Nagy viták után döntött így az ellenzéki párt frakciója.

Bár tartanak a Fidesz hazaárulózásától, végül megszavazza az MSZP a Sargentini-jelentést
Fotó: MTI

Délelőtt még azt mondta az ATV-n Szakács László alelnök, hogy az MSZP – bár egyetért vele – nem biztos, hogy EP-képviselőik megszavazzák a magyar kormányt erősen kritizáló Sargentini-jelentést.

Mint kifejtette, azért vacillálnak, mert ha igennel voksolnak,

a fideszes média hazaárulózná őket.

Végül úgy döntöttek, megszavazzák a jelentést. Mint Tóth Bertalan elnök-frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek elmondta, 

az MSZP a magyar kormányról kiállított bizonyítványként értékeli a Sargentini-jelentést, ezért a párt európai parlamenti (EP-) képviselői támogatni fogják annak elfogadását.

A pártelnök a frakció és az elnökség közös, Sopronba kihelyezett ülése után – amelyen részt vettek a megyei elnökök is – közölte: az elnökség egyhangúlag úgy értékelte, a Sargentini-jelentés Orbán Viktor kormányának kritikája.

A 12 fejezet a jogállam leépítésének kritikáját tartalmazza, az MSZP mind az igazságszolgáltatásra, mind az alkotmányosságra, mind a szociális ügyekre vonatkozó megállapításokkal egyetért – közölte a pártelnök.

Elmondta, azt kérték a két EP-képviselőjüktől, hogy kötelezően vegyenek részt a szavazáson és támogassák a jelentés elfogadását.

Tóth Bertalan pártja őszi terveiről szólva beszélt arról, hogy

be kívánják mutatni "az egészségügy tragikus helyzetét", hiszen "a Honvédkórház botránya is arra világított rá", óriási bajok vannak.

Megerősítette: benyújtják azt a törvényjavaslatot, amely megszünteti a miniszterek és az államtitkárok VIP-ellátását a Honvédkórházban, hogy a miniszterek is szembesülhessenek a magyar valósággal.

Kitért arra, kedden Sopronban megemlékeznek Horn Gyuláról, az MSZP volt elnökéről azon a helyen, ahol 1989-ben akkori külügyminiszterként átvágta a vasfüggönyt.

Elmondta, a testületek értékelték a mezőtúri önkormányzati képviselőválasztást és üdvözölték, hogy az MSZP-jelöltje győzött.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
És akkor mi van,ha a fidesz lehazaárulózza őket? A fidesz nem a HAZA!,sőt a kormány se,sőt még maga orbán se. Ezek még mindig itt tartanak,hogy mit szól a fidesz? A qva életbe már!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
már az is jellemző rájuk, hogy ezen vitatkoztak! =))
papa.49
Mszp. TIK A FÜTYISZNEK, VAGY A LAKOSSÁGNAK AKARTOK MEGFELELNI ???
Jól gondoljátok meg mert ez a lépésetek ha rosszul léptek könnyen lehet az utolsó is !!!
kereső
És akkor mi van,ha a fidesz lehazaárulózza őket? A fidesz nem a HAZA!,sőt a kormány se,sőt még maga orbán se. Ezek még mindig itt tartanak,hogy mit szól a fidesz? A qva életbe már!
Clavigo
Esetleg egyeztessetek ti is a fitymasszal,,,kedves mszp.,,,,,a háttérben természetesen,,,mint ahogy a Lehet Menni (a) Pichába nevű alakulat csinálta...
nevemnick
Hazaáruló a felcsúti úttörővasút krampácsolója, aki egyben a Nemzethy Trutymó Zrt. elb@szott főnöke.
Sámannus
Az MSZP- től elvárjuk, hogy minimum őrizze meg az eddig megtertott önkormányzatok vezetését.
Kezdjék el támadni a fideszt a orosz migránsokkal feltöltött közmédia demokratizálásával.
Nessy
Orbánéknak mindenki hazaáruló, aki nem ért velük egyet!
Ergo ez tőlük ma már dicsérő jelző az értelmes emberek számára!
ittott
nem értem. miért kellene tartani bármitől is. ha van saját arcuk,
wagabund
...a hírek szerint megszavazzák ezt az elítélő jelentést...a tapsikolók elégedettek lehetnek, mert jól kibasztak Orbánnal, és kormányával...

