A Századvég külügyi igazgatója szerint az Európai Parlament (EP) csalt a magyar jogállamiság helyzetéről szóló szerdai szavazáson.

A Századvég munkatársa a köztévé műsorában vádolta csalással az Európa Parlamentet

Berzi Gergely az M1 aktuális csatornán csütörtökön azt mondta,

a testület egy példátlan eljárásjogi trükköt alkalmazott, a megfelelő többség megszerzéséért a tartózkodó szavazatokat nem vette figyelembe az összes voks számánál.

Egy előre eldöntött koncepciós pernek voltunk a tanúi, a jelentést készítők kizárólag egyoldalúan tájékozódtak és döntöttek az ítéletről, mielőtt a másik felet is meghallgatták volna – fogalmazott.

A szakértő szerint egyértelmű, hogy az EP a magyar migrációs politika miatt akar példát statuálni az országgal.

Az Európai Parlament plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a jelentést. Ez azt jelenti, hogy Magyarország ellen megindulhat az uniós hetes cikk szerinti eljárás, amely a tagállam szavazati jogának megvonásával is járhat.

(MTI)

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
@Shikari a nemzeti kretén: mondta, hogy bárhogy is csavarjátok, ez kétharmad és kész.
Most mi mondjuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
és MINDENKI!,akit érdekel. nos a rejtély tökéletesen megoldódott.A fidesz!-és a kormány most se hazudott,csak nem bontotta ki az igazság minden részletét. Tehát a 7.cikkely szerint-39 év óta e szerint szavaz az eu parlamentje- a parlamenti képviselők össz.létszámának minősitett többsége 50%+1 fő, és a jelenlévő képviselők kétharmada.A szavazatok számlásánál a tartozkodók szavazatát nem kell figyelembe venni. KIVÉVE!!!: ha kivételes eljárásról van szó.
Antonio Tajáni az EP elnöke ezért fordult a jogi irodához ,hogy ennek a bizottsági jelentésnek a szavazása során érvényesiteni kell-e a "7.cikkely szerinti KIVÉTELES" eljárást.
A jogi iroda nemet mondott- tehát ,az EP a normál ügymenetben a házszabály és a 7.cikkely szerint szavazott. Amit a fidesz még az EP ülés szerint el szeretett volna érni,hogy a bizottsági jeklentésről a KIVÉTELES szabályok szerint szavazzanak.
kereső
Úgy vélem,nem ártana egy kicsit visszavenni a fiúknak. Kancellária szinten csalással megvádolni az európai országok parlamentjét, az európai bizottságot-és ezeken keresztül azoknak az országoknak kormányait,állampolgárait akik igennel szavaztak,ez olyan útszéli qrvás.Nem lesz ennek jó vége. Orbán- Weber elmondása szerint -maga igért meg dolgokat,már évekkel ezelőtt,amikor figyelmeztették.Semmit nem tett-sőt- meghosszabitjuK!!!ez volt a jelszó.Mocskolta az eu-t,Merkelt, a németeket, a franciákat, a hollandokat.Túltolta-most meg mögénk bújik?Velünk ,az ország népével takarózik a gyáva?
És most se az ország érdekeit nélzi, ahogyan ráusztja a csahosokat az eu parlamentjére,hanem csak a saját érdekeit.Azok a képviselők akik igennel szavaztak minimum 380 millió embert képviselnek .Ennyit sértegenek,csalónak kiáltanak ki? Egy jobb kocsmából is kirúgnák ezért őket .
kokopelli
@kereső: ..az egész csak egy pszichopata rángatódzása! A öcsém csinálta 3 évesen,
amikor visszavettem tőle a játékomat!Érdekes,hogy egy-két év alatt kinőtte a hisztit!
Az orbánféle "hivatalvezetés" már sértés lett volna neki pl. 5 évesen ?! ;-))
SystemError
@Shikari: Ez valamiféle liberális válasz volt.?..:)
Sámannus
Seggfejkéim ti már régóta az egyharmad kétharmada vagytok. mi a bajotok?
Eladott Ország
Ha a tartózkodókat beleszámítják, akkor ez az arány "csupán" 64 százalék lett volna. És ha figyelembe veszik akkor minden rendeben lenne? Szervilis seggnyaló Századvég? Tovább lehet lopni és tovább lehet leépíteni a demokráciát? Szánalmas rohadt banda!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.