Több tekintélyes magyar egyetem nevével is visszaélhetett a Sargentini-jelentés, az érintettek között a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és az ELTE jogi kara is szerepel – írja keddi számában a Magyar Idők. Az érintett egyetemek tagadják, hogy segítettek a jelentés összeállításában.

Két magyarországi egyetem is tiltakozik, mert viszaélhettek a nevükkel a Sargentini-jelentésben
ELTE – fotó: Máthé  Zoltán/MTI

A Magyar Idők szerint a magyar jogállamiság helyzetével foglalkozó tanulmány végén található mellékletben

azon szervezetek között sorolják fel a Pécsi Tudományegyetemet és az ELTE Állam- és Jogtudományi Karát, amelyektől a jelentés előadója – Judith Sargentini európai parlamenti képviselő – észrevételeket és hozzájárulásokat kapott.

A lista a jelentés szövege szerint szigorúan önkéntes alapon készült, az előadó kizárólagos felelőssége mellett – írja a napilap.

Kottász Gergely, az egyetem sajtóreferense a Magyar Időknek elmondta:

megdöbbenéssel látták a PTE nevét a felsorolásban, hiszen az intézmény vezetése nem nyújtott adat- vagy információszolgáltatást semmilyen jelentéshez, és nem is rendelkezik ezzel kapcsolatos információval.

Az ELTE jogi karának dékáni titkársága a lapnak úgy reagált:

egyáltalán nem járultak hozzá az egyetem megemlítéséhez, sőt áprilisban, amikor észlelték, hogy szerepelnek a Sargentini-jelentésben, levélben tiltakoztak, amelyben kérték, hogy vegyék le az egyetem jogi karát a listáról, de semmilyen választ nem kaptak.

A precedens.mandiner.hu-nak a birtokába jutott és nyilvánosságra hozta a Menyhárd Attila, a jogi kar dékánja által Judith Sargentininek írt levelet.

Az áprilisi keltezésű, angol nyelvű levélben a dékán azt kéri az EP-képviselőtől: orvosolja az adminisztratív hibát, és ne hivatkozzon semmilyen módon az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára a dokumentum későbbi változataiban, mivel a jogi kar nem adott sem információt, sem észrevételt a jelentéstervezethez, valamint az intézmény sem volt semmilyen kapcsolatban az előadóval.

A precedens.mandiner. hu azt írja,

Sargentini nem fogadta meg a dékán kérését, így a jelentés végső, szavazásra előterjesztett változatában is hivatkozik az ELTE Állam- és Jogtudományi Karára.

A portál szerint a Magyarországról szóló jelentéshez a melléklet szerint több médium mellett észrevételeket szolgáltathatott például a Közép-európai Egyetem, a Magyar Helsinki Bizottság, a Társaság a Szabadságjogokért, az Open Society European Policy Institute, a Transparency International, valamint az Alapjogokért Központ, a Magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium, illetve a röszkei tranzitzóna több magyar kormánytisztviselője.

Az Európai Parlament Orbán Viktor miniszterelnök részvételével kedden vitázik, majd szerdán szavaz a Sargentini-jelentésről, amely szerint fennáll az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének veszélye, így indokoltnak véli a 7-es cikk szerinti eljárás megindítását Magyarországgal szemben.

A többlépcsős eljárás végső soron akár az érintett tagállam szavazati jogának felfüggesztéséhez is vezethet.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
" Magyar Idők szerint"...eddig olvastam.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Hellcat
" Magyar Idők szerint"...eddig olvastam.
wagabund
..." Az érintett egyetemek tagadják, hogy segítettek a jelentés összeállításában."...

