Egy normális demokráciában a kormány ilyenkor önként távozik a hatalomból, és bocsánatot kér mindazért, amit Magyarország ellen tett – jelentette ki Ujhelyi István szocialista EP-képviselő sajtótájékoztatón Strasbourgban szerdán, miután az Európai Parlament (EP) plenáris ülésen megszavazta a Magyarországról szóló különjelentést.

Úgy vélte, történelmi lépésre szánta el magát az Európai Unió és az Európai Parlament (EP) meggyőző, pártcsaládok felett átívelő masszív többsége.

Nem volt véletlen, hogy egy magyar zászlót kihelyezve szavaztam meg a jelentés elfogadását. Ma ugyanis az az igazi hazafi, aki országát, nemzetét és gyermekeinket meg akarja védeni az orbáni rezsim erőszakos károkozásától

- fogalmazott.

Most elfogadott jelentésében – az európai nemzetek képviseletében – az Európai Parlament több mint kétharmados többsége erre tett kísérletet.

Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője nyilatkozatában úgy vélte: az Európai Parlamentben leadott szavazatok nem csak azt jelentik, hogy a képviselők többsége meggyőződött arról, hogy Magyarországon veszélyben forog, rendszerszinten sérül a jogállamiság, a magyar kormány sérti az európai szerződésekben foglalt alapvető jogokat és értékeket. Azt is jelzik, hogy az Európai Néppárt (EPP) többsége egyetértett ezzel a véleménnyel.

Hangsúlyozta, a jelentés a magyar kormánynak a magyar emberek érdekeit és jogait sértő tevékenységét bírálja. A jelentés kimondja, a magyaroknak is joguk van azokhoz a jogokhoz, védelemhez, garanciákhoz, amelyek a többi európai szabadságát, vallás-, lelkiismereti és szólásszabadságát védik. "Az üzenet egyértelmű a magyar kormány számára: nem lehet Európában büntetlenül aláásni és megsérteni az alapvető jogokat és értékeket" – fogalmazott az EP-képviselő.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@fergeteg: Te miről beszélsz?? Nézted tegnap a felszólalásokat...a ducéd a legkorruptak trágya az unióban,és akkor ti ugattok hazaárulásról??
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
@hornyi: Emlékeid meglehetősen szelektívek! Nem is tudom, hogy kik is tették nyilvános vécévé a Kossuth teret, kik gyújtogattak és fosztogattak a TV székháznál és kik radíroztak Bp utcáin?! Bizony a fidesz banda drága jó vezetőjük felhívására,aki hátulról mozgatta a rugókat!
evacica
Képviselő úr! Gratulálok a kiállásáért!
Aki Én
@evacica: SOHA!!! SENKI!!! nem szavazott a mindent elárasztó korrupcióra, demokrácia leépítésre, diktatórikus egypárt rendszerre!!!
A sok ismert csalás mellett sem kapott többségi támogatást orbán.
Aki Én
@evacica: bocsánat, ezt nem neked címeztem, hanem @hornyi: nak.
Aki Én
@fergetegesen suttyó: 16:43 Csakhogy szerintünk a többség szerint, akik sosem szavaztunk a rezsimre és most már papírunk van róla, hogy az Eu többsége szerint is az a hazaáruló, aki antidemokratikus és korrupt, meg azok, akik ezt védik és pártolják.
tudode
Fogadják el a ALAPTÖRVÉNY megszülésében résztvevő szocik "is", hogy egy olyan SZEKTÁT kell elviselni, amelynek FEJECSKÉJE keresi még mindig az utat, hiszen voltak ezek anno
.
-- Befőtt, FISZ, fityisz, fides, aztán hozzácsaptak egy "Z" betűt a LÓGÓJUKHOZ, kivénhedten még mindig Fiatal Demokratáknak hiszik magukat, pedig voltak EZEK szektaként
.
-- liberális, polgári, illiberálisból KERESZTÉNY DEMOKRATA csúfnevet viselik amiatt, mert még a TÍZPARANCSOLAT sem megy, a DEMOKRÁCIA DEFICITJÜK pedig a csillagos égig ér!
.
Nem változtak EZEK ten magukhoz képest, csak ANNYIT, hogy ma MÁR TÖRVÉNYESÍTETTEN buliznak az egyre fogyatkozó "magyarok" bukszájából:
.
Stump István nevelőtanáruk emlékezése:
.
------ Szeplőtelen fogantatás 1.
.
nol.hu/archivum/archiv-6401-2430
.
A 80-as években is a MAI KEMÉNY MAG viszi a prímet OLYAN JOGI FÉLCÉDULÁVAL, amelyet a választók adtak a kezükbe.
.
Még SZÓRAKOZTATÓK "is" Hofinál, ha ELŐVENNÉK a józan eszüket, és ALKOTMÁNYOS KÖLTSÉGGEL nem csapolnák le a NEMZET bukszáját!
.
EZEKET már a Jóisten sem képeSS levakarni a hadicselekkel LEIGÁZOTT, hülyére vett országról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.