...viszont akad egy szabadszemmel is jól látható bökkenő...a magyar nép fog szopni, nem a kormány...akár fidesz szavazó volt, akár nem, vagy el sem ment szavazni...brüsszelben a "magyar" az szitokszó...Orbán nevét kevesen ismerik, de a magyarról tudják, hogy lenézendő népség...

ahogy elnézem, le is vagyunk nézve...(sic)..no meg sajnálva..
Sámannus
Nyugodtan szavazzátok meg a fidesz minden nap elárul minket!
Orbán ha elveszti a befolyását putyin lecseréli. Már a kancsi csapat kész a cserére, ő már egyszer puccsolni akarta orbánt , csak nem tudta, ki a főnök, ezért lebuktatták.
cikicakk55
Én azt nem értem,hogy egyáltalán miért lett ez kérdés egy ellenzéki pártban? Normális ember,aki nem a Fidesz nótájára táncol,az mindenki tudja,hogy 100%-ban igaz a Sargentini jelentés.Minden pontja a valóságot tartalmazza. Miért aggódnak annyira,hogy le hazaárulónak tartják Őket.? Az nem lenne számukra baj,ha a népet árulják el? A Fidesz egy párt,Magyarország meg egy egész ország,melynek a lakóit fordítja diktatúrába a jelenlegi kormány,az az a Fidesz. Inkább maradtak volna csendben,mert ezzel ,hogy ezt egyáltalán kérdésessé tették,rendesen lejáratták magukat. Elképzelhetőnek tartom,hogy most veszítettek el pár ezer szavazót.Nem azzal,hogy végül megszavazták,hanem azzal,hogy ez egyáltalán megszavazandó volt és nem egy természetes dolog részükről.
Sámannus
Úgy látom az MSZP a saját oldalán állóktól tart a legjobban. Az a kritika ami baloldalról jön mindig demoralizálja.
Clavigo
@ittott: Kövér elvtárs lecsökkenti a frakció-támogatásukat,,kööccségtérítéseket,,esetleg.. :))))))))))))))))
Jozefina
Az MSZP-nek kéne tele harsognia a világot, hogy a fidsz-kdnp orbánnal az élen HAZAÁRULÓ!!! Nem attól majrézni, hogy fidesz fiogja lehazaárulózni őket!!! Nem is étem!
Nessy
Miután a fidesznek mindenki hazaáruló, aki nincs velük egy véleményen, akinek nem Orbán a minden igazságok kútfője, ergo nincs miért problémázni.
Álljanak már végre a lúdtalpaikra, és ne azon töprengjenek, mit mondott épp aznap Orbán és a többi kegyenc.
A magas labdát üssék le, de azonkívül a saját véleményüket mondják el az embereknek. Mondják el, mit lehetne másképp csinálni, mit tennének adott esetekben. Ne ígét hirdessenek, menjenek az emberek közé, hallgassák meg őket, térjenek vissza hozzájuk.Ha tudnak valamiben segíteni, segítsenek!
Hellcat
Jól cselekedtek...a fidesz amúgy is ütötte vágta őket...igazából már nem árthat nekik a lehazaárulózás.
Aki Én
@Pegero: A jelentésben foglaltak valósak, tehát kimondhatjuk, hogy a kormány nemzetellenes hazaáruló.
És qrvára mindegy, hogy egy lebutított magyar ellenes szekta tag mit gondol erről.
Aki Én
Ebben az esetben hazaáruló akkor lenne, ha némán tűrné a korrupt kormány népnyúzó tevékenységét.
Rockxy
"MSZP: Álljon a devizahitelesek oldalára a kormány!"
Nehéz ügy, mer a másik oldalon meg ott áll a nenánjahú!
csipetke
@m73: 22:24 Ezekszerint mégse súlytalan kis senkik,ha a fidesz ellen szavaztak...
verőce21
Amelyik magyar ellenzéki ep képviselő megszavazza a "Szardzsentini" jelentést nettó hazaárulást követ el, ne szépítsük.
csipetke
Az MSZP-nek pont le kéne sz@rnia,hogy mit mond a fidesz,ha ők megszavazzák a jelentést.Valakiknek már illő lesz letörni a kis puhos szarvát...
