után valamilyen okból nem tud jönni a váltás, és akkor bizony ott kell maradni, mert ritkán akad, akit be lehet hívni. Ez bizony régen is előfordult, csak manapság gyakoribb. A betegnek nem lehet azt mondani, hogy most ne legyen problémája 12 órát, mert nincs váltás. Tudod, itt nincs olyan, hogy hagyom a fenébe, és elmegyek haza. Bizonyos mennyiségű túlórára mindenki kötelezhető a jogszabály szerint. De azt hiszem,téged nem tudlak meggyőzni, nem is akarlak! Csak halkan jegyzem meg, hogy talán sok évtized alatt sikerült megismernem a munkahelyemet.
Csizmás Kond
@Nessy: ...előfordul de nem törvény...vagyis nem kötelezhető...persze az ember meg is teszi néhányszor viszont más bajait nem köteles senki átvenni, és az ilyen dolgok legtöbbször úgy történnek, hogy előzőleg egyeztetnek...és még soha nem hallottam, hogy valakit azért menesztettek volna mert a folytonhiányzó munkatársa nem váltotta le és ő nem volt hajlandó a mittudomhányadik huszonnégyórát lenyomni...
Kutyuska
@division: Ezek szerint Te nem ismersz olyan fidesz hívőket, mint én. Ha ismernél, nem tartanád blődségnek.
Borsodi
Irány Auszria mosogatni 1200EU Svájc 4000Euró
Vagy itthon Aldi Lidl segíthet ebben az élhető országban.
vadsanca
Na mi van? Talán besz@rt a halott? Ezek szerint nem minden arany ami fénylik kis hazánkban. Ha ez kell, ám legyen. Majd egy idő után már nem Magyarország lesz a nevünk, hanem Cigandia.
anima
@simmering73: Sajnos ez nem fog megtörténni, mert mindenki félti azt a kicsijét, amije van.
Plusz, kurva lusta, és kurvára nem empatikus a magyar.
Tüntetés vagy wellness hétvége?
Ez nem kérdés: Wellness hétvége ezerrel! - ez a magyar ember választása.
division
@anima: Ahogy mondod, wellness hétvége inkább, ha pedig orvos akkor magánklinika. Ez már régóta így megy.
division
@m73: Az annyira nem sok, én pl. 2-300 km - reket is meg szoktam tenni ha orvoshoz kell mennem, vagy valakinek a családból. Vannak olyan esetek amikor nincs közelebb magánklinika.
anima
@division: Cinikus vagyok... lettem. Sajnos!
Mostanra a Magyarországon élők fele, mélyszegénységben él, akiknek esélyük sincs a normális oktatásra, egészségügyi ellátásra, ami alapjog lenne egy demokráciában.
Dél-Amerikanizálódás folyik itten keményen - Európa közepén.
Szégyen !!!

A kurva anyja nézze áhítattal, ahogy gazdagszik a köztörvényes bűnöző magyar paraszt.
Ti, mocskosul undorító, vérbuta magyar parasztok, learatjátok, amit elvetettetek.
ÉS EZ BIZTOS !!! - Sátánnal, és ördögökkel táncolókánt írom ezt.
Te, keresztény, igazából nem is hiszel Sátán létezésében, én meg nap, mint nap megküzdök vele keményen.
Az igazi keresztények két kurvaanyázás között így tolják.

Addig is nulla tisztelet, mert ebben a lebutult világban is sokak számára nyilvánvaló, hogy ti erkölcsileg NULLÁK vagytok - a legocsmányabb fajtából.
anima
Nemrég egy Ferraris magyar paraszt próbált bemutatót tartani nekem, de nem sikerült.
Nyilván valami mellé nyúlt, vagy lépet, de hiába bőgött a motor, egy Trabant sebességével sikerült elgyorsulnia mellőlem.
Ó, te szegény magyar paraszt.
Tényleg sajnállak.
division
@anima: Az általad leocsmányozott fajtám két szabadalmat adott a világnak és több száz ember nyugati színvonalú megélhetését biztosítja, szóval aki itt egy nagy erkölcsi nulla az éppen te vagy. Hogy mersz itt ítélkezni más ember felett? Ki a fene vagy te a zárt osztályra valló szövegeléseiddel? Te nem cinikus vagy, hanem egy zsigeri paraszt.
