Kisfilmmel kampányol a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem a 112-es segélyhívó telefonszámra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért.

A központi segélyhívó rendszer 2014. március 13-i működésétől kezdve – amelyhez a katasztrófavédelem 2016. januárjában, a mentőszolgálat pedig 2017. augusztusában csatlakozott – az operátorok 21 086 745 hívást kezeltek, amelynek több mint 75%-a nem igényelt tényleges beavatkozást a készenléti szervek részéről.

A kisfilmben megelevenített élethelyzetek megtörtént esetek alapján készültek, abból a célból, hogy tudatosítsuk az emberekben, mely esetek azok, amelyek biztosan nem igénylik a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem beavatkozását. És sok esetben másokét sem. 

- olvasható a Police.hu közleményében. 

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
-hány éves a sztrókos?
-71!
-azonnal ott vagyunk, tessék addig legyezni a beteget..
...
-hol vannak ilyen sokáig? már egy órája, hogy várok...közben meghalt a beteg!...
-kár, pedig már majdnem a címre értünk
görbetükör
Ugyan, ez olcsó kifogás.
Zadher doktor is szakmaiatlannak minősítette még a háziorvost is, aki fertőzés miatt utalta be a betegét. El is küldte - és még utólag sem kért senkitől elnézést, mikor másnap a beteg meghalt fertőzésben.
A fals hívásoknál ki állapítja meg, hogy fals? És ha utána az illető meghalt?
wagabund
@görbetükör: jó kérdés, csak ezt senki nem meri megkérdezni, mert az simán ünneprontásnak minősül...

meghalt, hát meghalt...akkor miért hívta a 112-t?
m73
És ki állapítja meg,hogy nem igényel sürgősségi ellátást?Az a diszpécser,aki a közmunka programon át került oda?Az öngyilkos 112 előtt,hivatásos tűzoltók,rendőrök,mentősök vették a segélyhívásokat és nem volt ilyen gond.Ez az egész 112-es segélyhívó egy fitymaszos,ember gyilkos kitaláció ebben a formában!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.