Bár a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviselőinek véleménye eltér az emelés mértékéről, abban megegyeznek a felek, hogy 2019-ben és 2020-ban is minimálbéremelés jöhet Magyarországon- írja a Magyar Idők. Míg a szakszervezetek két számjegyű minimálbér- és garantált bérminimum emelést akarnak, addig a munkáltatók a járulékcsökkentéshez kötnék az emelés mértékét. A tárgyalások várhatóan októberben kezdődnek majd, és a felek egységesen két éves megállapodást szeretnének kötni, a hosszú távú tervezés érdekében. A Magyar Idők a tárgyalások megkezdése előtt kérdezte meg a feleket. Palkovics Imre, a Munkástanácsok elnöke szerint a jövő évi költségvetésben tervezett fogyasztásnövekedés teljesülése az inflációs várakozások mellett a minimálbér 13 százalékos és a garantált bérminimum 15 százalékos emelése lenne indokolt, ami reálértékben 8,5-9 százalékos béremelést jelentene. Palkovics szerint a minimálbér egyre kevesebb embert érint, így szerinte a garantált bérminimum emelése a...

Forrás: merce.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
hja, csak az árak meg dupla annyival nőnek!
Nessy
@Gauntlet: A termelékenység növekedése nélküli béremelésnek vagy áremelés a következménye, vagy a kisebb cégek csődje.
Aztán majd kiszámítják, hogy nincs infláció, elvégre olcsóbb lett a toronydaru, meg a LED tv, és a nyugdíjak lassan egyre értéktelenebbek lesznek.
X-ray
Remek! Ebből már családot tud alapítani minden fiatal.
Lakásvásárlás, középkategóriás autó és 3 gyerek vállalása...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.