Októbertől szigorodnak az adósságfék szabályok, hatályba lép ugyanis a Magyar Nemzeti Bank (MNB) rendelete, amely a rövidebb kamatperiódusú jelzáloghiteleknél a mostaninál alacsonyabb eladósodottságot enged meg a jövedelem mértékéhez képest.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Zituka drága 2013-ban lett az MNB alkalmazottja, pontosan két nappal azután, hogy Gyurit a jószerencse, a párthűség és a gátlástalanság a jegybank élére katapultálta. Két év múlva, 2015 májusában a pályakezdő, ám igen tehetséges hölgy máris tulajdonosa lett egy 60 négyzetméteres naphegyi társasházi lakásnak, amelynek piaci értéke jelenleg 42-45 millió forint körül mozgolódhat. Az örömteli esemény után három héttel az MNB 33, 2 millió forintos jelzálogot jegyzett be a lakásra. Ergo Zituka drága kölcsönből-hitelből vásárolta az ingatlant. Vagyis olybá tűnik, hogy az MNB forrást biztosított az alig két éves munkaviszonnyal rendelkező szeretőnek a lakás megvételéhez, cserébe pedig mindannyiunk jegybankja jelzáloggal terhelte meg az ingatlant. A dolog pikantériája, hogy tavaly május óta Vajda Zita nem tartozik az MNB állományába. Kérdések sorát veti fel az imént vázolt szappanopera: pontosan miért/milyen alapon jegyeztetett be a lakásra jelzálogjogot a jegybank? Milyen feltételekkel folyósították a hitelt, tekintve Vajda alig két éves munkaviszonyára? Vajon bárki kaphat ilyen kölcsönt? Az MNB 100 ezerért gályázó takarítónője is, vagy csak az, aki a jegybankelnök szeretője? És vajon a teljes vételárat odakölcsönözték neki, mert apu szerelme határtalan? Az MNB-ből való távozása után vissza kellett fizetni a hitelt, vagy mivel a jegybankelnök szeretőjéről van szó, nem szükséges?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.