Kezdjük a fától nem látni az erdőt – minősítette a Sargentini-jelentés vitáját az m1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Azt mondta,

az Európai Unió nem cél, hanem eszköz, amelynek a tagállamok javát kell szolgálnia, márpedig a Sargentini-jelentés alapján megindítandó eljárás nem áll sem az unió, sem Magyarország érdekében.

Sargentini-jelentés – Alapjogokért Központ: kezdjük a fától nem látni az erdőt

Judith Sargentini, a zöld párti frakció holland képviselője felszólal az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én. Balra Orbán Viktor miniszterelnök, mögötte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter  és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

A szakértő szerint Magyarország érdekeivel azért ellentétes ez az eljárás, mert "mondvacsinált és nem valós okok miatt, homályos fogalmakra – mint a demokrácia, az emberi jogok – hivatkozva", hatáskörön túlterjeszkedve, olyan területeken járna el, ahol az EU-nak nincs kompetenciája.

Közösségi szinten súlyos kérdéseket felvetve okoz jogbizonytalanságot az eljárás, ezzel hónapokra, évekre az instabilitás növelése felé hatva

- közölte Szánthó Miklós.

Forrás: MTI

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
"Magyarország sokkal több, mint Ön, Orbán úr." Guy Verhofstadt
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Miklós ti kezdettől fogva nem láttok tisztán, hogy fától-e, nem hiszem, nekem úgy tűnik, hogy a nézőpontotokkal van gond: Orbán alfeléből kukucskáltok! =))
papa.49
Ti faszkapkám azt nem látjátok amit nem akartok, minden normális ember tudja ha valahová belép, akkor az ott érvényes játékszabályokat BE KELL TARTANI, ENNYI !!!
Eladott Ország
Az Alapjogokért Központot egyrészről támogatja a Matolcsy György nevével fémjelzett Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány, valamint támogatja a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.
Figyelem! Bonyolódik kicsit a helyzet. Ugyanis a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.-t pedig támogatja a Szövetség a Polgári Magyarországért Alapítvány (tagok: Balog Zoltán, dr. Kövér László és Borbély Györgyné), mely alapítvány forrását a központi költségvetés jelenti. 2015-ben például 570 671 000 (570,6 millió forint) volt a támogatás összege, amit a költségvetés az alapítványba tolt. Közpénzből, mert mi másból? Ebből a pénzből szerencsére jutott a Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.-nek, amely Kft. aztán támogatta belőle (nyilván, bár ezért nem fogok pereskedni, hogy kikérjem az adatokat) az Alapjogokért Központot.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/04/bz.png
Zömítsünk. Az állam (köz)pénzt tol egy alapítványba, az alapítvány támogatja a dr. Szánthó Miklós Géza tulajdonában és ügyvezetése alatt álló Jogállam és Igazság Nonprofit Kft.-t, ami aztán támogatja a dr. Szánthó Miklós Géza igazgatása alatt működő Alapjogokért Központot (a Századvég is támogatja egyébként), ami aztán kiáll a kormány minden hülyesége mellett (tök függetlenül) és követeli a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóvá tételét.
Én meg követelem a kormány és a Fidesz által finanszírozott, kitartott, eltartott, prostituált szervezetek, központok, alapítványok, sajtótermékek, weboldalak, blogok címoldalán egyértelműen feltüntetni, ha közpénzből kormány és/vagy pártpropagandát folytat az illető szervezet.
Manhattan
"Magyarország sokkal több, mint Ön, Orbán úr." Guy Verhofstadt
kereső
"alapjogokért központ" ?-kinek-és vagy minek az alapjogaiért van ez a központ?Mert sem a fát,sem erdőt nem látja.
Eladott Ország
@kereső: " Bár az erdő zsugorodott, de a fák a fejszére szavaztak, mert a nyele fából volt, és azt hitték,hogy közülük való... "
uploads.disquscdn.com/images/6d89d02cd2b310384343b1c1638916e15c5759d9cbc4395d9a95a01f449994bd.png?w=600&h=332
wagabund
..."a Sargentini-jelentés alapján megindítandó eljárás nem áll sem az unió, sem Magyarország érdekében."...

