Jövőre megnyílik a Sorsok Háza emlékközpont – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten pénteken.

Gulyás Gergely: jövőre megnyílik a Sorsok Háza

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija, Schmidt Mária történész, a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója, Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b-j) a Sorsok Házáról tartott sajtótájékoztatón 2018. szeptember 7-én. Az emlékközpont jövőre megnyílik. MTI Fotó: Mohai Balázs

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@kereső: @Eladott Ország: igen a történelemhamisítás olimpiai bajnoka ismét legyőzi a történelmet! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
@RonaGyuri: inkább utóbbi Gyuri.Az igéret-és fenyegetés megvolt március 15.-én.
Eladott Ország
Ötvenmillás Halszagú Maris nem mindig volt kényes az állampárti múltra.
img.444.hu/pozsgay.jpg
A Sorsok Házának felújított épülete két éve áll üresen, tulajdonképpen azért mert nem tudni, Schmidt utálja jobban Lázárt, vagy fordítva. Én nem bánom, gyepálják egymást, ameddig rosszul lesznek. A mi pénzünkből utálják egymást.
Történelemhamisító Kancsal Mariska, csak egy embert szeret.
uploads.disquscdn.com/images/89be5e6330d78632b46e84f627c696cb035ec7607da1669752d2ca4b31abee99.png?w=600&h=196
RonaGyuri
@kereső: @Eladott Ország: igen a történelemhamisítás olimpiai bajnoka ismét legyőzi a történelmet! =))
Rockxy
Aha, terrorház már van, sorsház már lesz, következik majd a háborúháza, a sorstalanságháza, a kisemmizés háza, a kilakoltatásháza, az átverésháza, a hazudozásháza, a korrupcióháza, a fasizmusháza, az antiszemitizmusháza, a magyargyűlöletháza, a liberalizmusháza, a homokosokháza, a heterókháza, a holokausztháza, a sumaherháza, és a többi.
De hová tűnt démon hill???
solidedge
Remélem ott már bemutatásra kerül Orbán szomorú sorsa.
szep napot
Nem tudom, hogy a sorsok hazara vagy stadionra van nagyobb szuksege hazanknak.
Eladott Ország
@RonaGyuri: Lézerlátású Schmidt Mariska - az ellentábora szerint - a magyarországi holokauszttal kapcsolatban a németek felelősségét abszolutizálja míg a magyar hatóságokat szinte felmentené. Ne felejtsük, hogy 2014-ben járunk, abban az évben, amikor a Szabadság téren a kormány épp egy olyan megszállási emlékművet állíttatott, ami pont ezt a felfogást képviseli, és azóta sem csillapuló tömegfelháborodást okozott. Sok zsidó és nem zsidó tartott attól – nem minden alap nélkül – hogy egy Schmidt-féle Sorsok Háza a Horthy-rendszer-mosdatás 7,5 milliárd forintos, több ezer négyzetméteres emlékműve lehetne.
RonaGyuri
@Eladott Ország: ami a tartott attól megjegyzésedet illeti: ennél többről van szó. Több olyan szakember, aki látta a koncepcióját az egyértelműen állítja! =))
CsipkeRózsa
Elment Lázár, oda az igazság? , mármint ebben a vitában.

Köves Slomó a fidesz embere, ő csak a zsidóság kisebb részét képviseli, a MAZSIHISZ a többség képviseletében az kiállítás megnyitását ellenzi. Lázár János arra törekedett, hogy a Mazsihisz véleményével is egyeztessen, ne Schmidt Mária döntse el egyedül, hiszen köztudott, hogy ő szereti hamisítani a történelmet.

Gondolom, Köves Slomó ezért a lépéséért is megkapja a milliárdos jutalmat.
Pálinkás Pál
Most könyörgöm...csak pusztán a tények...a 2 VH-ban meghalt 6 millió zsidó...meg kb 45 millió nem zsidó!!! Most csak a számok alapján gondolkodjunk el!!
Commenter
@RonaGyuri: pont így... egy szélsőjobbos kormány orbán és a "Sein Kamp(f)
Lepényleső
Melyik? A miénk már megnyílott,alattunk,s nem azért mert mi hazudtunk.
Eladott Ország
Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija, a fidesz és külön Hollik István lelkes támogatója, a csúti kancigány udvari zsidója. Jó, tudom, akinek a kóser vágóhíd és baromfi-feldolgozó üzemét 2,8 milliárd forintos zöldmezős beruházással támogatja az állami Eximbank, annak kutyakötelessége a fideszt támogatni. A disznó is a korpától hízik.
www.napi.hu/magyar_vallalatok/koser_vagohidat_hitelez_az_allami_eximbank.628262.html
kripton
@Eladott Ország: Na akkor itt is, neked is!

