Kovács Zoltán kormányszóvivő a Sargentini-jelentés elfogadásáról azt mondta, nem kormányokról, hanem országokról van szó; egy országot próbálnak elítélni koncepciós perben, politikai motivációk nyomán felállított elgondolás alapján.

Kovács Zoltánt csütörtök este az M1 aktuális csatornán arról kérdezték, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nap folyamán azt mondta, a magyar kormány úgy értékeli, hogy az Európai Parlament (EP) nem fogadta el a szükséges kétharmados többséggel a Sargentini-jelentést, mert a tartózkodó szavazatokat is figyelembe kellett volna venni, így azonban nem lett volna meg a többség.

Kormányszóvivő: egy országot próbálnak elítélni koncepciós perben

FotóYouTube/Magyar Kormány

A kormányszóvivő kijelentette: bírósághoz kell fordulni az ügyben. Arra a kérdésre, hogy milyen jogi lépéseket tesznek, a hétfői kormányülés utánra ígért választ.

Kovács Zoltán önmagában abszurdnak nevezte, hogy bár az egyik vád Magyarországgal szemben az európai uniós szabályok be nem tartása, az országot megbüntetni akarók folyamatosan érdekeik szerint alakítják a szabályokat. Hangsúlyozta, a vonatkozó szerződés egyértelműen határoz: a leadott szavazatok kétharmadára van szükség, márpedig a tartózkodás leadott szavazatnak számít, "mint bármely demokráciában".

Kovács Zoltán azt mondta: három tucat "súlyos ténybeli tévedés" van a jelentésben, amely alkalmas arra, hogy megtévessze azt, aki nem ismeri a magyar viszonyokat.

A magyar kormányt támogató lengyel és litván reakciókra utalva azt mondta: jó, hogy kiállnak Magyarország mellett, van szolidaritás a közép-európai és a volt szocialista országok között, és ez az eljárás elindításával kapcsolatban is egyfajta biztosítékot ad.

Úgy vélte: nem pusztán az illegális migráció kérdésében vannak jelentős nézetkülönbségek Európában, hanem a demokráciafelfogás és a demokráciához, illetve "az emberek akaratához igazodás is megkérdőjeleződik" bizonyos esetekben. Hozzátette: a nyugati eliteknek érdemes lenne visszatérniük ahhoz, hogy meghallgassák az emberek akaratát.

A több ellenzéki párt által szervezett vasárnapi tüntetésről azt mondta a kormányszóvivő: az ellenzéki pártokat önmagukban minősíti, hogy tüntetnek valami mellett, amiről "messziről bűzlik (...), hogy koncepciós per".

(MTI)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Tudod, Zozóka, nem az országot bűntetik, csak az orrotokat verik bele a sz@rba...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Te szerencsétlen hülye fasz!!!Nem Magyarországot támadták és ítélték el hanem a degenerált csutigeci hülye főnöködet!!!
Gauntlet
Hát szekértoló úr: Sargentini ismeri a magyar jogszabályokat, jobban mint mi magunk (!!!) . Ez kissé erős amit mond, főleg mivel tételesen igaz minden amit írt, sőt kétségbeejtőbb hiszen nincs kihez fordulni - megszálltatok, megvettetek mindent.
egyember
ORSZÁG nem tud lopni, csalni, hamisítani stb. Ilyen TEVÉKENYSÉGEKET csak (élő) EMBEREK tudnak csinálni. ÉN nem tudok -EU-s pénzeket- ellopni, elcsalni, hamisítani. Gondolom, a magyar emberek -túlnyomó- többsége ugyanígy.
TEHÁT?
SystemError
Ez az ember az egyik legundorítóbb csúszómászó, gerinc nélkül bármit megmagyarázó geci. Hánynom kell a kis bubus, anyját is eladó fejétől. Gyerekeimnek meg kéne mutatni, hogy milyen féregfajta az emberi mocsok legalja, akkor ő biztos példa lenne. Egy Bayerhez képest ő azért ocsmányabb, mert ő pontoson tudja, hogy mi lenne a helyes, csak simán egy gerinctelen féreg. Bayer őszintén ennyire felkapaszkodott, odatett suttyó, aki legalább azt gondolja, amit, igaz ezt sitten kéne tennie..
solidedge
Zotya miért nem olyan embereket küldtetek a Sargentini jelentés szavazására,akik értették volna, hogy mi történik ott.
kereső
Nekem ez a "kedvencem"!!!:Frank Engel kereszténydemokrata luxenburgi képviselő.:
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.