Az egyetemek ismerik az ökölszabályt...tagadni...tagadni...tagadni... abból nem lehet baj...
tudode
Bocsika!
.
Ezek a BETOJIK abban a hiszemben vannak, hogy az EP képviselők MOST JÖTTEK LE a FALVÉDŐRŐL, akkor, amikor a MINDENRE HATÓ szóba sem állt a Diákparlement tünttzőivel
.
www.google.hu/search?q=di%C3%A1kparlament+t%C3%BCntet%C3%A9s&oq=Di%C3%A1kparlament+&aqs=chrome.3.69i57j0l5.9091j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Nem zörög a haraszt, ha KELETRŐL FÚJDOGÁL a szél a NER felé!
tudode
@tudode: .
Jav.:
.
...akkor, amikor a MINDENRE HATÓ szóba sem állt a Diákparlement tüntetőivel.
.
iluminati
Ohoooo!!! fél az egyetem??? nem kellene félnie...ami igaz az igaz...
Rockxy
Hogy a sargentini hazudik a sötét terv sikerében bízva, az fel sem merül?
Odakint demokrácia van elvtársak, meg liberalizmus, brüsszel összes mocskát ránk lehet önteni, mert náluk az igazság?
Nem elég, hogy a zorbán hazudik nekünk, még a unijós rezsim aljasságait is el kell viselni?
kereső
Itt is az a"feltétele mód"- vissza élhettek a nevükkel. Akkor most visszéltek,vagy nem? Hol olvasható a két egyetem tiltakozó szövege,peticiója-hiszen a jelentés szövege hónapok óta ismert. És ha igy lett volna, a fidesz már teleordibálta volna vele a világot!
bencemacska
Ennek a két egyetemnek a kijelentést tevő vezetői nagyon jól tudják az igazságot, csak tagadják, hogy ki ne essenek a csuti kegyeiből.
Pont ezzel bizonyították be, hogy igazuk van azon munkatársaiknak, akik információkat szolgáltattak a jelentéshez!!!
F_Viktor
@kereső: @bencemacska: Én elhiszem, hogy nem az egyetem segített Sargentininek, hanem a két egyetem munkatársai.
S most félve az orbáni retorziótól, gyorsan mosakodásba kezdett a sajtóreferens és a dékáni titkárság.
Ez is a jelentést igazolja, ma már nincs szólásszabadság, következményekkel jár ha kinyitod a szádat, + a felsőoktatást is az orbáni NER tartja rettegésben, megszűnt az autonómiájuk!
karma1
Magyar idok,... Felteteles mod... Magyarra leforditva: NEM tortent visszaeles a nevukkel, es az egyetemek nem is tiltakoznak, de a magyaridok belemagyarazzak Katiba a gyereket...
Hat ha valaki sarokba van szoritva, akkor az mindenkibe belemar...:o(((
karma1
Ja meg a mandiner is... Az allitast mar csak azert sem lehet elfogadni - hogy irtak Sargentininek egy tiltakozo levelet -, mert Sargentini betegesen vigyazott arra, hogy sehol se hagyjon egy negyzetmillimeternyi tamadhatosagi feluletet a jelenteseben, amibe orban bele tudna kapaszkodni. Judith asszonyon latni, hogy nem kispalyas, hanem nagyon profi, tudja, hogy minden hiba gyengiti a munkajat.

Szoval: mandiner.hu... Kukame'ret
F_Viktor
@Pegero: Írod:
"Sargentini, egy mások által összegyüjtött hazugsághalmazból összetákolt jelentést írt és ezt akarja terítékre dobni."

Hazudsz birka, pl. legutóbb január 11-én az orbán-TV-n Törcsi Péter is megemlítette, hogy Sargentini Magyarországon tartózkodik! Abban pedig, hogy az orbán-rezsim eközben kerülte vele a kapcsolatot, nem Sargentini a felelős!

Írod:
"Amúgy messze áll ő a profi politikus fogalmától, ugyanis egy iskolázatlan hülye picsa..."

Jogon átrugdalt fiatal, aki életében 1 napot nem dolgozott szakmájában, arról mi a véleményed, mint profi politikus?
Az iskolázatlanság említése folytán megkérdezem tőled, te hány diplomával rendelkezel, hogy ilyet mersz nyilvánosan mondani? Birkáknál hány diploma az átlag?
Ha farkas flóri 6 osztályát összehasonlítjuk Sargentini mesterfokozatú történészi diplomájával...
Mocskos hazug gazember vagy @Pegero: !
silber13
@Shikari: Ne legyél már hülyébb, mint eddig voltál! Orbán ebből az életben nem fog jól kijönni, tök egyedül marad! Miféle összetartásról makogsz pubika?:-)))
silber13
@wagabund: Pedig a két egyetmnek illő lenne ismerni a régi fideszes credot: " Si fecisti nega " vagyis: " Ha megtetted tagadd!"
kokopelli
@karma1: annyira visszaéltek a nevükkel,hogy senki nem tudja nyugaton,hogy
ugyan milyen egyetemek lehetnek azok,akiket esetleg megneveztek!A nyugati
átlagpolgár,aki még nem volt M.o.-on Budapestet és a Bukarestet is keveri! A-
mennyiben nincs kapcsolata M.o.-gal úgy átfutja hírekben!
Valaki azt mondta:(szabadon idézve) "Lássuk már be végre,hogy akkorák va-
gyunk amekkorák!"
silber13
@Shikari: A potroha nő meg még jobban, nem a már nem létező presztizse! Azt már régen elcseszte az örökös pávatánccal és a mániákus hazudozással.
silber13
@Shikari: Ugyan pubi! Négyötöd az olyan snassz!:-))) Legyen ötnegyed, de még szimpibb a hétnyolcad! Azt a hozzád hasonló vasgárdista , csetnik és komitácsi ivadékok nagyon kultiválják!:-))))
silber13
@Shikari: Sajnálom ha olyan buta vagy, hogy nem ismered az ötnegyedet, és a hétnyolcadot Szegény valamikori tanáraid!:-))))))))) Azért nem kellene ennyire reklámozni a primitívségedet, bár lehet, fityiszeseknél ez a menő. Mentül tanulatlanabb, ostobább valaki, annál fideszesebbé válik. Sajna te az élcsapatba tartozol pubika!
babp1982
A matyar idők szerint, na akkor ez egy ordas nagy hazugság már ahogy a matyar idők szerint szokott lenni-:)))
Lepényleső
Ettől igazabb visszaigazolás kell-e? - Valakinek,hogy hisz e szemének,fülének?
terlasz
Féltik a seggüket a tiltakozó egyetemek vezetői.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.