A kormány nemzeti konzultációt kezdeményez a családtámogatások témájában – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Jön az újabb nemzeti konzultáció

Gulyás Gergely kifejtette: GDP-arányosan Magyarország fordít a legtöbbet, 5 százalékot családtámogatásokra egész Európában, ami azt eredményezte, hogy a termékenységi mutató 1,23-ról 1,5-re nőtt, azaz 200 magyarnak 150 gyermeke születik. Ez még messze van természetes reprodukciótól, ami a kormány célja, ezért további intézkedések várhatók a következő hónapokban, amelyek már januártól, illetve az egész kormányzati ciklusban segítik a gyermekvállalást – jelezte a miniszter.

(MTI)

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Emeljétek a családi pótlékot ne konzultáljatok, azt pénzt amiért ,,konzultáltok,., azt amiért a sok papírszemetet kinyomtatják, kikülditek, adhatnátok az igazán rászoruló családoknak is TÖBB HASZNA LENNE !!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Emeljétek a családi pótlékot ne konzultáljatok, azt pénzt amiért ,,konzultáltok,., azt amiért a sok papírszemetet kinyomtatják, kikülditek, adhatnátok az igazán rászoruló családoknak is TÖBB HASZNA LENNE !!!
division
@papa.49: A családi pótlék emelése nem lenne megoldás, mert attól csak azok szülnének továbbra is akiknek amúgy nem kellene. A családi adókedvezmény mértékét kellene tovább növelni, a vállalkozók terheit csökkenteni, a benzin jövedéki adóját csökkenteni, stb.
ila51
herdálni , ahhoz van gyakorlatuk ...a postások már kipurcantak
Klubtag
@division: "...mert attól csak azok szülnének továbbra is akiknek amúgy nem kellene." Meg persze nemzenének is orrba-szájba...szóval úgy gondolod(?), hogy az alacsonyak, a görbelábúak, a kopaszodásra vagy hízásra hajlamosak, lehetőleg ne szaporodjanak, annál inkább a kiváló példányok és "fajtanemesítők"...vagy nem e szerint osztályoznál...esetleg fejtsd ki, hogy kiknek nem kellene megszületniük...aki A-t mond, mondjon B-t is, nem kell ködösíteni, elbújni a kétértelmű félmondatok mögé, fel kell vállalni a "fajelméletet", ha ilyen közel áll valakihez...
division
@Klubtag: Nézd, ebben semmi faji dolog nincs. Nekem is van öt gyerekem, de nincs szükségem csak a saját munkámra ahhoz hogy gond nélkül felnőjenek, és utána se üres zsebbel kezdjék el a nagybetűs életet, és amit rájuk hagyok is egy kisebb vagyon lesz. Nehogy azt hidd hogy itt csak a romákról szól a történet, mert nagyot tévednél.
Klubtag
@division: Ebből is látszik, hogy mennyire helyénvaló az ellenszenvem a kommenteddel kapcsolatban. Vagy te azt hiszed, hogy a társadalom csupa olyan - nem roma - többgyerekesből áll, akiknél az utódokra kisebb vagyon vár? Az a baj veletek, hogy az egész gondolkodásmódotok olyan lázáros - a pénz, a vagyon és az emberi értékek kapcsolatáról teljesen torz elképzelésetek van és egyáltalán nem megnyugtató, hogy ezt örökítitek át.
Sámannus
Kecskebaszók! Néhány nap múlva, kezdődik a fűtési idény, ti meg a népet basztatjátok a süketelésetekkel. A népnek nincs falopó traktora, amivel kivághatná az akácost a határban, ezért jó lenne ezzel a problémával foglalkozni. Különben kinevezem az orbán kormányt a család irtók kormányának.
magyarbakancs
@Eladott Ország: Egy kis kiegészítést meg engedel?
Telibe cseszett ,zimankórós nedves ,taknyos búbánatos icsába takarodjatok Fideszes g cik.
tudode
Ha emiatt a konzultáció miatt NEM BORÍTJÁK rájuk azt, hogy a CSALÁDOK ÉVÉRŐL "csak" nyomják a sódert, a BETONTEKNŐK árnyékában ezrivel "családokat lakoltatnak" ki
.
www.google.hu/search?q=Csal%C3%A1dok+kilakoltat%C3%A1sa&oq=Csal%C3%A1dok+kilakoltat%C3%A1sa&aqs=chrome..69i57j0.5727j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Miközben villognak a Zsuzsa néni szárnyasaival, Lőrinc malackáival "is", hogy MINDEN GYERMEK LAKJON JÓL, nem akárhol az ORSZÁG volt ÉLÉSKAMRÁJÁBAN:
.
www.youtube.com/results?search_query=Minden+gyermek+lakjon+j%C3%B3l
.
Oszt beismerik a XXI. században, hogy ÉHEZNEK GYERMEKEK:
.
www.google.hu/search?q=T%C3%B6bbet+k%C3%B6lt+a+korm%C3%A1ny+a+gyermek%C3%A9tkeztet%C3%A9sre&oq=T%C3%B6bbet+k%C3%B6lt+a+korm%C3%A1ny+a+gyermek%C3%A9tkeztet%C3%A9sre&aqs=chrome..69i57.14499j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Nem tudni, hogy a KILÁTÁSTALANSÁG, BIZONYTALANSÁG következtében hány baba lesz KUKA MARTALÉKA!
.

