Matteo Salvini, a Liga olasz kormánypárt vezetője, belügyminiszter közösségi oldalán fejezte ki támogatását Orbán Viktornak az Európai Parlamentben (EP) tartott szavazást követően szerdán.

Az olasz kormánypárt vezetője bátornak nevezte Orbán szavait, és támogatásáról biztosította a magyar miniszterlenököt
Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Bejegyzésében Matteo Salvini kiemelte Orbán Viktornak az EP-ben tartott előző napi beszéde azon mondatait, amelyekben a magyar kormányfő kijelentette, hogy Magyarország nem enged a zsarolásnak és megvédi határait.

A Liga vezetője bátornak nevezte Orbán Viktor szavait, és támogatását fejezte ki a magyar miniszterelnöknek. Matteo Salvini azt írta: "NEMET kell mondani a szankciókra, NEMET egy szabadon megválasztott kormány elítélésére".

Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek (FdL) jobboldali párt parlamenti képviselőivel és szenátoraival Magyarország római nagykövetségénél tartott szolidaritási megmozdulást. Meloni, aki a márciusi olasz választási kampánya keretében Budapestre utazott, hogy Orbán Viktorral találkozzon, kijelentette: a FdL a magyar nép és Orbán Viktor oldalán áll, akit azért büntetnek, mert van bátorsága nemet mondani Európa iszlámosítására.

Maurizio Gasparri, a Silvio Berlusconi által vezetett Hajrá Olaszország (FI) szenátora hihetetlennek nevezte az EP "Orbán-ellenes" döntését. Kijelentette, a magyar miniszterelnök mindig magáénak mondhatja az olasz jobbközép elismerését azért az egyértelmű és következetes kiállásért, amellyel a keresztény értékeket és a saját történetére, szerepére, identitására büszke Európát védi. Az olasz politikus kiemelte, hogy az EP döntésének semmilyen következménye nem lesz, mivel a tagállamok kormányai ezt nem fogják megerősíteni.

Laura Boldrini a baloldali Szabadság és Egyenlőség (LeU) képviselője, a római parlament alsó házának volt elnöke üdvözölte a Magyarországról szóló EP-szavazás eredményét. A képviselő Giuseppe Conte kormányfőt kérdezte arról, hogy miként foglal állást, miután az egyik kormánypárt Liga a Sargentini-jelentésre igennel, a másik kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) pedig nemmel voksolt.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
A szavai szóra sem érdemesek, hiszen össze-vissza hazudott, az viszont nagy pofátlanság volt részéről, hogy késve érkezett, gondolom, nem véletlenül.
tudode
Ha nem vigyáznak, a 3.14-nyi határvédelemmel bíró VÉGVÁRI PK. akár TENGERNAGYSÁGOT is vállal, azzal villogva, hogy MEGVÉDTE/TI Európát a migráncsoktól.
.
És mit ád NÉKI az ÉG! Egy FÖLDNYELVNYI országot pécézett ki magának a MIGRÁNCSOK elleni küzdelemben.
.
Nézzük csak, ami a VÉGVÁRI PARANCSNOK végvárát illeti
.
----- Két színes ceruzával és egy térképpel megsemmisítették Orbán legnagyobb hazugságát
.
b1.blog.hu/2017/12/15/ket_szines_ceruzaval_es_egy_terkeppel_megsemmisitettek_orban_legnagyobb_hazugsagat
.
----- Olaszország "csak" a legszebb kikötői:
olaszutak.blog.hu/2018/03/20/italia_10_legszebb_kikotoje
.
Hogy juthatott fejébe a KANDUR BANDINAK Olaszország a spécin működő fejébe a KI TUDJA HÁNY km-nyi tengerpart VÉDELMÉBE belekotyogni!
.
Ennyit a BÁTORSÁGRÓL, amúgy nagyságrendileg, visszaélve azzal, hogy Magyarország tranzit ország, MÉG AZ IS KERESZTÜL MENT RAJTUNK a történelem folyamán aki nem szándékozott átmenni!!!
.
Ez az olasz kormánypárt vezető "is" vicces, kekec emberke lehet!
Aki Én
Mennyire lehet szabad egy több százmilliárdos propagandával megtámogatott, 80 %-ban kormányközeli médiával megtámogatott választás, amin órákra összeomlik az ellenőrizhetetlen rendszer?
fergeteg
Európa velünk van.
A sok libbancspicsa hiába ajvékolt Bruxullesben.
Aki Én
@fergeteg: ...így van. Ez tegnap ki is derült :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.