A svédországi választáson a 6004 szavazókörzetből 6000-ben leadott szavazatok összeszámlálása – 99,8 százalékos feldolgozottság – alapján a voksok 40,6 százalékát kapta a kormányzó baloldali koalíció, az ellenzéki jobbközép választási szövetség a voksok 40,3 százalékát szerezte meg, a harmadik helyen pedig a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) párt végzett a szavazatok 17,6 százalékával.

Svéd választások: elmaradt a szélsőjobb előretörése

Összesen 6300 jelölt szállt versenybe a 349 parlamenti mandátum mellett 20 megyei tanács és 290 önkormányzati gyűlés helyeiért.

A baloldali blokk, a svéd Zöld Párttal koalícióban kormányzó Svéd Szociáldemokrata Párt, illetve a Baloldali Párt együttese, az előzetes eredmények szerint, 144 képviselői helyet szerzett meg, míg a konzervatív Méréskelt Párt, Centrum Párt, Kereszténydemokraták és Liberálisok – Szövetségként ismert – jobbközép koalíció 142-t. Az SD 5 százalékkal szerzett több szavazatot a négy évvel ezelőtti választásokhoz képest, 63 képviselői mandátumot nyert.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/TT/Johan Nilsson

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
A svéd kormánypárti szimpatizánsokat nem csak a migráció érdekli. Valószínűleg foglalkoznak az oktatás minőségével, egészségüggyel, korrupcióval, közhangulattal, úgy általában az életszínvonallal...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
valahogy az ide delegált fityesz-majmok tapsikolása alább-hagyott! =))
tulipan
Nahááát, ezt a narancsos PECHET! Ugye, milyen szörnyű "helyzet" lehet Svédországban, hogy oda még nem jutott el a naerncsos propaganda?? Hahaha
Aki Én
A svéd kormánypárti szimpatizánsokat nem csak a migráció érdekli. Valószínűleg foglalkoznak az oktatás minőségével, egészségüggyel, korrupcióval, közhangulattal, úgy általában az életszínvonallal...
papa.49
Így van ez ha NEM CSALNAK A VÁLASZTÁSOKON !!!
Nem volt nekik pityipatyi elvtársuk meg dagadtilonájuk sem !!!
Aki Én
A Svéd Demokraták párt azt is mondta, hogy ha nyernek, népszavazás lesz az Eu tagságról.
Hát nem lesz...
Nessy
Tévedni emberi dolog, mondta a sünmalac!
Aki Én
@Shikari a hét hülyéje: Pedig még csak hétfő van.
Bocs, hogy csak percek múlva reagálok, de nem láttam a klaviatúrát a röhögéstől potyogó könnyeimtől.
Megnevettettél haver, király vagy :)
namihami
Hát Viktorom, ez most nem jött be. De sebaj, nem kell minden hírt a fidesz-fórumokon bemondani és a választóid nem is fognak hallani erről a balfogásról.
F_Viktor
@Nessy: Az orbáni rezsim nem tévedett, hanem folyamatosan hazudott.
F_Viktor
@Shikari: Írod:
"A demagóg liberális propaganda, a hazudozás és az elhallgatás ide vezet, hogy a választók nem tájékozottak."

tibim, eddig olyan nagyokat mondtatok (vagyis folyamatosan hazudtatok!) amit (ha csak pici valóságalapja is lett volna) minden svédnek tapasztalnia kellett volna, hogy nincs az a liberális propaganda, "elhallgatás" (???) ami indokolná a bevándorlásellenes párt ekkora bukását!
colibri
Nocsak! Ma reggel a közmédiában pont az ellenkezőjét kommunikálták!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.