.
division
@Klubtag: Nem, ebből mindössze az látszik hogy egyáltalán nem érted amit írtam, semmi nem jött le neked belőle csak a pénz meg az irigység. Próbáld értelmezni és majd utána gyere vissza.
Klubtag
@division: Azért ne bízd el magad, nem egy akadémiai székfoglalót írtál, csupán egy rád jellemző szösszenetet, amit meg is értettem, csupán nem értek vele egyet. Ennyi...
papa.49
@division: Igazad lehet de nem csak pénzben lehet segíteni a szegény családoknak, természetben is kajával, tanszerekkel, ruhával stb.
division
@Klubtag: Így van, nem azt írtam, de azért két szabadalmat megalkottam amiből még sok ember él jól és van biztos munkahelye.
division
@papa.49: Persze, ez így van, én is szoktam kimondottan ruhával, étellel, stb. segíteni, pénz terén volt már néhány rossz tapasztalatom sajnos, volt hogy aki kért tőlem ételre mondjuk egy piacon azt láttam hogy a kocsmába ment azonnal...Legközelebb felajánlottam hogy mondja meg mit szeretne enni és kifizetem azt már elutasította. Ilyen is, olyan is van.
nevemnick
Hogy b... valaki szájba a qrva inzultációjával.
division
@nevemnick: Ez azért is felesleges mert nagyok sok pénzbe kerül, és melyik az a család amelyik nem fogadja szívesen ha könnyebbé teszik az életét valamivel? Minek ehhez konzultáció?
division
@Klubtag: Még annyit hozzáfűznék hogy azoknak akiknek van vagy 4-5 gyereke (főleg ha kicsik, mostanában születtek) azok vagy szimplán csak buták, felelőtlenek, megélhetési szülők, vagy pedig valóban nagyon szeretik őket és az anyagi hátterük is biztosított a felnevelésükhöz. Meg kellene végre azt érteni már 2018 - ban hogy gyereket nem csak csinálni kell hanem felnevelni, ruházni, etetni, iskoláztatni, stb. A semmire senki ne vállaljon gyereket, főleg nem többet.
nevemnick
@division: mindenhonnan szedik le az alkotmányos költséget. Az EU plakátokat molyfingért gyártják, de kuss-ban vannak, mert hátha valaki ,,megveszi" a céget.
Undorító banda.
division
@nevemnick: Van az hogy az ember már nem tud mindent tolerálni.
Sámannus
Inkább inzultálás. Bővebben a normális demokrácia ellehetetlenítése. Amikor kilopják a fejed alól a párnát és holnap el akarják adni neked.
Cicamama55
Így legyen ötösöm a lottón, mint ahogy ezt tegnap valamelyik hozzászólásomban itt megjósoltam! A nagy lóf.szt szól ez majd a családokról! A brüsszeli események ellen lesz, hogy a magyar nép kiáll a kormány mellett, s tulajdonképpen ő tegnap azt képviselte, amit fél év múlva kimatekoznak a visszaküldött ívekből!
Sámannus
Meg kérdezzük a szavazókat mert az fontos nekünk, az minden pénzt megér, no de csak egy részét,és csak egy rakás dobozt mutogatnak, hogy íme a népakarat. De a határon túli magyarok szavazati jogát elvették. És tudjuk az árulók fosztják meg a határon túli magyarokat a szavazati joguktól.
lampa laz
@ila51: ..a postások már kipurcantak... és kínjukba mindig 2x csengetnek..
Peller Anikó
@Cicamama55: nem matekoznak ki semmit, hanem megmondják a tutit. Leszarják mit írkálnak a retrólevelekben, nameg senki nem is láthatja azt a levelezést, de gondolom nem is tennék ki a kirakatba. Megy a szemétbe egyenesen, mivel nem az a cél, hogy megtudják akar e valaki mégtöbb támogatást. Pont ahogy mondod, az acél.
Qqberci
"Magyarország fordít a legtöbbet, 5 százalékot családtámogatásokra egész Európában"

