Nevet kapott a Nyíregyházi Állatpark afrikai elefántborjaKimani névre keresztelték a látogatók a Nyíregyházi Állatpark júniusban született afrikai elefántborját (Loxodonta africana).

Fotó: Pixabay

A nőstény utód a negyedik tagja a nyíregyházi elefántcsapatnak, egyben ő volt az idei első afrikai elefántborjú Európában. Zárt tartási körülmények között két, 12 hónapnál fiatalabb afrikai elefánt él a kontinensen – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatpark sajtószóvivője-osztályvezetője hétfőn az MTI-nek.

A névadáshoz a látogatók segítségét kérték, akik két héten keresztül küldhették be javaslataikat az állatpark közösségi oldalára. A több mint ezer beküldött név közül többen javasolták például a Kiwit, a Buborékot, a Jumbót, vagy a Kusisimuát.

A gondozók azonban szerették volna, ha hasonlóan az édesanyja és bátyja nevéhez (Kwanza, illetve Kitó) k betűvel kezdődne az utód neve, ezért hosszas mérlegelés után a Kimani afrikai névre esett a választás, ami szuahéli nyelven szépet és édeset jelent – ismertette Révészné Petró Zsuzsa.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
A magyarországi demokrácia legszebb példája;- megkérdezik a tömeget mit szeretnének,
aztán azt teszik ami a személyes érdek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.