Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint csalással született meg az Európai Parlament (EP) döntése, amelynek következtében megindulhat az eljárás Magyarországgal szemben az uniós alapszerződés hetedik cikke alapján.

Szijjártó: csalással hozott döntést az EP
Fotó: MTI

A miniszter szerdán a szavazás után az M1 aktuális csatornának adott interjújában azt mondta: azért volt csalás a szavazás, mert az európai szerződések előírják, hogy miként zajlik a döntéshozatal az EP-ben; amint a magyar parlamentben is,

a nem és a tartózkodó szavazatok az igen szavazatokkal szemben állnak, most azonban úgy döntöttek, hogy a tartózkodást nem veszik figyelembe.

Szijjártó Péter álláspontja szerint semmiféle kétségük nem lehetett a szerdai szavazás eredményét illetően, hiszen korábban is világos volt, hogy a voksolás kiváltó oka, tétje és témája kizárólag a migráció.

A korábbi nyilatkozatok alapján az is világos volt, hogy az Európai Parlamentben jelenleg a migrációpárti politikusok vannak jelentős többségben, és – a mostani szavazás tanúsága szerint – az Európai Néppártban (EPP) is.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden mégis jelen volt az EP plenáris ülésén, mert – ahogy Szijjártó Péter fogalmazott – ez a kormány számára becsületbeli ügy.

Mint mondta, "egy ilyen helyzetben, amikor Magyarországot méltatlanul, alaptalanul támadják, amikor a magyar emberek döntéseit megkérdőjelezik, és azt el kívánják ítélni", akkor ott kell lenni és meg kell védeni Magyarországot.