human
Hiába no. Bátor emberek ezek az mszp-sek. Már bánom hogy még vagy 50 évig nem fogok szavazni rájuk.
karma1
Mi az, hogy "bar tartanak a fidesz hazaarulozasatol..."? Hat nem szoktak me'g meg, hogy a fidesz MINDENKIT csipobol le-hazaaruloz, aki nem az o oldalukon all?
HAT NEM EZ LENNE MINDEN ELLENZEKI PART DOLGA: ELLENTMONDANI A SZARUL MUKODO KORMANYPARTNAK???
Desischado
@Nessy: Igazad van. Ha nem lapítanának, hanem bátran kiállnának az iagzságért, már régen újra a legnagyobb párt lehetnének. Így meg csak maguk alatt vágják a fát. Eszem áll meg, ennyire majréznak attól, hogy mit mondd a fidesz? Ezek tényleg megélhetési politikusok!
A közmédia ezerrel harsogja, hogy a migráncsokat akarják beengedni az országba, és a Sargentini jelentés ezt akarja. Meg hogy báncsák a magyarokat. Pedig szó sincs erről a jelentésben. De a sok birka gond nélkül elhiszi orbán hazugságait!
Macskaszem
@verőce21: a netto hazaárulás a fidesz hobbija, és aki ezt rühelli, az aláírja, azt a Qrva jelentést. Aki nem írja alá, az rühes fideszcsicska.
Hellcat
@verőce21: És az mit követ el aki a harmadik kétharmados felhatalmazását is arra használja, hogy kirabolja a saját hazáját? Rendesen kellett volna vezetni az országot és akkor nem lenne jelentés. Szóval pofád tedd szépen laposba.
lusta
Besz@rás. Attól függ a véleményük, aminek hangot is adnának, mit szól majd hozzá a lakájmédia és személyesen maga a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár.
Mégis kit is képviselnek ezek szerint?
Yoda69
Ez nem is lehet kérdéses. Él kell fogadni a jelentést.
Ne legyetek már gumigerincuek!
karma1
Ha ilyen komoly averzioik vannak orbannal es a partjaval szemben, akkor miert nem a fideszben ulnek, miert is valljak magukat ellenzekinek? Miben ellenzekiek, ha megis mindig a fide$$nek akarnak megfelelni?
Menjen a francba az mszp is,... Semmivel sem kulonbek az lmp-nel, jobbiknal...
Pálinkás Pál
Nos...tisztán látszik hogy mi a baj a liberális oldallal...Azt nézik mit szól az ellenség hozzá??? Röhejes...Minden egyes nappal erősödik a meggyőződés bennem hogy ettől az impotens csürhétől a duce nyugodtan aludhat!!ha tudom hogy igazam van,ki nem szarja le hogy az agyhalottak mit gondolnak rólam??Látjátok libsik...orbán ezért "sikeres" ,mert köp rá hogy más mit gondol róla...és ehhez megtalálta a közönségét..Majd ha ti is nem egymásnak akartok megfelelni,hanem a népnek,akkor talán lesz némi esélyetek..bár a palettátokon most nincs karizmatikus ember...
dr. prédikátor
Oszt miért is kellene tartani a mocskos nemzetvesztő fityfasz hörgésétől???MSZP! Ha nem szavazzátok meg a jelentést akkor tényleg HAZAÁRULÓK vagytok!!!
Commenter
@karma1: meg fogják szavazni a létük a tét
karma1
@Commenter: Remelem az Ujhelyi esznel van. En nagyon csipem Ot, - realis es ostorozza rendesen ezeket a buzikat.
Ha viszont arra kivancsiak, hogy "jaj, mit szol majd a fo"ni?", akkor jobb, ha az utolso leoltja a villanyt es leszereli az MSZP nevtablajat...
Sziszifusz
Gyanítom, hogy az MSZP nem meggyőződésből, szavazza meg a jelentést. Ha nehezen is, de felfogták, hogy ha nem teszik akkor még az a kevés szimpatizáns is elfordul tőlük.

