Örvendetes, hogy az országban egyre több a magyar befektető, míg 2016-ban német és amerikai cégek fektettek be legtöbbet Magyarországon, tavaly a németek után már a magyarok voltak a másodikak, az idei év első felében pedig a magyar vállalatok hajtották végre a legtöbb beruházást - mondta Szijjártó Péter csütörtökön Miskolcon, a Spinto Hungária Kft. nagyméretű szerszámokat tervező és gyártó cég új gyárának avatásán.

Forrás: epulettar.hu
Feltöltő: épülettár.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Borsod-Abaúj-Zemplén megyére továbbra is az elvándorlás a jellemző , 67 ezerrel csökkent 17 év alatt a lakosságszám. Az elvándorlók közül nagyon sokan éppen az alacsony fizetések miatt állnak odébb, azaz volna min változtatni a munkáltatóknak is. Ezen a magyar vállalatok aligha fognak javítani. Azt gondolná a magunkfajta egyszerű állampolgár, hogy az állami megbízásokkal teletömött Mészáros-cégeknél bőségesen megfizetik az alkalmazottakat. A G7 az elérhető éves számviteli beszámolók alapján megállapította, Mészáros cégeinél a keresetek 2016-ig elmaradtak a magyar átlagfizetéstől. A vállalkozásoknál fizetett bruttó bér azonban 2016-ban elmaradt a nemzetgazdasági átlagtól: egy Mészáros-dolgozó bruttó 213 ezer forintot keresett. 2016-ban a bevétel mindössze 6 százalékára rúgtak a fizetések, míg az üzemi eredmény az árbevétel 17 százalékát tette ki, amit a szaklap szerint nyugodtan hívhatunk extraprofitnak, bármely multi megirigyelné ezt a számot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.