Szerdán megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az EP, a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. Az Európai Parlament szerdai döntése után Sargentini Facebook-oldalán több száz magyar üzent a politikusnak. Kapott hideget-meleget. 

A jelentés elfogadásához a leadott voksok több mint kétharmadára, valamint az összes képviselő abszolút többségének támogatására (vagyis legalább 376 szavazatra) volt szükség. A tartózkodás nem számított leadott szavazatnak.

Kommentháború tört ki a magyarok között Sargentini Facebook oldalán a szavazás után

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő szavaz a nevét viselő Sargentini-jelentésről az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 12-én. A képviselők a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el. (Fotó: MTI/EPA/Patrick Seeger)

A zöldpárti Judith Sargentini által összeállított és az EP illetékes szakbizottságában korábban már nagy többséggel jóváhagyott dokumentum szerint Magyarországon fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és rendszerszintű sérülésének, ami indokolja az uniós alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítását.

Kommentháború tört ki a magyarok között Sargentini Facebook oldalán a szavazás után

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, a nevét viselő Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlament plenáris ülésén, Strasbourgban 2018. szeptember 11-én. (MTI/EPA/Patrick Seeger)

Az Európai Parlament szerdai döntése után a Magyarországról jelentést készítő Judith Sargentini Facebook-oldalán több száz magyar üzent a politikusnak

- szúrta ki a Zoom.hu.

Volt aki magyarul, mások egészen elképesztő angolsággal intéztek keresetlen szavakat a holland képviselő ellen.

A vita folyamatos, a kommentelők közül sokan estek egymásnak a Sargentini üzenőfalán, ugyanis többen őt dicsérő szavakat írtak az oldalra.

Volt aki ezt írta:

Don't cry for me Sargenthina! Orbán lemosta Önt 7 perc alatt! Hajrá Magyarország

Más valaki pedig ezt:

kedves Judit, nem önnek fog szobrot emelni az utókor!

Volt olyan is, aki keményebben így fogalmazott:

Hülye picsa

Ennek furcsa angolos verziója is megjelent a kommentek között:

Idióta bics!

Az őt dicsérők is sokan vannak az oldalon, volt, aki ezt írta:

Gratulálunk, köszönjük!

Forrás: Zoom.hu, MTI, Facebook

Fotó: MTI

43 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@Papuska1: Látod milyen tévedésben vagy..az elején kijelentették,a tartózkodás nem számít szavazatnak...no akkor ugorj gyorsan neki mégegyszer annak a számtannak!!!
igen: 448
nem: 197
tartózkodás: 48
De segítek neked...érvényes szavazat 645...abból kaptatok 197-et...az bőven kevesebb mint egyharmad!!! te valami fidesz számtant végeztél...nálatok szokott a 48%-ék kétharmad lenni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Papuska1: tudod,ha titkos- akkor csak akkor az,ha egy ember tud róla.Ha már többen,akkor az már nem "titok"-és előbb-utóbb kiderül,hogy melyikünknek volt/van igaza.Minden esetre a kormány kommunikációja tele van "csúsztatásokkal"- nem mondom ,hogy hazudik,pedig ezt is lehetne mondani.
Papuska1
@Aki Én:Mint már néhányszor tisztáztuk abban az időben sem voltam a rezsim kedvence, de ez lényegtelen. Hiába terelitek a más véleményt, dühödt indulatokkal. Engem például tényleg érdekelnek a másik oldal véleményei, ha azok normálisan vannak megfogalmazva, érveik vannak, és nem valaki ellen, hanem valamiért íródnak. Ezért írok ide is! Nem fizet senki, ilyen vagyok. Persze a fröcsögők és a hőbörgők is bizonyos szempontból érdekelnek. Jó látni, hogy hány unintelligens ember önti ki igy a szennyesét. Egyébként tudom, hogy nincs jó, vagy tökéletes a világban. Kevésbé rossz van, és semmi más. Ha döntök, megpróbálok mindent összevetve a kevésbé rossz mellé állni, ha tudom, hogy a másik még rosszabb. Ezt meg sajnos többmilliomod magammal megtapasztaltuk, csak van, aki hamar felejt.
Aki Én
@Papuska1: Nem gondolom, hogy az ilyen példátlanul aljas rezsim szimpatizánsait egy lapon lehet említeni az intelligenciával.
Totál mindegy, hogy kétharmad vagy sem (de az). A lényeg, hogy a többség megint látja és elítéli a mocskos rezsimet.
Tudom, tudom, orbánék kétharmada tök jogos a maguk által, magukra szerkesztett törvény szerint.
cikicakk55
@kereső: szeptember 14 13: 30
Ez pont olyan,mint mikor 2015-ben Orbán aláírta a kvótát,de itthon titkolták.Aztán behozott az éj leple alatt 2000 miránst,de ezt is titkolták. Ám mint az olyan titok,mint amit te is írsz,hogy több mint egy ember tudja,az már nem titok.Itt is kiborult a bili,igaz ha jól emlékszem tavaly év vége felé, vagy az idén év elején,de egy Fideszes elszólta magát.Akkor még Lázár vezette a Kormányinfót és neki bizony felelnie kellett. Meg is kérdezték tőle,hogy most hol van az a 2000 migráncs.Lázár nagy feszengések közepette kénytelen volt válaszolni( azt éppen néztem,így első kézből,fülből tudom,hogy próbálta elkerülni a választ,de nem engedték),hogy azok bizony amint megkapták a menekült státuszt,amivel együtt jár az is,hogy egész Európa területén arra mennek amerre akarnak,már húzták is ki a csíkot az országból. Tehát igazad van a titok csak addig titok,még egyetlen ember tud róla.
papa.49
Lehet itt vitatkozni csak NINCS SEMMI ÉRTELME, a jelentést megszavazták, ja hogy a fiúknak nem tetszik az meg érthető, mivel az összes szemétségüket egy jelentésben olvashatták, viszont ez a DEMOKRÁCIA a többség akarata érvényesül, oszt. PONT !!!
TETSZETTEK VOLNA TÖBB KÉPVISELŐT A FÜTYISZ PÁRTJÁRA ÁLLÍTANI !!!
vacsi
Más a hozzászólás, a vélemény, és megint más a fröcsögő gyűlölet, ami csak a tehetetlenséget takarja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.