A klímaváltozás elleni cselekvésre az időnk egyre kevesebb, a felelősségünk viszont egyre nagyobb – mondta Áder János államfő pénteken a San Franciscó-i Global Climate Action Summit klímacsúcson elmondott beszédében.

Áder: az időnk egyre kevesebb
Fotó: Bruzák Noémi/MTI

A köztársasági elnök a szubnacionális szervezetek szerepét hangsúlyozta a károsanyag-kibocsátás csökkentésében, hozzátéve: ezen földrajzi egységek tudják fenntartani a párizsi klímamegállapodás után megtorpant lendületet.

Reményét fejezte ki, hogy kezdeményezésére hamarosan a küzdelem ezen szereplői is, a városok és a tartományok is csatlakozhatnak a párizsi megállapodáshoz.

Az államfő a konferencián elhangzottakat úgy összegezte:

ma már nem a Föld atmoszférája a kérdés, hogy mi történik vele, hanem civilizációnk jövője a tét.

Áder János előadásában elmondta, hogy Magyarország az egyike annak a huszonegy országnak, amelyek 1991 óta úgy tudták 50 százalékkal növelni a GDP-t, hogy közben 15 százalékkal csökkentették energiafelhasználásukat és 32 százalékkal az üvegház hatású gázok kibocsátását.

Ismertette a magyar kormány klímastratégiájának fontosabb elemeit is, amely szerint Magyarország 2050-re 85 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátását, az áramtermelést pedig 2030-ra 90-95 százalékban szén-dioxid-mentessé teszi az atom- és a napenergia felhasználása révén.

Beszámolt arról is, hogy Budapest mellett további huszonhárom magyar város csatlakozott a klímánk védelme érdekében szükséges cselekvés gyorsítását szorgalmazó Under 2 mozgalomhoz, így az ország lakosságának mintegy 40 százaléka részese annak.

Az államfő két magyar találmányra is felhívta a figyelmet: az egyik a mezőgazdasági termelés metánkibocsátásának 80 százalékos csökkentése mellett eredményez jobb minőségű tej- és hústermékeket, míg a másik a talaj vízmegtartó képességét növeli 40-50 százalékkal.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jól látod ezt bajuszsosszar EGYRE KEVESEBB AZ IDŐTÖK FÜTYISZ !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Áder János, egy nem létező köztársaság elnöke, aki egy nem létező Alkotmányra esküdött fel és akinek nagyságrendekkel fontosabb a globális felmelegedés problémája, vagy a timbuktui háromfülű gyík megmentése, mint a Magyarországon kínlódó rokkantak, betegek, fogyatékkal élők, öregek életének emberivé tétele, új dimenziót találta a kibontakozásra, a környezetvédelmet. Áder „Világmentő” Jánosunk évről évre egyre jelentősebb környezetvédelmi fejtegetésekbe bocsátkozik – na, ha még ez se segít ezen a sárgolyón, akkor sajnos a helyzet tényleg reménytelen, és a kereszténydemokratákat leszámítva mind meghalunk.
Levendula
A legtöbb európai uniós tagország nem teljesíti a közösség levegőminőségi standardjait. Egyes kelet-európai országokban – így MAGYARORSZÁGON – pedig a légszennyezettségi helyzet még a kínainál és indiainál is rosszabb – ismerteti az Európai Számvevőszék (ECA) jelentését a Portfolio.hu.
Eladott Ország
Áder: "az időnk egyre kevesebb." Reméljük! Hála a Jóistennek!
anima
Áder annyira nem csinált semmit, hogy az már feltűnő volt.
Erre találtak neki valamii olyan elfoglaltságot, amivel nem lehet mellényúlni... elvileg.
De ezek még ezt is elbakták!

merce.hu/2018/09/15/mergezobb-a-magyar-levego-mint-a-kinai/

És egy ilyen ország államfője jön a végítélet órája dumával...
Ezek tényleg minden szinten elfuseráltak.
Dr plágium
Remélem a ti időtök fogy el nagyon gyorsan.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.