Desischado
Lassan már kezd beérni a gyümölcs, ahogy Steinbeck írja. Remélem, összeomlik ez a mocskos rendszer, illetve borul a bili.
csipetke
Hja,nem a parlamenti ingyenélők fizetését kellett volna százezrekkel emelni,hanem azokét,akik valóban dolgoznak,áldozatos munkát végeznek,mint az egészségügyiek mind.A parlamentbe vakarózni,tableten játszani,aludni járók fizetését baromi gyorsan felemelték,ki tudja miért?Mert nincs látható eredménye,hogy bármit is csinálnának a népért,pedig ők állítólag a mi alkalmazottaink.
csipetke
@görbetükör: 07:22 Ez így van,de ez már olyan,mint a háború,a halottak a járulékos veszteség...
verőce21
@m73: (22:51) Jelenleg Magyarországon 143 kórház van, megyénként átlagosan 7 db. Ez túl sok, hogy egy ilyen kicsi (és szegény) ország fenntartson ennyi kórházat. Eddig is azért léteztek, mert önkormányzati tulajdonban voltak, és melyik polgármester kockáztatta az újraválasztását azzal, hogy bezáratja a település eü. intézményét? Inkább hagyták lerohadni, bár fenntartani nem voltak képesek.
Az elmúlt években történt fenntartói átszervezések lehetővé tették a gazdaságtalanul üzemelő kórházak megszüntetését és időskori ápolási-gondozási intézményekké átalakítását.
Ezt akár 60-65 kórház esetében is meg lehet lépni, mert nagy szükség van az ilyen időskori ellátó apartmanházakra az országban. A megmaradó kb. 80 kórházban pedig valóban korszerű, műszerezett, diagnosztikai és kezelési ellátást kaphassanak a betegek, és ne csak továbbküldözgető intézményeket tartsunk fenn, amelyek csak a betegutak hosszát növelték.
csipetke
@maci0427: 9:24 ...és gondolod,hogy arról a mai kisnyugdíjas tehet,hogy 40 évet végigdolgozott "szaré-húgyé"?Befizettünk volna sokkal többet,ha a munkánk meg lett volna fizetve.Eccerű ez,mint a fakocka.
silber13
@Shikari: Ez a kormány nem old nómeg semmit, mert elmebeeg vezérük és a slppje cinikus, semmihez sem értő gazemberek sokasága! Igérgetnek, aztán kexarják a témát! Csak a lopás jár az eszükben!
tulipan
@human: Ejnye, hát, Te még mindig nem tudod, hogy a 10 Parancsolat a "legjobb" narancsos keresztény, gyógyászati eszköz és gyógyszer???
görbetükör
@csipetke: Szerintem ezt inkább a kormány gondolja...
görbetükör
@csipetke: -Még valami. Mi van, ha neked, vagy a hozzátartozódnak kell lennie a járulékos veszteségek között?
Ez hatalmas cinizmus ám!
magyarbakancs
@Shikari: "Biztos meglep, de a törvény hatályosulását nem tudom és azt sem tudtam, hogy elengedik ezt a hitelt. Miért kellett volna ezt egyáltalán tudnom?"
Egyáltalán nem lepődtem meg mert a propagandát nyomod.
Ha vennéd a fáradságot és utána néznél sok dolognak akkor nem védenéd sokszor a védhetetlent.
Elmondom neked hogy a jogszabály csak 2018 január után születendő gyerekekre vonatkozik.aki felvette a diák hitelt és a gyermekei 2018 január előtt születtek nem engedek el semmit a diák hiteléből.
Adok is meg nem is ez a Fidesz szar gecik politikája.
Duma az van.
Ja és a cigányság 90% vette fel a csokkot amivel a vidéki házak árát lenyomták.
El cigányosodnak a falvak ,és élhetetlenek lesznek.
Gyerekekből élnek a cigányok, ez a család politikája a Fidesznek.
magyarbakancs
Az Ajkai KH intenzív osztályát Bere Rózsa alapította 1988-ban.
7 ágyal indult az osztály..
silber13
@magyarbakancs: Mondhatod ennek a bugrisnak, gőze nincs a dolgokról!:-))
csak úgy....
@Shikari: figyusz tibim! nem tom,hogy mennyit keresel libbsizéssel a kuruczoknál ,talán egy tizest / libbsi? ;)
ha hétfötöl illibsizel,kapsz egy huszast / illibsi ! (ez minden mondatra érvényes,akár ha többször jelenik meg egy mondatban!) csókol! gyuri
silber13
@csak úgy...: Ne bántsd ezt a roggyant elméjű nullát! Ebból él és azért íír több név alatt! Mert amúgy a munka világ életében büdös volt neki!
csak úgy....
