A cégeknek egyre több dolgozóra volna szükségük, viszont sokan hagyják el az országot. Az eredmény: soha nem hiányzott még ennyi dolgozó a magyar gazdaságból.

Jelentősen növekedett a munkaerőhiány

Új történelmi csúcsra emelkedett az üres álláshelyek száma Magyarországon az idei második negyedévben a KSH friss adatai szerint – írta a portfolio.hu.

Április és június között 83 600 betöltetlen munkahely volt, ami közel 30 százalékos emelkedés az előző év azonos időszakához képest. A gazdaság csaknem minden ágazatában növekedett a munkaerőhiány, ami mostanra komoly korlátja lett a termelés növekedésének.

(hvg.hu)

Cikk- és  címlapkép: pixabay.com

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
1magyar
@tulipan: Tudom,hogy vannak olyanok is sokan, hogy felháborodnak,hogy nekik még dolgozni is kell.
EGyszer egy ügyeletes orvost kérdeztem meg miután késett félórát és még trécselgetett, hogy most megkezdi a rendelést vagy hívjak ide mentőt mert nem hajlandó dolgozni.
tulipan
@1magyar: Nagyon bátor voltál! Attól. hogy "megkezdte", még nem biztos, hogy dolgozik is! Még kicsit kávézik, telefonálgat, stb...
vacsi
Egyáltalán nem lenne munkaerőhiány, ha a dolgozókat tisztességesen megfizetnék! Ebben az esetben senki nem menne külföldre, hanem itthon élhetne a családjával, tisztességes fizetésből. Mellesleg, ha a fizetések tisztességesek lennének, akkor az azokból befolyó járulékok összege is lényegesen több lenne, megoldódna az a probléma is, hogy miből fizessék a nyudíjakat...
Aki Én
@1magyar: Huhhh... Valószínűleg azért van ez, mert a fiatalok isznak, drogoznak? Biztos vagy benne, hogy ez a többség?
Nem inkább az a baj, hogy a rossz kormányzás miatt közel egymillió ember ment el külföldre?
Ráadásul azok, akik tudnak és akarnak is dolgozni.
36
Az erőtől duzzadó munkaerő a hét végén vert agyon egy borászt a Balatonnál. És sajnos nagyon sok van belőlük.
1magyar
@Aki Én: Szerencsére a többség nem ilyen, de sokan vannak. Az is igaz, hogy a szar kormányzás miatt már 25 éve mentek külföldre dolgozni. Konkrétan 2004-től.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.