Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint csalással született meg az Európai Parlament (EP) döntése, amelynek következtében megindulhat az eljárás Magyarországgal szemben az uniós alapszerződés hetedik cikke alapján.

Szijjártó: csalással hozott döntést az EP
Fotó: MTI

A miniszter szerdán a szavazás után az M1 aktuális csatornának adott interjújában azt mondta: azért volt csalás a szavazás, mert az európai szerződések előírják, hogy miként zajlik a döntéshozatal az EP-ben; amint a magyar parlamentben is,

a nem és a tartózkodó szavazatok az igen szavazatokkal szemben állnak, most azonban úgy döntöttek, hogy a tartózkodást nem veszik figyelembe.

Szijjártó Péter álláspontja szerint semmiféle kétségük nem lehetett a szerdai szavazás eredményét illetően, hiszen korábban is világos volt, hogy a voksolás kiváltó oka, tétje és témája kizárólag a migráció.

A korábbi nyilatkozatok alapján az is világos volt, hogy az Európai Parlamentben jelenleg a migrációpárti politikusok vannak jelentős többségben, és – a mostani szavazás tanúsága szerint – az Európai Néppártban (EPP) is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden mégis jelen volt az EP plenáris ülésén, mert – ahogy Szijjártó Péter fogalmazott – ez a kormány számára becsületbeli ügy.

Mint mondta, "egy ilyen helyzetben, amikor Magyarországot méltatlanul, alaptalanul támadják, amikor a magyar emberek döntéseit megkérdőjelezik, és azt el kívánják ítélni", akkor ott kell lenni és meg kell védeni Magyarországot.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nekem elég a MANYUP megvédése, most a nyugdíjam reálértékének a megvédése. Tessen engem "nem védeni"!
Egyébként kedves, amikor a csalók kiáltanak csalást!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@bencemacska: ja, mar nem lehet kinyitni, az egesz oldalt blokkoltak...a Balramagyar blogot...
bencemacska
@karma1: ma, 12:01
Amikor megjelent a Gazsi gyerek hirdetése - nem olyan oldalon, amit nem szokott a propi beengedni - én is hiába kísérleteztem vele.
Fiúkat keresnek "jézus menyasszonyának", mert lányok vannak elegen! Nem tudtam szóvá tenni, hogy milyenek a fiú apácák a református szektában, ahol női apácák sincsenek!?
bencemacska
@dr. prédikátor: ma12:08
Erre. Kösz
Arra emlékeztem, hogy te voltál az első hozzászóló.
Mire én megírtam a hsz-mat, elküldtem, csak azt láttam, hogy kiírta: ilyen oldal nincs, nézzem meg, hogy jó címet adtam-e meg. És hiába keresem a meglátogatott oldalak között, onnan is elvitték! Az eredeti városi kurír maradt! Ezért biztos, hogy a propi volt!
Szeptember van, megjött a kulturális NEVELÉS!
bencemacska
@dr. prédikátor: ma, 14:40
Kösz.
Ezt még nem láttam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.