A Mazsihisz szokása szerint megint visong. Félti a már nem is létező hegemoniáját. Megint ekézi az EMIH-et.
Pár éve volt egy fórumos vitám egy vidéki város mazsihiszes hitközségének vezetőjével, aki Mordechai nick alatt fórumozott. Mivel az a vita is nyilvános fórumon zajlott, így nincs se jogi, se erkölcsi akadálya annak, hogy most az szó szerint idemásoljam.
A vita ideje kb. 2010. Még Zoltai Gusztáv volt a Mazsihiszben pajtavajdája.

Mordechai:

Felpörögtél kicsit, de semmi gond. A "ki a zsidó" kérdést szerintem túlbonyolítod. Szűkebb pátriárkámban felvállaltan, közismerten zsidó vagyok farmerben és öltönyben is. Kipával a fejemen koszorúzok, nyilatkozok a helyi médiáknak, semmi szükségem pajeszra. Nem azért vagyok mazsihiszes, mert pufajkás alakulat, hanem, mert ha vitatható előzményekkel is, de ők képviselik a magyar (kedvedért legyen) a Magyarországban élő zsidókat irányvonalastól
történelmi múltig egyaránt. Még akkor is, ha jobb híján. Ahogy mondod, Rákositól Viktoron át napjainkig. Tehát vala a Mazsihisz, ami magába foglalta a háború előtti irányzatokat, mint ortodoxia és neológia. A mostani Fidesz éra alatt lőn három történelmi zsidó egyház. Ebből kettő rendelkezik magyarországi hagyományokkal, míg a Chabad a kilencvenes években jött ide. Ezzel sincs semmi gond, csak ne nevezze magát egyesített magyarországi izraelita hitközségnek. Pláne ne úgy, hogy spec nekem semmi helyem nem lenne náluk. (Kripton: vidéki nagyváros hzsidó hitközségi vezetőjéről van szó) Veled egyetemben szerintük a neológia nem létezik, nincs is szükség rá. Növesszenek pajeszt, vagy ne legyenek zsidók, ne is járjanak zsinagógába. Nos, mivel az ortodoxok szintén önállóak lettek, mára a Mazsihisz az egyetlen lehetőség, hogy neológ zsidó lehessek, neológ hitközséget vezethessek, képviseljem a helyi össz zsidóságot.
Most érkeztem a kongresszusról, a kérdéses rabbiról fejből nincs tudomásom, de utánanézek
kripton
Folytatás...

Kripton:
Nem pörögtem fel, ez az alapjáratom. :-)
Nem a neológiával van bajom, hanem a Mazsihisszel. Politizál, betiltásokat követel. Ez még rendben is volna akkor, ha annak nevezné magát,ami. Zsidó politikai szervezetnek. Mert az! És nem egyház. Pláne nem "történelmi". Abszurd! Rákosi, mint egyházalapító!!! Hogy össze ne csokizzam magam!
A többségnek már tele van a tarisznyája a Mazsihisz folytonos beszólásaival, követeléseivel. Az EMIH zsidók önszerveződése és nem Rákosi-rendeletre jött létre, nem politizál, nem folytat gazdasági tevékenységet, rabbik és nem pufajkás múltú ügyvezető igazgatók, meg elnökök vezetik. Tehát valóban egyházként működik. (Csak meg kell nézni a két szervezet honlapját)
Ha a Mazsihisz túlfeszíti a húrt, könnyen elveszítheti a magyarországi zsidóság kizárólagos
képviselőkének és érdekvédőjének a szerepét. Amire amúgy sem érdemes.
Ez pedig milliárdokat jelent...

Egyáltalán ki zsidó? Akinek az a vallása? A nemzetisége?
Zsidó az a misére járó, magára keresztet szóró katolikus, akinek minden felmenője zsidó?
Zsidó az a zsidó vallásba betért keresztény, akinek minden felmenője misére járó, magára keresztet szóró katolikus?