Persze nem mindegy, hogy kinek a családja...
Cicamama55
@Peller Anikó: Mint a kötelező kvótánál...Először Orbán Viktor Brüsszelben aláírta, miközben a magyar embereket elkezdték itthon fosatni, s a migránsok ellen hangolni! Majd hónapokkal utána itthon megszületett a konzultációs ív, melyet pajzsként maguk előtt tartva el kezdett tiltakozni a betelepítési kvóta ellen a kormány... Mindent elárasztottak a migráns ellenességgel, szabályos gyűlölet kampányt indítottak hazánkban az idegenekkel szemben, s rá 1.5-2 évre a kormány maga jelentette be, már mennyi menekültnek adtak ki letelepedési engedélyt hazánkban..Minden gazdag jöttment, nemzetközileg körözött személy megbújhatott Magyarországon, mert nálunk csak a pénz számít! Most, bár sok témát érint ez a megszavazott jelentés, újra kihegyezve a migráncsozásra fog "adatgyűjtésbe" kezdeni a kormány a családok érdekében...Ez egy rémálom! Gondolom a kérdés az lesz, hogy akarja-e hogy emelkedjen a családtámogatása, vagy a migránsoknak ajándékozzuk azt a pénzt inkább?! S ezzel fátylat akar a többi kifogásra borítani: a demokrácia, egyenlő bánásmód, korrupció, stb kérdésekre... Milyen országban élünk mi?!
JAJMÁR
Az eü.-ről kellene "konzultálni" szerintem. Bár ugye, az kényes téma, viszont tragikus.
human
A konzultáció lehet, hogy gyereket nem szül, de pénzt a haveroknak dögivel.
justhpeter
@Cicamama55: Mint korábban olvastuk, akkora a kormány hiánya, hogy ha az Unió fizetni kezdene havi 4-500 milliárdot kellene kapnia a kormánynak. Az innzultáció csak arról fog szólni az értékelésben, hogy miért nem lehet nagyobb a jólét Magyarországon. A folyamat bonyolítása közben persze nagyot lehet kaszálni a haveroknak és nagyot lehet lopni a kitalálónak.
csipetke
Nem konzultáció kell agyatlanok,hanem a támogatás.Mi a nyavalyát kell ezen konzultálni?Orbán előszeretettel b@ssza el a milliárdokat nemcsak a haverokra,kormányközeli izééékre,hanem levelezésre is.A levelezés árán sok-sok családot lehetne segíteni.Vagy a posta forgalmát akarja fellendíteni?
Cicamama55
@justhpeter: Bizony így van...Mivel folyamatosan takargatnak, félrevezető adatokat fabrikálnak, stiklis üzleteket kötnek, egyszerűen nem tud hinni nekik már az ember. Én soha nem "csípőből tüzelek". Próbáltam megérteni, magyarázatot találni az egyes intézkedésekre, de alig van olyan, amivel úgy ahogy egyet tudok érteni.. Elszállt a bizalom legapróbb morzsája is! Arra gondoltam, ha ma lenne a választás, én is itthon maradnék, nem szavaznék. Ha az ember belegondol, melyik párt lenne alkalmas az ország kormányzására, úgy őszintén?! Egyik sem! Ki van készen rá, csak a jelenlegi csapat. Elkeserítő a belpolitikánkra nézve ez a helyzet, így sok jóra nem számíthat a mai Magyarországon élő, dolgozó ember!
Eladott Ország
@Pegero: A senki által meg nem választott Freedom House éves jelentése egy igazi sikertörténetet fest le Magyarország vonatkozásában: soha a büdös életben nem szerepeltünk még olyan rosszul ebben a 22 éve futó mérésben, mint a 2016-os adatok alapján. A demokráciánk döglődik, akár így is fogalmazhatnék. Már Románia és Bulgária is megelőzött. A gaz civil szervezet 7 mutató alapján (pl. a kormányzás demokratikus minősége, a korrupció, a média függetlensége és a civil társadalom állapota) értékeli az országokat, a vizsgált hét területből Magyarország esetében ötnél állapítottak meg visszaesést: a választási folyamatok, a civil társadalom, a független média, a demokratikus kormányzás és a korrupció tekintetében. Van mire büszkének lenni, elvtársak! Egy ábra többet mond minden szónál: Ehhez van nagyító is te fideszes seggfej! Elmentek ti a jókurva anyátokba!
scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t31.0-8/p720x720/17760891_602836356590394_4301287894119753282_o.png?_nc_cat=0&oh=a39168855e2efbdcf49c9149d9a6542f&oe=5C31ADB3
kereső
Na akkor az enyém ismét duplán fog számitani, mert én nem kapok illen szép konzultációs levelet,és nem is küldöm vissza./ évekkel ezelőtt letiltottam ugyanis/.
magyarbakancs
@kereső: Szint úgy letiltattam és semmilyen pártol sem kapok ilyen papírost.
namihami
Leírtatok itt sok mindent.
Én megpróbálom egy mondatban: Fogy a bankszàmláikon a pénz, kell megint a régóta bevált egyik állami tőgy, amit fejni lehet.
Eladott Ország
@namihami: Jogalapot kell teremteni a közpénzek lenyúlásához és egyúttal közpénzből lehet a fideszt népszerűsíteni.
kissé felnőttem
lehet hogy elmarad, vagy nélküled az álmodozások kora lejárt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.