Minden egy 195 850 forintról szóló számlával indult. A papírok szerint a tartozást egy év alatt, tavaly április és idén április között halmozta fel.

Egy  békés megyei Mezőhegyesen élő rokkantnyugdíjas élete kilátástalanná vált, amióta két hete kiderült:

mintegy 250 ezer forintos tartozása van az NKM Áramszolgáltató Zrt. felé.

Nem érti, hogy fordulhatott ez elő, mert állítja, hogy minden hónapban kifizette a számlákat.

Állítólag a szolgáltatója úgy cserélte le forgótárcsás mérőóráját egy digitálisra, hogy a réginek semmi baja nem volt,

ez a művelet maga 50 ezer forintba került. Ez adódik össze a 195 850 Ft-os állítólagos tartozással.

Az asszony rendesen fizette a számláit, és fogalma sincs, hogyan halmozhatott fel ekkora tartozást, de hajlandó lenne kifizetni, ha a szolgáltató adna neki haladékot, mert az október 2-ára kitűzött határidőig biztos, hogy nem tudja teljestínei.

Új mérőóra után kapott 250 ezres számlát egy rokkantnyugdíjas

Azt mondta, inkább nem eszik, minthogy áram nélkül maradjon télre. Bonyolítja az ügyet, hogy a papírok, amelyek bizonyítanák, hogy befizette a számlákat, a bíróságon vannak, az asszony ugyanis épp válófélben van.

A Bors megkereste a szolgáltatót, és azt a választ kapta kommunikációs munkatársuktól, hogy ilyen esetekben általában a megnövekedett energiaigény, például egy új, nagy teljesítményű berendezés használatba állítása, egy plusz fő beköltözése, vagy nagy energiaigényű tevékenység folytatása tehető felelőssé a hirtelen megugrott összeg miatt. A békés megyei asszony állítja, hogy az ő esetében viszont ezek egyike sem áll fenn.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(Bors)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A mérőóra cseréért - legyen az víz-gázóra - nem kell fizetni, az a szolgáltató tulajdona. Itt valami sántít.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Eladott Ország
A mérőóra cseréért - legyen az víz-gázóra - nem kell fizetni, az a szolgáltató tulajdona. Itt valami sántít.
papa.49
@Eladott Ország: Na akkor a mi történetünk 2012. költöztünk az Anyósom házába, a következő évben cserélték a vízórát. Alig telt el 3 év újra cserélni akarták, mutattuk a papírt nem cseréltek.
Ebben az évben a Bács víz nevű geci banda küldött értesítést az óra cserére, jöttek kicserélték, és most jön a lényeg! A tavaszi leolvasás után 4 hónappal, 55 m3 fogyasztás volt a munkalapra írva, én nem mentem ki a nejem volt ott, átverték rendesen! Még aznap kifogást jelentettem be a szolgáltatónál emailban, késöbb ezt ajánlott levélben megismételtük, ! a válasz a következő volt ,,ennyit mutat az óra,, csak amikor levették akkor nem látta a nejem az órát, de ez szerintük nem érdekes! Évekre visszamenően 4-6 m3 víz fogyott havonta, most több mint 11 m3 volt a ,,fogyasztás,, ! Nekem az volt az első ellenőriztem mozog e az óra ha minden el van zárva NEM MOZOG, tehát nincs csőrepedés! Az új óra máris többet mutat mert 1 hónap alatt 8 m3 fogyasztást jelez! Nem tudok mit tenni,mert az óra bevizsgáltatására nekem nincs több 10 ezer forintom, tehát dühöngök, és fizetek !!!
Gondolom én keveselte a büdös geci szolgáltató, hogy két vén hülyének ilyen kevés a víz fogyasztása, hát kicsit megtuningolták a dolgot !!!
szaboria1
@Eladott Ország: Én minden évben amikor decemberben jön a leolvasó vele együtt én is lefotózóm a gázóra állását igaz a digitális villany órát már nehezebb lefotózni mert elég hamar vált. A leolvasó meg is jegyezte a digitálist már központban is tudják követni.
papa.49
@szaboria1: Meg manipulálni is elhiheted ez a szakmámba vág, hangfrekis jellel lehet befolyásolni, ezen az elven működik a vill. bojlerek be,ki kapcsolása is !!!
szaboria1
@papa.49: Villanyban és gázban évek óta álltalányban fizetek és még nem volt belőle probléma. A Baja víznél érdekesen épp az idén vezeték be a 6 havi leolvasást.
wagabund
Én is szorgalmasan fényképezem a mérőállásokat, még akkor is, amikor a szolgáltató jön fényképezni.

Ugyanez van cserénél is...ott alá is kell írni a munkalapot..akkor már nagyon sietnek, de én csak elolvasom, és megnézem jó helyen van-e kipipálva..és mindjárt le is fényképezem a lapot...a szemembe nem morognak, mert látják a kezemben a jattot, de a kocsiban szidják a qurvaanyámat...

" a hosszú barátság, és a jó kapcsolat alapja a pontos elszámolás"...ehhez ragaszkodom.
Pálinkás Pál
Gázóra cserénél is fényképeztem...mint minden ilyen mérőcserénél kell!!!Papírt aláírás előtt átolvasni...tökömet sem érdekli hogy siet a szerelő...Duma hogy a papír a bíróságon van...de ha mégis,bebattyog és kér róla fénymásolatot..kötelesek adni!!!
így hirtelen ennyi,ehhez a sántító cikkhez!+!
papa.49
@wagabund: Érdekes én is mindig ezt mondtam az ügyfeleknek, ismerősöknek vajon miért is ...
vacsi
@papa.49: Nem csak a Bácsvíz csinálja ezt! Nálunk is lecserélték a vízórát,, az adigi 2-3 m3 heyett 10-11-et mutatott. Leellenőriztük, kiderült, hogy pontosan mér, míg nem kell váltani, akkor ugrik egyet...
Levendula
@wagabund: Én is minden hónapban fényképezem a gáz- és villanyórát. Havonta diktálom be a mérőóra állásokat, így év végén nem ér meglepetés. Nyáron a légkondi miatt magasabb a villanyszámla, mint télen, a gázszámla pedig éppen fordítva, tehát kiegyenlítik egymást...
Borsodi
Talán romlik a forint? Mert egy család barát országban más nem lehet.
papa.49
@vacsi: Kösz az infót letelepszek az aknába, és megfigyelem .
division
Az is elképzelhető hogy valóban tartozik ennyivel, különben nem azt mondta volna hogy kifizeti ha kap rá haladékot.
Dr plágium
@Eladott Ország: Akkor kell fizetni, ha kártyás órát szerelnek fel. Azt pedig tudtommal akkor ha nem fizeti a számlákat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.