És minden érved ellenére és azt a zsidó vallási tömörülést tudom legitimnek elfogadni, amelyiket zsidók hoztak létre és rabbik vezetnek, szemben egy kommunista diktátor utasítására megszervezett, és egy elaggott, pufajkás lenin-fiú "ügyvezető-igazgatósága" alatt álló pénzmosodával.
Eladott Ország
@kripton: Aha, és amit a fidesz fiúk hoznak létre az a legitim, zsidó közösség. Egyébként Orbán szerint a zsidó közösség a reneszánszát éli, úgyhogy ezt lehet nyugodtan úgy érteni, hogy tessék szépen oszlásnak indulni. Heisler András levele Lezsák Sándorhoz
kolozsvaros.com/rovidek/heisler-andras-levele-lezsak-sandorhoz/
kripton
Zagyvász hülyeségeket! Köves Slomót Izrael Állam főrabbija, az izraeli Chábád Rabbitanács vezetője és a magyarországi Chabad Lubavics mozgalom vezető rabbija avatta rabbivá 2003-ban. Komolyan úgy gondolod, hogy Fidesz utasításra? Egyébként 2003-ban kik is voltak kormányon?

Heisler véleménye, torz, ellentmondásos, de joga van hozzá. Ám nem etalon!
Commenter
@RonaGyuri: csak nehogy véletlenül a az ő sorsuk dőljön le a magas lórul amin hátrafelé ülnek...
Eladott Ország
@kripton: Aha, az etalon a fidesz? Vagy itt is van liberális meg illiberális zsidó, mint a demokráciában? Vagy a demokrácia is lehet keresztényi ? Egyáltalán mióta van jelzője a demokráciának, a csúti kancigány óta?
kripton
A kérdésedre lenne részletes, példákkal alátámasztott válaszom, de a provokatív szóhasználatodért csak a lényeget írom: nyald ki a seggem!
namihami
Erről a képről kimondottan hiányzik a Szakály
Helye lenne a Kancsimarcsi, a Nadragulyás, a történelemalakítóintézeti vezető és a díszzsidó mellett.
Nem lógna le a képről.
CsipkeRózsa
@kripton: Az, hogy rabbivá avatták Köves Slomót, nem jelenti azt is, hogy az ő közössége volna a vezető, hiszen a zsidók kis hányadát képviseli. Az avatástól teljesen független a megalakulásuk. Orbán mint mindenütt megoldotta a zsidóság megosztását is. Orbánnak kötelessége lett volna a nagy, eredeti, a zsidók többségét képviselő vezetőkkel egyeztetnie. Köves Slomónak többszörösen meghálálja Slomó elkötelezettségét, milliárdokkal.
kripton
Zsidó közösségek között nincs olyan, hogy vezető közösség. A Mazsihisz gondolja magát annak, és éppen az a baja, hogy az EMIH és Orbán ezt nem ismerik el.
A rabbivá avatás egy hosszú folyamat vége, és csak azért hivatkoztam annak idejére, hogy azzal igazoljam, nem a Fidesz "találta ki" az EMIH-et, nem ő osztja meg a zsidóságot. A zsidóság az egész világon megosztott (askenazi, szefard, haszid, ortodox neológ) még Izraelben is. Talán ott a legjobban.

És sokunknkak csípi a szemét a Mazsihisz tisztátalan politikai múltja.
simmering73
"Amikor Köves Slomó most elvállalja, hogy az ő kezelésébe kerülve megnyíljon a “Sorsok Háza”, az antiszemita Schmidt Mária antiszemita kiállítása, amely méltó társa a Szabadság téri náci emlékműnek, mely az Orbán-rendszer ideológiai alapjának összegzése, Köves átlépte ezt a határt. A holokausztban leölt magyar zsidók, nők, férfiak, öregek, gyerekek emlékét gyalázza meg, teszi pénzzé. Ezt a gyalázatot már nem lehet a felekezeti rivalizálás, dörgölőzés és képmutatás kategóriájával elintézni. Ez a zsidóság elárulása, meggyalázása, az emberiesség lábbal tiprása. Becstelenség, a zsidóság elleni legaljasabb támadás, náci kollaboráció."
nepszava.us/antiszemitak-es-holokausztrelativizalok-tamogatasaval-koves-slomo-atlepett-egy-hatart/
Lepényleső
A zsidóság mindig is jól tudott kúfárkodni. Mostanság saját magukat adták el,vagy vezetőik
tették ezt velük?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.