Áder János államfő kedden négynapos látogatásra az egyesült államokbeli San Franciscóba utazik, ahol felszólal a Global Climate Action Summit konferencián.

A köztársasági elnök szerdán ellátogat a Stanford Egyetemből kivált kutatóintézet, az SRI International Menlo Park-i központjába, ahol Stephen Ciesinski, az intézet elnöke mutatja be innovatív módszereiket, valamint Szabó Csaba üzletfejlesztési vezető ismerteti a szén-dioxid-leválasztás egyedi technológiáit.

Áder János látogatást tesz a Google X-nél, a kaliforniai cégóriás anyavállalatának, az Alphabetnek a jövőbe mutató technológiai vívmányokkal foglalkozó részlegénél. Itt Astro Teller igazgató, Teller Ede unokája nyújt tájékoztatást a fenntarthatóság jegyében született megoldásokról.

Az államfő ugyancsak szerdán Redwood City-ben találkozik a San Franciscó-i és környékbeli magyarság képviselőivel.

Áder János csütörtökön, a Global Climate Action Summit nyitó plenáris ülését követően megbeszélést folytat Kalifornia kormányzójával, Jerry Brownnal, valamint Nicholas Sternnel, aki a Világbank egykori vezető közgazdászaként 2006-ban készített mérföldkőnek tekinthető jelentést a klímaváltozás gazdasági hatásairól.

A köztársasági elnök pénteken szólal fel a klímacsúcson, ahol mintegy négyezer-ötszáz delegált vesz részt a világ minden tájáról, köztük Al Gore, az Egyesült Államok korábbi alelnöke, John Kerry egykori külügyminiszter, valamint számos világhírű zenész és színész.

Áder János az Egyesült Államokba látogat

A kaliforniai konferencia célja, hogy a párizsi megállapodás után növelje a résztvevők ambícióját. Úgy kívánja erősíteni a nemzeti kormányok céljait, hogy megmutatja: a városok, a vállalatok, az oktatási intézmények vagy éppen az egyházak készek a jelenleginél gyorsabban haladni. A tanácskozás kulcstémái között szerepel az egészséges energiarendszerek kérdése, a vállalatok szerepe, a fenntartható épületek, városok, és gondoskodás az óceánokról, a földekről.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó/Kovács Tamás

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Vigye a pecabotját is fogdosson aranyhalat egy medencébe
Eladott Ország
Áder Jánosnak már tuti megint jó napja lesz. Végre teljes mellszélességgel foglalkozhat az egyetlen dologgal – a horgászaton kívül – ami képes felkelteni az érdeklődését. Igen, a klímavédelemről van szó. A klímavédelem fontos dolog, bár én inkább az élővilágot védeném. De egyáltalán nem gondolom, hogy legyinteni lehet rá, mert kizsaroljuk a bolygónkat és ez nincs jól. Ám jelen állás szerint – legalábbis utolsó értesüléseim szerint – Áder János feladata a magyar jogállamiság és demokrácia védelme. Lenne. Megértem én, hogy ez pont nem érdekli, de akkor mondjon le szépen és horgászhat az esőerdőben, ameddig csak akar. De amennyiben én és mindenki más is fizetjük a nem kevés havi apanázsát, bajuszfésűjét, utazásait, addig lesz kedves a mi érdekeinket szem előtt tartani. Köszi. Lazításképpen LGT - Nem adom fel
youtu.be/DJYHZwaNGqw

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.