de a nő érdekében nagyon is...csak az a pénz kellene, amit ezért az "áldozatos" munkájáért kap a gazdájától...nem véletlenül nem indul a választásokon(sem)...
sokanvagyunk
Összességében is arra szavaznak majd képviselőink egy csoportja, hogy többmilliós fizetésük megtartása mellett még szavazniuk se kelljen.
kereső
@Eladott Ország: aztán a fejsze,kivágott minden fát!
Eladott Ország
@Shikari: Írod: "határzárat nyugat felé is!" Azzal a porbafingó teljesítményünkkel! Ha,ha, ha...
silber13
@Shikari: Myanómatosan hülye vagy! Mi a kópikulát szerveztek ti nyugat felé??? Hát tudd meg kis hülye, hogy a csúti vízilovadnak és bandájának a legelső dolga lesz - haa támogatást megvonják - lóhalálában lelépni és arablolt milliárdokkal biztos helyre távozni, lexarva az országot! És persze téged is!
silber13
@KisTehen:Hagyd rá erre a félnótásra ! Tuti, rosszul járnánk, ez a dinka meg még helyli is! Na ez az igazi hungarofőb viselkedés és krédó!
csak úgy....
@Shikari: "@KisTehen: Oroszország, Kína! " :) szerintem váljanak egészségedre !
a faßnak üldözte el viktor a ruszkikat 89 ben, különben van egy eredeti kínai kutya pöri receptem...;)
silber13
@csak úgy...: Egy frászt ülsözte el a csúti himpellér a ruszkikat, mert amikor !óbégatott, az orosz kivonulás már tartott Ebben is hazudik, mint minden másban.
csak úgy....
@silber13: Ösmerem a helyzetet ;) csak a kelekótya tibink (shikari) miatt említettem a dolgot! Persze azt is utólag úgy említi a fidesz történelem,hogy a viktortól való félelmükben nyargaltak haza...
Eladott Ország
@Shikari: Milyen kétharmad akar határzárat? Az a 49,27 % =2/3-ad ?! ( bérszavazókkal együtt)
www.valasztas.hu/dyn/pv18/szavossz/hu/orszlist.html
tulipan
@silber13: Igy igaz! csak eteti vele az agyatlanokat! Ebből él!
tulipan
Gábor Héder
Ez a "geci" nem fog addig lemondani, nem fog semmit elismerni amíg nem éri el a vég! Románia diktátora is pont ilyen ember volt! Sajnálatos dolog az a ma Magyarországa olyan emberek kezében van akik kiszolgálták a román diktátort, sokan onnét települtek át, sírtak az elnyomásuk miatt, de nálunk mint kiderült ugyanazt valósították meg!
Gauntlet
Szánthó "úr" ha a Demokrácia meg az emberi jog homályos, térjen vissza Rákosi idejébe és lépjen be a pártba is. Az való önnek. Csak nehogy az első túlkapások után visszatáncoljon!
babp1982
Szóval a demokrácia meg sz emberi jogok homàlyos fogalom? Meg s jó durva édeanyàd pixcsájs az te Numbers szökevèny-;(((((
babp1982
@KisTehen: hülyének ezt hiàba mondod-:)))
SystemError
Az "Alapjogokért Központ" mit képzel, hogy politikai véleményeket fogalmaz meg és ráadásul erre alapozva hoz döntést. A probléma itt kezdődik gyerekek, hogy az alapjogokkal kellett volna fogalalkozni és nem valami hülye segg töltelék, jó kádár fideszes kiskirályt odarakni. csak szólók, ha ezzel kezditek az EU-s vizsgálatoknál, akkor a főni nem tud majd több EU-s pénzt lopni és az nektek lesz a legrosszabb..
Eladott Ország
Az van, hogy Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ ez is valami álcivil közpénztemető igazgatója a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról fecserészett, hogy Soros Györgynél nagyobb veszély is leselkedik ránk ebben a földi paradicsomban. Ők frankón a kormány seggét nyalják, és tök egyértelmű, merre van az arra. Amivel nekem semmi bajom nem lenne, ha nem óbégatnának állandóan másokról. Dehát az önkritika – mint tudjuk – nem annyira finom.
Eladott Ország
@KisTehen: tegnap, 12:15, Írod: "Miután megvonták a szavazati jogot tőlünk, de ennek hatására semmi se fog változni, mit csinálnak majd?" A te tőgyedet fogják fejni. Kistehén- egyszer otthon pöcse nőtt egy nőnek:
www.youtube.com/watch?v=M2MZ3aIpsJc
tulipan
Ildikó Szombati-Szabó
Bukta van. orbi még egy rendes beszédet sem tud kinyögni. Buta szlogeneket dobál egymás után. Csak ezt az EU-ban nem eszik meg. Őket nem lehet megvenni piti kis segélycsomaggal és Bözsi utalvánnyal
tulipan
Mi van? Egy újabb csonthülye került elő a patkánylyukból???
silber13
@Shikari: Te? Értelmes??? Halljátok feleim? Durbincs -Shikari aztat mongya magáról hogy ő értelmes!!!:-)))))))))))) Pont olyan bénán makogsz, mint a csűti dagadt locs-pocs nyihahád!:-))))))
silber13
@Shikari: Csitt Durbincs-Shikari azaz Málenykij buzeráncsovics!:-))))))
silber13
@Shikari: Csitt Durbincs-Shikari azaz Málenykij buzeráncsovics!:-))))))
silber13
@Shikari: Mellesleg de nem utolsó sorban, azt kapod, amit megérdemelsz a sok alpári szövegedért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.