Az egészségügy mocsárvilágáról írt könyvet Kovácsy Zsombor, a 2010-ben megszüntetett Egészségbiztosítási Felügyelet volt elnöke. Kovácsy szerint a hálapénz káros és undorító, az állami kórházak tanulhatnának a magánklinikáktól, a háziorvos pedig végigvezethetné a beteget az útvesztőben.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

menekült
Azt hiszem, a mai helyzetben egy független, vagy az egészségbiztosítás érdekkörébe tartozó szervezet felügyelete az egészségügyi intézmények működésén, nem sokat segítene a probléma megoldásában.

Valamennyire az egészségügyi intézmények vezetésének és dolgozóinak a munkáján, hozzáállásán lehetne javítani, de nem sokat. Mert amikor például egy kórház nem kapja meg a szükséges forrásokat teljes egészében a működéséhez, amikor kevés az orvos, az ápoló, a kiszolgáló személyzet létszáma, akkor ezek az emberek túlhajszoltak, fáradtak, idegesek, és nemhogy a beteggel való kapcsolatuk hagy maga után kivetnivalót, de az ellátás sem lehet megfelelő.

Az egészségügyben az összes részkérdés egyidejű orvosolása lehet a megoldás. Az intézmények megfelelő pénzügyi finanszírozása, a dolgozók fizetésének drasztikus emelése, és egy tisztességes betegérdekképviselet létrehozása, ez mind egyszerre.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.