"Rémisztő hallgatni azokat a képtelenségeket", amelyeket Judith Sargentini, az Európai Parlament (EP) holland zöldpárti képviselője beszél "immár csaknem másfél éve", amióta elkezdte összeállítani Magyarországról szóló jelentését – mondta kedden a BBC rádiónak nyilatkozva Kovács Zoltán.

A kormányszóvivő a brit közszolgálati rádió közéleti és politikai műsorokat sugárzó 4-es csatornájának délelőtti hírmagazinjában kijelentette:

teljesen részrehajló és politikailag motivált jelentésről van szó, amelyet egy szélsőbaloldali, "akár anarchistának, balosnak is nevezhető politikai aktivista" készített.

Kovács Zoltán a BBC-nek: "rémisztő hallgatni Sargentini képtelenségeit"

Kovács Zoltán kormányszóvivő. Fotó: MTI/Kovács Attila

Kovács Zoltán szerint a nagy probléma az, hogy az Európai Unión belül egyes politikai erők, köztük Judith Sargentini "az ő szélsőbaloldali politikai nézeteivel együtt", az európai értékek nevében gyakorlatilag politikai kampányt folytatnak egy olyan ország ellen, amelyet politikai okokból nem szeretnek, a tényekkel ugyanakkor nem törődnek.

Arra a riporteri felvetésre, hogy Magyarországon dolgozó külföldi tudósítók munkavégzésük mind nehezebbé válásáról számolnak be, és Magyarország megítélése a sajtószabadság érvényesülése szempontjából romlott, a kormányszóvivő azt mondta, hogy

ez hazugság, "hiszen most is egy külföldi rádióállomás külföldi újságírójával beszélek, és ezt rendszeresen tesszük".

Hozzátette:

különösen az elmúlt nyolc évben könnyen lehetett találni néhány olyan embert, köztük újságírókat, akik nem szeretik a magyar kormányt és hamis vádakkal állnak elő, "amelyek ellen évek óta küzdünk".

Kovács Zoltán szerint látható, hogy ezek a vádak immár "a régmúlt történelem" részei, mivel zömüket sikerült az Európai Bizottsággal és más európai intézményekkel lezajlott jogi vitákban rendezni, a többi pedig tényszerűen nem igaz, és politikai ízléseket tükröz.

A kormányszóvivővel készített interjú előtt a BBC rádió megszólaltatta Judith Sargentinit is, aki elmondta: jelentése különböző problémákat tár fel a magyarországi demokráciával, a jogállamisággal, az alapjogokkal, az európai értékekkel kapcsolatban.

A holland EP-képviselő szerint ezekben a kérdésekben komoly romlási folyamat zajlott le Magyarországon, romlott a magyarországi demokrácia állapota, és a magyar embereknek már nincsenek ugyanolyan jogaik, mint más európai polgároknak.

Az Európai Parlament (EP) plenáris ülése kedden vitázik, szerdán pedig szavaz a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentésről, amelyet a testület illetékes bizottságában korábban nagy többséggel elfogadtak.

Forrás: MTI

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tulipan
Hja, a bűnösök SOSEM szeretik hallgatni, ha felsorolják a bűneiket!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Te szerencsétlen szőröszar, először ember külső kéne neked és úgy kiállni a közönség elé, így kéne indítani, aztán nem a protokoll ótvaros, oltós szöveget nyomni, hanem elmondani az igazságot, de nem a fütyisz igazságára gondolok, hanem a valódira !!!
Hamarosan senki nem fog veletek interjút készíteni a fütyisz, meg a kormánya lesz az Unió BÜDÖS BOGARA AMIT CSAK ELTAPOSNI ÉRDEMES !!!
tulipan
@durbincs: szerencsétlen menjen mán aludni ? nem érzi hogy hülye, narancsseggnyaló Sügtér?vagy nem baj ?
tulipan
@durbincs: azt megint dadog ? szedje már össze magát Nyüves Herélt ?...
táncoljon Shikarival a Ballonkabátos Pedofillal? azt a picsogókat meg mindet ez a Nyüves Herélt játssza ?
Commenter
@durbincs: csak ha maga is megy hátha végre leszáll magáról a gyrosos koszos afgán migráncs? Érti. Na ebből gyártsanak NEM FAKE NEWSt
Mutatom:
24.hu/belfold/2017/08/10/momentum-tortent-ungar-peter-reszerol-kiserlet-szexualis-aktusra/
Kancsi marcsi aberrált látens bzi fiacskája, ha ezt megszellőzeteti fake képekkel ez a lovasi stílusú újgazdag retek akinek köszönhetjük a 2/3-ot a kamupártjával megy a levesbe. MIre vár? Csináljon má valamit ez az év címlapsztorija Ha a TRÉVÉ 2 lehozhatta hogy Soros György akár az édesanyját is megölné akkor itt a payback,figyeljen mert payback-et mondtam és nem paycheck-et! :DDDD ennek a takony gecinek vége, aberrált mint az anyja...
Commenter
@durbincs: a magáé se kutya itt senki nem szólt be olyan durván mint maga főleg a Buflák Gergőt rákosizta, miért tette?
Commenter
@durbincs: ahogy maga is.50-50 kwittek vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.