@silber13: Megríkattál! ,-ezen túl óvatosabban bánok a hülyegyerek érzelmeivel ... ;)
silber13
@csak úgyHogy a kökfő szavaival éljek, ennek a szerencsétlennek " zavarban lelke, mint bomlott cimbalom..."
csak úgy....
@silber13:Ez a kretén nem verseken nevelkedett, az idézeted után ,max. kikéri mgának,hogy ö nem bír cimbalmozni és az egy lippsi hangszer és ö csak nyenyerézni tud...
csipetke
@görbetükör: 8:17 Sajnos egészen közeli hozzátartozóm is áldozatul esett az orbáni gyalázatos egészségügynek.Nem akartam cinikus lenni,de itt sok ember lett,és lesz áldozat,hogy a többinek valamikor remélhetőleg jobb legyen.
silber13
@durbincs: Mi a baj vén buzeráns? Nem jutottál fiatal húshoz Drubincs-Shikari? Takarodj a disznóólba, ahonnan származol!:-))))))
emerencia
@csipetke: tegnap 20:52 Mindkét szülőmmel méltatlanul bánt el az orbáni egészségügy még 2012-ben. Azóta csak romlik a helyzet. Ugyanaz játszódik le az egészségügyben mint anno rendszerváltáskor a társadalomban. Míg egyesek arról álmodoztak, hogy majd milyen jó élet lesz hazánkban, mások szenvedtek... A napos oldalon élők nem voltak velük szolidárisak, sőt sokan megvetették őket. A lelkiismeretüket (már akinek volt ilyen) pedig azzal nyugtatták meg, hogy a pórul járt honfitárs áldozatok révén fog majd az országunk a nyugati, jóléti országok szintjére jutni.

Az emberi áldozatokat nem lehet azzal megmagyarázni, hogy majd, idővel másoknak jobb lesz. Jobb lett? Nem lett jobb! Tudod jól, hogy hová jutott a hazánk. Az áldozathozatali mentalitással csak azt érjük el, hogy mindenki tudomásul veszi egy vállrándítással, hogy olyan emberek halnak meg idő előtt, akik tisztességes ellátás mellett még sokáig élhettek volna. A magyarok rákfenéjét vagyis azt, hogy bárgyún hisznek abban, hogy majd a honfitárs áldozatok által jön el a szebb jövő, meg kellene már szüntetni mert a vétlen áldozatok által még soha nem lett élhetőbb az országunk. Legfeljebb csak halhatóbb mely elöl az uralkodó rendszerhaszonélvezők sem tudják magukat minden esetben kivonni.
tulipan
Ludas Matyi
Hat igen. Sorry, tudom, hogy ez nem ide tartozik, de csak ugy fel füllel emlitenem meg. A 60-as evek gyereke vagyok. Bejartam az USA-t, Canadat, Angliat, Nemetorszagot eltem kint 40 evet.
Mivel belefaradtam a hajtasba, gondoltam az utolso 30 evemet nyugodtan fogom a szülöföldemen Magyarorszagon leelni. Hat ecsem. 1 eve vagyok itt, de pakolok es vissza megyek akarhova is nyugatra. 1 even belül többet hazudtak nekem itt, többször csaptak, többször loptak meg mint a 40 ev alatt nyugaton. Nem hogy fejlödött az orszag a 60-as evekhez viszonyitva, de nem latok külömbseget a magyarok, romanok es az arabok, törökök között egy hajszalnyit sem. Ugyan az a beallitottsag, ugyan az megbizhatatlansag, ugyan az a trehanysag. Sem közlekedesi, sem eletviteli fegyelem. Null. Tudja az Orban elvtars ,hogy mit csinal. Tudja az Orban elvtars, hogy a magyarok 99 %-a birka es ugy is kell banni velük. Ha levaltjak, vagy Sem 4 ev, vagy 5 ev mulva ,szarik bele. Mig ti eheztek, lerongyolodtok addig ö röhög rajtatok es mint többszörös EUR milliomos elvezi a hatralevö eveit. Igazan sajnalom, hogy a magyarok nem elöre hanem vissza fele hanyatlottak. Szegyen!!!
tulipan
@durbincs: Szerencsétlan hülye! TE vagy a valódi halottgyalázó, hülye seggnyaló gyökér Sügér!
