Nem számíthatnak idén nyugdíjkorrekcióra a magyar nyugdíjasok. Nem kapnak annyi plusz pénzt idén ősszel a nyugdíjasok, mint tavaly. A novemberi visszamenőleges nyugdíjkorrekció alapja ugyanis a nyolc havi átlagos infláció mértéke. Hogy ez a gyakorlatban hogy néz ki? Tavaly év elején például mindössze 1,6 százalékos nyugdíjemelést kaptak az idősek, ám az infláció ennél nagyobb volt, és a kettő különbözetét megkapták novemberben a nyugdíjasok. Hogy ez összegben mennyit jelentett, az a nyugdíj összegétől függött, de egy 125 ezer forintos átlagnyugdíj esetén 12 ezer forint többletet jelentett a magyar nyugdíjasoknak. A jogszabály szerint, ha a fogyasztói árak növekedésének mértéke legalább 1 százalékponttal meghaladja az év eleji nyugdíjemelés mértékét, akkor visszamenőleges hatállyal kiegészítő nyugdíjemelést, vagyis korrekciót kell végrehajtani. Ha ennél kisebb az eltérés, akkor novemberben egy összegben kapják meg a különbözetet az idősek. Idén nem valószínű, hogy kapnának...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: nevemnick
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gratulálok pár hete még 3,4-3,7-es becslésük volt (aminek persze a ténylegeshez édes kevés köze van, főleg a nyugdíjasok körében), most meg azt állítják, hogy csak 2,6!!! ehhez pofa kell, de van nekik!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Veleda
Amíg ez a pénz a számlára kerül, lehetséges lesz több variáció is. Fölösleges ezen rugózni. Majd az a biztos, amit látunk.
nevemnick
@Veleda: ez az igazi, amikor valaki bizakodik. Nem érint, mert az átlaghoz képest jó a nyugdíjam, csak eszembe jutott nem egy-két ütemesen tapsikoló nyugdíjas ismerősöm...
RonaGyuri
gratulálok pár hete még 3,4-3,7-es becslésük volt (aminek persze a ténylegeshez édes kevés köze van, főleg a nyugdíjasok körében), most meg azt állítják, hogy csak 2,6!!! ehhez pofa kell, de van nekik!
Nessy
Mennyi legyen az inflációs ráta főnök? 2,6% ! Ok. Akkor annyi!
Aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál! ( népmese)
Ja kérem, majd talán jövőre, az önkormányzati választás előtt lesz manna hullás! Utána három évig szilencium! magyarra fordítva: Kuss!
Veleda
@nevemnick: 12.29 Sajnos vannak bőven olyan agyamentek, akik a lehullott morzsákat is mennyei mannának tekintik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.