Ezt a lépést meg kell tennie minden ellenzéki pártnak még akkor is ha esetleg Magyarországra nézve, ennek majd átmenetileg, negatív gazdasági következményei lehetnek. Az Orbáni rendszer megbuktatásáért, vállalni kell az esetleges, ideiglenes, járulékos veszteségeket.
csipetke
@Shikari: 6:05 Ha a fidesz eltűnik a süllyesztőben,bármit vállalunk.Az MSZP pedig pontosan tudja,hogyha nem szavazzák meg,úton-útfélen köpködni fogják őket,jogosan.Ráadásul a jelentés nem hazugságokat tartalmaz,még jó,hogy megszavazták.
csipetke
@m73: 23:04 Igazad van,a választásnál egy kalap sz@rt se ért az ellenzék,de most talán észbekapnak,már épp illő lesz.
1magyar
A szociknak elsősorban magyarnak kell lenni, másodsorban pedig itthon aktív ellenzéknek!
Pld. nagyon okos dolog a kórházi Vip helyek megszüntetése a vezetőknek.
Kifelé összetartani befelé meg a népnek kedvére tenni, vagy legalábbis balanszírozni a gazdagok és a nép érdekei között, ez a kormány feladata is.
colibri
@1magyar: Tökéletesen leírtad a pávatánc fogalmát. A hazudozás mellett pont ez a legundorítóbb a politikában. Orbán rendelkezik mindkét tulajdonsággal.
Aki Én
@verőce21: 23:01 @Shikari a menthetetlen idióta: Akik miatt megszületett a jelentés, nettó hazaárulást követnek el, ne szépítsük.
Még ha próbáljátok is a menekültekre kihegyezni.
tulipan
@Shikari: Pont olyanok lehetnek, mint Te seggnyalókám!
tulipan
Éljen, az orszgágot, teljesen szétverő, az emberek tizezreit menekülésre kényszerítő, semmihez sem értő, hiszen soha egyetlen valamirevaló MUNKÁT nem végzett, viszont ostoba, éjsotét. mérhetetlenül kapzsi és hataloméehes, náciutód narancsos HORDA!!!

www.portfolio.hu/gazdasag/munkaugy/so...
tulipan
@Shikari: Mit nyüszítessz seggnyalókám? Most inkább növeld a nyelvcspást, hogy vigaszatald a gazdit!!!
tulipan
@Shikari: Te meg nagyon is szórakoztató! Rettegsz, mi???
tulipan
@Shikari: Vicces vagy narancsos seggnyalókám, hiszen ez a veszély nálad áll fenn, éppen holnaptól! Hahaha!!!
tulipan
@Shikari: Vicces vagy narancsos seggnyalókám, hiszen ez a veszély nálad áll fenn, éppen holnaptól! Hahaha!!!
1magyar
2004-ben indultak el az emberek külföldre dolgozni. De akkor csőstül. Ki is volt akkor kormányon?
Akkor a legtehetségesebb, szorgalmasabb emberek mentek el. Utána vitték a barátokat, rokonokat stb. Ma már lecsengett az áradat.
tulipan
@Shikari: JAJ, milyen vicces vagy Te büdös narancsos seggnyaló vándorcigny! Talán Te tanulj meg viselkedni, ámbár nem hinném, hogy valaha is elfogadható, "társalgó'" lénynek tarthatnálak!!! Hahahaha
kereső
@Shikari: osztán ,milyen viselkedésre? Arra a tahó,tajparasztságra ami belőletek kijön?
1magyar
@tulipan: Az unióba való belépéskor egyenlő minimálbéreket adtak volna senki nem ment volna el innen.
Csak ezt a szerződő buta,agyatlan vezetők nem látták be, így lett a legjobb munkaerő kiszippantva Mo-ról. Miközben még tönkre is tettek minden gyárat itt.
tulipan
Túlságosan sokáig késlekedtek ezzel, sokkal korábban kellett volna! Nem akarták elhinni,hogy egy ilyen rémalak, valóban létezik, a kulturált Európánkban, akárcsak Hirlernél!
tulipan
@1magyar: Bocsi, de azok az általad emlegetett "gyárak", a több évtizedes fejlesztés elmaradás, az elavult technológia és rossz termék megválasztás, valamint a jelentősebb töke hiánya következtében, gyakorlatilag már a Kádár rendszer vége felé folyamatosan a tönk szélén ingadoztak, és kizárólag az állami támogatás tartotta valamennyire "életben" őket! Na meg az, hogy kizárólag a szucilista "táborbeliek" vették át az termékeiket, más senki! Csak TE, meg a nép jó része, ezt nem látta!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.