Mi a baj vén buzeráns? Nem jutottál fiatal húshoz Drubincs-Shikari? Takarodj a disznóólba, ahonnan származol!:-))))))
görbetükör
@csipetke: Szerintem egyáltalán nem lesz jobb. Amíg hatalmon van, ez van. Legfeljebb kevesebb ilyen hír lesz. :(
Semmiből nem lesz semmi -- nagy bölcsesség ám!
emerencia
@tulipan: Neked éppen azok az idők estek ki, mikor még volt némi remény arra, hogy idővel talán csatlakozunk a civilizáltabb világhoz. Vagyunk páran, akik nem feledjük, hogy volt már biztatóbb irányba is állítva az ország szekere de sajnos a hőzöngő kisebbség átállította.

Hej Tulipán, Tulipán, hiányozni fogsz. :( Mi itthon ma már kevésnek tűnünk ahhoz, hogy megértessük a többiekkel: a jelen disznóságai SOHA nem fogják elhozni a fejlődést. Remélem, azért fogsz még ide írni később is.
tulipan
@emerencia: Köszi, ez kedves Tőled igazán! Amig élek én mindig itt leszek, mint voltam is "azokban a daliás időkben" is, amikor egy pillanatra, felcsillant a remény...! Én is reménykedtem és már akkor utáltam az akkor, báránybőrbe bújt narancsos farkast!!
emerencia
@tulipan: A narancsos farkas eleinte más arcát mutatta sokak szemében. Nekem már akkor sem volt szimpi mert soha nem szerettem a nagypofájú, hadranya srácokat. Az elején a többi politikus tudott kulturáltabban csevegni de a hétköznapokban egyre kezdett feljönni a szenny. Egy ideig még áltattuk magunkat azzal, hogy a demokráciába sok minden belefér de mikor a narancsos kölyök a parlamentben lehazudozott valakit majd a csuhás imához való felszólítást is megengedte magának, nálam végleg lejáratta magát. Sokan mondták akkoriban, hogy a honatya fiatal még, majd megkomolyodik. Bár én csak néhány évvel voltam öregebb nála, mégsem láttam reményt. Bár ne lett volna igazam!!!
tulipan
@emerencia: Én is igy voltam! Egyébként, pofátlanul, éppen, Antallt "hazugozta" le!!!
emerencia
Ha nem lenne létszámhiány az egészségügyben akkor sem lehetnének mindig ott ahol segíteni kell. Most láttam a tévében, hogy évente egy kisvárosnyi honfitársunkat meg lehetne menteni, ha mindenki ismerné ezt a néhány mozdulatsort és nem félne alkalmazni, ha szükséges: tevagyahos.hu/
emerencia
@tulipan: Szerintem súlyos hibát ill. bűnt követett el, mikor hagyta tombolni a rablóprivatizációt, de Antall legalább úriember volt. Ha nem lett volna súlyos beteg, talán megrendszabályozta volna valahogy a parlamenti munkához méltatlanul kommunikáló suttyókat.
tulipan
@emerencia: Sajnos, szerinem tévedsz! Antall túlságosan el volt foglalva önön hatalma bebiztosításával, jobboldali volt, ahhoz hogy képes le volna túllépni önmagén!!
emerencia
@tulipan: Lehet de szerintem attól államférfi(nő) egy államférfi(nő), hogy túl tud lépni önmagán ha szükséges. Antallt nem tudott, emiatt nem őrizte meg a jó emlékezetében sok-sok magyar. Az idei választás egyik miniszterelnök jelöltje többször kijelentette, hogy „A politikát szolgálatnak tekintem. Ha kell tolom, ha kell húzom, a lényeg, hogy a szekér haladjon, tehát legyen kormányváltás. „ A magyarok nem hitték el, hogy van olyan politikus, aki túl tud lépni önmagán. Hogyan is hihették volna el, ha ilyet még nem láttak...
csipetke
@emerencia: 6:59 Igazad van,de megoldást egyikünk se tud...
tulipan
@csipetke: Sajnos, pedig már erősen kellene töpreneni rajta, ha nem akarjuk, hogy ez a szemát Dagadék még meg is koronázza magát
verőce21
@m73: (10:36) A válaszomból az derült ki, hogy megyénként átlagosan 4 kórház maradna, plusz a Budapestiek. - de, hogy ezt kiszámold, nem kellett volna második elemiből elhagynod az iskolát! :)

Mára sokat fejlődött az orvostudomány a 60-70 évvel ezelőtt kialakult egészségügyi ellátórendszerhez képest, mind műszerezettségben, mind kezelési eljárásokban. Elegendő, ha csak az egynapos sebészeti eljárásokat, vagy a laparoszkópiás műtéteket említem. A képalkotó diagnosztikáról és radioaktív kezelésekről nem is beszélve. Lerövidültek a kezelési idők, szükségtelen ekkora épülethálózatot fenntartani, sőt a régi épületekben nem is lehetséges az új berendezések legtöbbjének üzemeltetése. (födémterhelések, sugárvédő falak, stb.)

