A NEPI Rockcastle ingatlanbefektető és -fejlesztő vállalat 254 millió euróért többségi részesedést szerzett Budapest egyik legnagyobb bevásárlóközpontjában, a Mammutban – közölte a vállalat csütörtökön a Moneyweb dél-afrikai gazdasági hírportálon.

Tulajdonost cserélt a Mammut bevásárlóközpontot

A Man-szigeteken bejegyzett NEPI Rockcastle 2017. július 11-én jött létre a New Europe Property Investments (NEPI) és a Rockcastle Global Real Estate Company Limited (Rockcastle) összeolvadásával. Kilenc kelet- és közép-európai országban van jelen, részvényeit a johannesburgi és az amszterdami tőzsdén is jegyzik.

A NEPI Rockcastle leányvállalata, az NE Property Cooperative U.A. kedden írta alá a megállapodást az eladókkal, amelynek alapján a Mammut 1 pláza 100 százalékos, a Mammut 2 pedig 81 százalékos tulajdonába került azonnali hatállyal.

A Mammut 1 bevásárlóközpontot 1998. augusztus 28-án, a Mammut 2-t pedig 2001. szeptember 28-án adták át. A két pláza együtt 61 300 négyzetméteren terül el, évente 15,6 millió ember keresi fel. Az átlagos bérleti díj havonta 22,1 euró négyzetméterenként. A bérleti díjakból származó éves bevétel 14,6 millió euróra rúg jelenleg.

A NEPI Rockcastle arra számít, hogy az idei évből hátralévő három és fél hónap alatt 4,3 millió, jövőre pedig 14,68 millió euró nyereséget termel részvényeseinek a Mammut központ.

A NEPI Rockcastle vállalat tavaly októberben vásárolta meg Budapest második legnagyobb bevásárlóközpontját, akkori nevén az Aréna Plázát. Abban az ügyletben is készpénzzel fizette ki a 275 millió eurós vételárat.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.