Orbán Viktor levélben üdvözölte a zsidó újév alkalmából a magyarországi izraelita vezetőket – tájékoztatta az MTI-t vasárnap Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A kormányfő Deblinger Eduárdnak, a Magyarországi Autonóm Orthodox Izraelita Hitközség elnökének, Heisler Andrásnak, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökének, Köves Slomónak, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbijának, valamint Szabó Györgynek, a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány elnökének kézbesített levelében azt írja: a legtöbb ember saját születésétől számítja a maga történetét, a családok, nemzedékek múltja azonban jóval messzebbre, évszázadokra nyúlik vissza.

Önök pedig, a világ nemzetei között egyedülálló módon, mindenek kezdetétől, az ember teremtésétől tartják számon az időt

- fogalmazott Orbán Viktor.

Zsidó újév: a közös kultúra megvédéséről és gyarapításáról írt Orbán

Fotó, címlapi kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A zsidó újév alkalmából engedje meg, hogy tisztelettel köszöntsem Önt és a magyarországi zsidó közösség tagjait. Azt kívánom, hogy a korábbiakhoz hasonlóan a most beköszöntő újév is az összetartozás, egymás kölcsönös tisztelete, valamint közös kultúránk megvédése és gyarapítása jegyében teljen. Legyenek valamennyien a jó évre beírva!

- zárul a kormányfő levele.

(MTI)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
tánci, tánci undorító páva-tánci! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Commenter
@RonaGyuri: páva tánc? Görény tánc ez rohadt neo-náci, büdös szarházi geci, salvinivel a hősőddel remélem már nem sokáig táncikáltok qrvd tetves csutixar...
Jozefina
"irt Orbán" ??? Kicsit hihetetlennek tűnik, amikor a számítógépet sem tudja bekapcsolni!!!?? Talán habony és a többi nyálas írta!!!??
Eriksson
Érdemes egy zsidónak Boldog Új Évet kívánni?
silber13
@Shikari: Ez a hozzászólásod már megint a klasszikus " fingom nincs a témáról.." alcímű zavaros, semmitmondó szöveg részedről. Néhány zenei elem megnevezését kértem tőled, nem mást. Persze, nem tudod, mint ahogy semmit nem tudsz,. Hogy jön ide a zenészek vándorlása?? Mellesleg ezeket a muzsikusokat hívták és akkor mentek nem vándoroltak!!
silber13
@Shikari: Újra kérdem: miféle zenei elemeket kapkodtak össze??? Példát mondjál , ha lennél szíves. ( Bár azt hiszem, feleslegesen kérlek, mert te ugatod a zenét, semhogy akár két példátt is mondanál.)
silber13
@Shikari: Szó nem volt itt eredetiségről, csak zenei elemekről! Ne kavarj, bátrmennyire is nehezedre esik. Persze bizonyára létezik eredei jiddish zenei téma a klezmerben is. Mert a klezmer ugye nem más, mint szórakoztató zene és annak széles a repertoárja.A meghívott zenészek pedig mindenhol magukba szívták az ott hallottakat, és bele applikálták a saját zenéjükbe.A Kárpátokon kívül klezmerről beszélhetünk, a maga nagyon nagy színessgével, török, bolgár görög, ukrán cigány stb stílusjegyeivel, a Kárpátokon belül meg cigány zenéről. Élő példa a klezmerre Boban Markovich, vagy az amszterdami Klezmer együttes.
A két zenei világ között annyi a különbség, hogy a klezmer esetében több a rézfúvós hangszer, míg nálunk csak először a töröksíp, majd a Schunda-féle tárogató, végül a klarinét jelent meg! De a témán lehetne lovagolni napestig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.