Legtöbb helyen gondot okoz a hullakamrákból és bonctermekből kikerülő veszélyes hulladékok kezelése is. Továbbá a konyhai veszélyes hulladékoké, az ételszállítás, a tiszta ruha útja, a szennyesé, a hullaszállítás, a betegforgalom útvonala, újabban a helikopteres betegfogadás, az "egykapus betegfelvételi rendszer", és megannyi minimumfeltétel kialakítása. A műtők elhelyezésétől, kiszolgáló egységeitől és megközelítésétől kezdve a steril klímáig. (1100 old.)

Ezeknek a feltételeknek, jó ha kb. 80 db kórházat meg tudnánk feleltetni az országban, az esélyegyenlőségi követelményekkel együtt. De nincs is többre szükség! Mert meg kell említeni még, a közel 30 SBO-t, amelyek szinte párhuzamos egységenként működnek a kórházakkal, és a 2010-től megújult rendelőintézeti hálózatot, amely sok kezelési funkciót átvett a fekvőbeteg ellátástól.
Így bőségesen meg lehet szüntetni 60-65 db kórházat az országban, ápolási intézetekké átalakítva. Amelyekre óriási igény van a lakosság részéről!
emerencia
@csipetke: 14:19 Nem a mi dolgunk az illiberális diktatúra megdöntésére irányuló stratégia kidolgozása. (Ezért tartjuk a valódi ellenzéki pártokat.) Véleménynyilvánításunkkal viszont sokat tehetünk azért, hogy a butaságukban megvezetett vagy önteltségükből következően süket és vak honfitársaink rájöjjenek végre: ez a rendszer hosszútávon nem maradhat tovább mert nemcsak a vesztesek, hanem még a jelenlegi haszonélvezők sem érezhetik magukat egzisztenciálisan és a testi épséget és egészséget tekintve orbániában biztonságban. Minél többen felvilágosulnak, annál inkább érezni fogja az ellenzék is a támogatást. A tömegbázis adja az erőt ahhoz, hogy hatékonyan tegyenek végre valamit amivel közösen, összefogva ráállíthatnak bennünket a jóléti liberális demokrácia pályájára.
verőce21
@m73: Rólad (és a hozzászólásodból) tényleg meglátszik a két elemi!
verőce21
@m73: Hát sok eszed van a témához, azt látom.
Commenter
Ha én az vagyok akkor maga is az. Fifty-fifty . És ne trollkodjon itt mint a csaunyiku pazsáluszta!
verőce21
@m73: (16:18) "A stadion pénzekből rendbe lehetett volna rakni ezt a szar magyar eü-t"? - Tényleg? Írd le, hogyan, milyen ütemezésben! És milyen fontossági sorrendben? - (Nehogy rosszul csinálják.)
Én részletes elemzést írtam a beruházásokról és a jelenlegi helyzetről. Várom az építő jellegű észrevételeidet!
Rockxy
Naugye, hogy tudnak a magyarok összefogni!
Ez az összefogás, nem a nyálverés, meg a fütyülés, tüncizés.
Szép csendben megcsinálták, gratula!
verőce21
@m73: (22:18) Kár, hogy nem tudsz válaszolni, mert így csak csak szájhősködsz! Gereblyére léptél?
verőce21
@m73: (22:59) A válasz rossz és személyeskedő, mint végig a piszkálódásaidban. Valamit írnál az eü. rendbetételéről is? Mit, mennyiért, milyen fontossági sorrendben?

A "sok ellopott uniós pénzekről" is kellene valami hiteles bizonyíték, mert ez így csak alaptalan rágalmazás.
verőce21
@m73: (23:17) Hát ne szenvedj!
Írd le amiket kértem! Ha elkezdted, biztosan kész a terved az eü. rendbetételére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.