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nekem elég a MANYUP megvédése, most a nyugdíjam reálértékének a megvédése. Tessen engem "nem védeni"!
Egyébként kedves, amikor a csalók kiáltanak csalást!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Nekem elég a MANYUP megvédése, most a nyugdíjam reálértékének a megvédése. Tessen engem "nem védeni"!
Egyébként kedves, amikor a csalók kiáltanak csalást!
iluminati
Fájnak a tökei kis bugrisnak.."ha elakarsz taposni valakit egyszer téged taposnak el"...
csipetke
Újra meglett a kétharmad a fidesznek,csak most egy kicsit másképp.Jó sokáig fognak a maffiózók vergődni,mint a hal a szatyorban...De szép nap a mai!
csipetke
Ja,és hogy csalás?Hát,bizony bizony,itt nem a fideszes matekkal számoltak...Ennyi a titok.
csak úgy....
pötyi-pötyi...,még vesztesnek is hitványak vagytok...
kisrigó
Szerinte csak ő ismeri az EU szavazás szabályait, mindenki szembe jön a pályán esete. Ja, hogy itt nem lehet fortélyosan szabályt módosítani?! Ennek a kifogásolása ékes bizonyíték a "fideszes demokráciára!" Csak nehogy eszébe jusson fényestekintetűnek a fociban is fidesz szabályt hozni, hogy aszondja: mindig az győz, akit ÉN mondok! (hajrá felcsút!!)
karma1
Csak hergelje tovabb az unios kepviseloket,... Az, hogy a puhos keptelen volt odaerni a targyalas PONTOS kezdetere - najo, egyaltalan nem akarodzott neki odamenni , de akkor is a pontossag iszonyu fontos lett volna... Es akkor meg jon ez a hulye is, akit pont a hollandok is utalhatnak a legjobban...es ilyen hazugsagot ALLIT...
simmering73
Ritka mocskos egy fajta a fideszes. Spirituszba kéne tenni őket és úgy mutogatni az utókornak. Ezt a görényt például fejjel lefelé tenném a dunsztosüvegbe.
lampa laz
Qva szar lehet most nektek szíjjas, pedig ez nem is volt csalás. De gondolj bele, h mi magyar zemberek hogy éreztük magunkat április 8-án amikor ti csalással nyertétek meg a választást, mert ezt meg a lopást itthon ti már művészi színtre fejlesztettétek.
dr. prédikátor
Zselés kakadú! inkább maradj otthon és élj anyáddal nemi életet!!!Vagy menj ész szopd le a vezéredet!!!
kereső
Nem értem én ezt az illiberális nyüszitést és vinnyogást.Örülni kéne,hogy kétharmad(os)orbánnak összejött a negyedik, a ráadás IS! Ráaadásul valódi többséggel.Mert a 448 igen az 59,66%, az eu parlamentjében szavazati joggal rendelkezőkhöz viszonyitva.
A külügyminiszterek gyöngyének meg javasolnám,hogy vegyen órákat diplomáciából mondjuk Martonyi Jánostól- ha szóba áll még velük.
bencemacska
@karma1: ma, 05:29
Nem volt véletlen a késés. Ha időben odamegy nem kelt feltűnést, max a közvetlen közelében.
Így viszont mindenki megnézte, ki ez a tahó. Úgy vonult be a sleppjével, mint egy cigánykirály.
Egyébként mindenhonnan elkésik, azt hiszi, az nem bunkóság, hanem elegancia!
csipetke
Hja kérem,az unióban nem a fideszes matek járja.Most úgy járt a fidesz,mint mi ápr.8.-án.Na,az tényleg csalás volt,az EPP-s szavazás pedig az igazi kétharmad,csalás nélkül.Ha még maradt volna a gerincükből,akkor eltakarodnának maguktól,de úgy tűnik,ez nekünk csak álom.Bár,ha belegondolok,ki vállalná,hogy rendbeteszi ezt az irgalmatlan katyvaszt,amit a fidesz kutyult a sok év alatt
kereső
@bencemacska: 21:59 azért Sargentini elegánsan a helyére rakta a tajparasztot "-sajnálatát fejezte ki,hogy igy alakult,és nem fogahatott kezet orbánnal. Ez akar "király" lenni- akkor meg kéne jegyeznie valami kis "apróságot"! A pontosság a királyok erénye.
Na de erényről orbánnal kapcsolatban szó se essék.
kereső
@karma1: ráaadásul úgy "késett",hogy Sargentini már beszélt.
karma1
@kereső: Huuu, ezt nem is tudtam, abbol a videobol, amit asszem az ATV-rol lattam, abban csak megemliti, hogy "kesett"
Meg az anyjat kessen, ha egy orszagot kepvisel...
kereső
@karma1: @bencemacskának leirtam,hogyan kezelte Sargentini a helyzetet.Hiába no!- a NŐK!!!
bencemacska
@karma1:ma, 07:35
Ha jól emlékszem, még a kezdés is késett, lehet,hogy őt várták???
Más:
Olvasd el! Valaki beküldte, de amikor válaszoltam, az jött vissza, ilyen oldal nincs! Percekig azt hittem én vagyok a hülye!
varosikurir.hu/a-vezer-megbolondult/
karma1
@bencemacska: Koszi, most olvastam, es en is ilyen kalandosan tudtam csak megtalalni, elolvasni. Be akartam kuldeni, kepzelheted, milyen eredmennyel...:o)))))
Macskaszem
@bencemacska: Ja, én is írtam hozzá pár keresetlen mondatot, de eltűnt mindenestül.
karma1
@Macskaszem: En irtam hozza... Mindjart leellenorzom,...:o)
bencemacska
@karma1: ma, 11:53
Az a pláne, hogy valakinek sikerült beküldeni, és én már a második reagáló voltam!!!
A héten már másodszor "ment ki alólam" a válaszolandó cikk! A következőnél már nem fogok ennyire meglepődni!!!-:((((
karma1
@bencemacska: En mar eleg regota nem lepodok meg semmin itt...A modi nem csinal semmit, csak idonkent nem enged be a rendszerbe embereket, azok uj jelszoval becsekkolnak, aztan 1-2 nap mulva visszajonnek az eredeti kitiltott nicknevukkel...
bencemacska
@dr. prédikátor: Off: nem emlékszel ki küldte be a bokros cikket, ami eltűnt?
dr. prédikátor
@bencemacska: Nem tudom, pedig én is írtam hozzá!!!
karma1
@bencemacska: ja, mar nem lehet kinyitni, az egesz oldalt blokkoltak...a Balramagyar blogot...
bencemacska
@karma1: ma, 12:01
Amikor megjelent a Gazsi gyerek hirdetése - nem olyan oldalon, amit nem szokott a propi beengedni - én is hiába kísérleteztem vele.
Fiúkat keresnek "jézus menyasszonyának", mert lányok vannak elegen! Nem tudtam szóvá tenni, hogy milyenek a fiú apácák a református szektában, ahol női apácák sincsenek!?
bencemacska
@dr. prédikátor: ma12:08
Erre. Kösz
Arra emlékeztem, hogy te voltál az első hozzászóló.
Mire én megírtam a hsz-mat, elküldtem, csak azt láttam, hogy kiírta: ilyen oldal nincs, nézzem meg, hogy jó címet adtam-e meg. És hiába keresem a meglátogatott oldalak között, onnan is elvitték! Az eredeti városi kurír maradt! Ezért biztos, hogy a propi volt!
Szeptember van, megjött a kulturális NEVELÉS!
bencemacska
@dr. prédikátor: ma, 14:40
Kösz.
Ezt még nem láttam!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.