Budapesti egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére csaknem 10,5 milliárd forint forrás jut a Széchenyi 2020 program keretében – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft. (NFSI) kedden az MTI-t.

Közleményükben azt írták: a projekt budapesti egészségügyi intézmények épületeinek energetikai korszerűsítését célozza és az NFSI által vezetett konzorciumi formában valósul meg.

10,5 milliárdot költenek a fővárosi egészségügyi intézmények energetikai korszerűsítésére

Fotó: pixabay.com CCO

Részletezték: a beruházás segítségével Budapest hét kórházának tizenkét helyszínén (Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet, Szent Imre Egyetemi Oktatókórház, Szent Margit Kórház, Országos Klinikai Idegtudományi Intézet, Bajcsy-Zsilinszky Kórház ás Rendelőintézet, Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak) lesznek energetikai fejlesztések. A Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban már megkezdődtek a kivitelezési munkák.

Kiemelték: a fejlesztés eredményeként az érintett kórházak biztonságosabban, korszerűbben, környezetbarátabb intézményként működhetnek tovább.

Az intézmények az Európai Unió és a magyar állam támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében mintegy 10,5 milliárd forint vissza nem térintendő támogatást használnak fel, a támogatás százszázalékos – olvasható a közleményben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
biztosan ez a legnagyobb gondjuk? Igaz nem ez számít, hanem, hogy ebből fognak néhányan nagyot kaszálni!
Rockxy
Ja, hát lopott pénzből könnyű ennyit költeni!
csipetke
Aztaaa! Majdnem egy stadionnyi összeg...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.