A hódmezővásárhelyi önkormányzat 1,244 milliárd forintos hitelfelvételét kezdeményezte Márki-Zay Péter (független) polgármester, a közgyűlés pénteki ülésén azonban nem támogatta az előterjesztést.

Leszavazta a fideszes többség Márk-Zay Péter hitelfeltéveli kérelmét

A 15 éves lejáratú hitelt a város a strandon végrehajtandó, költségmegtakarítást eredményező beruházásra, illetve útfelújításra fordítaná. A polgármester szerint a fejlesztésnek köszönhetően a strand gazdaságosabban működhetne, így a beruházás megtérülne.

Varga Jánosné, az önkormányzat könyvvizsgálója a vita során kifejtette, egy ilyen költséges beruházás pontosabb előkészítést és tervezést követel meg. Felvetette, nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott.

Kovács László (Fidesz-KDNP) a közgyűlés pénzügyi bizottságának elnöke úgy fogalmazott,

az önkormányzat ilyen mértékű eladósodását nem tudja támogatni.

A közgyűlés többségét alkotó Fidesz és KDNP képviselői nem támogatták az előterjesztést, így azt nem fogadta el a közgyűlés.

A közgyűlés délelőtt 10 órakor kezdődő és késő estében nyúló ülésén módosította az önkormányzat költségvetését, melynek főösszegét az eredetileg elfogadott 23,1 milliárd forintról – elsősorban az államtól érkező többletforrások miatt – 24,2 milliárd forintra emelték. Hegedűs Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetőjének javaslatára a költségvetés általános tartalékát, egy tervezett, de idén nem megvalósuló iskolaberuházás összegével 27-ről 70 millió forintra emelték.

A képviselők tárgyaltak a helyi televíziót működtető Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. gazdasági helyzetéről is. A televízió 30 év után első ízben nem közvetítette a közgyűlés ülését, az alkalmazottak pedig nem kapták meg szeptemberi bérüket.

Rókus Ákos ügyvezető – akit a közgyűlés újabb öt évre megválasztott a cég vezetőjévé – elmondta, idén a televízió számára jóváhagyott önkormányzati 72 millió forintos támogatás helyett csupán 19,5 millió forint hitelt biztosított a város, nem érkezett meg az 56 millió forintos törzstőke-visszapótlás, és 2,5 millió forintnyi kifizetetlen számlája is van a településnek.

A szakember közölte, év végéig mintegy 23 millió forint biztosítaná a televízió működését.

A képviselők arról döntöttek, hogy egy helyi rádióval kötött megállapodás felmondásával teremtenek plusz forrást a televízió számára, ez azonban csak töredéke a szükséges összegnek.

(MTI)

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"nem készült megvalósíthatósági tanulmány és a fejlesztés megtérülése és jogi háttere sem tisztázott." Szerencse hogy a felcsúti kisvasútnál, meg a több tucat stadionnál nem merült fel a narancsfejüeknél ez a kérdés!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@silber13: maga születésétől fogva hülye ? vagy csak ráivott gyerekkora óta ? Kegyeletsértő?
mit bohóckodik itt taj-részegen ,mert máshol már elkergették , az alkoholizálása miatt ?... .@silber13: @silber13: @silber13: ...
szerencsétlen önrontó ? még jó hogy ilyen már , nem szaporodik? igaz ?...
@silber13:
silber13
@durbincs: Mars a disznóólba a rokonai közé, vén buzeráns!:-)))))
durbincs
@silber13: ménem tartja már a tengelytávot ? a hozzátartói csontokat meg,csak bele a kukába ?
Kegyeletsértő?+ buta,retardált részeges ,s bomlott elméjű ?
silber13
@durbincs: Mars a disznóólba a rokonai közé, vén buzeráns!:-)))))
durbincs
@silber13: maga születésétől fogva hülye ? vagy csak ráivott gyerekkora óta ? Kegyeletsértő?
mit bohóckodik itt taj-részegen ,mert máshol már elkergették , az alkoholizálása miatt ?... .@silber13: @silber13: @silber13: ...
szerencsétlen önrontó ? még jó hogy ilyen már , nem szaporodik? igaz ?...
@silber13:
Sámannus
Tudjuk hogy a hitelfelvétel a beruházáshoz bőségesen fedezi a kiadásokat. a helyzet éppen az, hogy akik leszavazták, évek óta fölösleges kiadást vállaltak fel a város terhére.Ezt a helyzetet kényszerítik a lakosságra a brigantik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.