Valóban annyira fenntarthatatlan a nyugdíjrendszerünk, hogy szükséges tovább növelni a nyugdíjkorhatárt? De meddig még?      „A lenti ábrából kiderül, hogy Magyarországon az alapnak vett 65 éves szintről nagyjából 7 évvel, tehát 72 évre kellene emelni a nyugdíjkorhatárt ahhoz, hogy az időskori… #nyugdíj #szavazat #nyugdíjrendszer #nyugdíjkorhatár #nyugdíjkalkulátor #portfolioblogger #nyugdíjtörvény #nyugdíjkalkulátor #nyugdíjkalkuláció #nyugdíjteszt #nyugdíjhírek #nyugdíjvélemény

(Forrás: nyugdij-nyugdij.blog.hu, Nyugdíj blog által)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
Ebben a helyzetben látszik, hogy mennyire hiányzik az a kb. 5-600 ezer, húzóerőt jelentő fiatal, aki nyugatra emigrált, a jobb megélhetés, és a jobb társadalmi állapotok miatt.
Felelős ??? ... ja az a nemlétező migránsokkal foglalozik.
Veleda
Legalábbis annak, aki ezt élve megéri. Ismerve a hazai férfiak erőnlétét, nehezen tudnám elképzelni, hogy napi 8 órában lehetne még foglalkoztatni. Tragikus a helyzet, ha még szükség van 70-72 éves sofőrre, vagy kalauzra, vagy netán rakodó munkásra.
RonaGyuri
ez nem csak a kirovó-elosztó rendszereknél gond. a normális rendszerekben is sok az un. túlélési ráta, azaz nem gyűjtesz elég tőkét a munkásidőszakban! =))
Sziszifusz
Ebben a helyzetben látszik, hogy mennyire hiányzik az a kb. 5-600 ezer, húzóerőt jelentő fiatal, aki nyugatra emigrált, a jobb megélhetés, és a jobb társadalmi állapotok miatt.
Felelős ??? ... ja az a nemlétező migránsokkal foglalozik.
X-ray
Szabad ezt írni? Az anyátok nagy P.csáját!
Eladott Ország
Közben szép csöndesen minden támaszt kirúgnak alóluk. Egy nyugdíjkorhatár alatt rokkant ember minimális ellátása 28.500 forint. Rendszeres segélyre az jogosult, akinek a havi bevétele nem haladja meg a 25.600 forintot havonta. Ezek a számok 2008. óta változatlanok. Ha te, én, a szomszédom holnap stroke-ot kap, amiből évekig lábadozik valaki, akkor ott van vége a dalnak. Ha baleset ér, ha lebénulsz, megvakulsz és nincs családod, akik el tudnak tartani, akkor vége van. Ahogy most elnézi a társadalom a sérült, beteg emberek halálos ítéletét, úgy fognak átnézni fölötted, fölöttem, bárki fölött. 72 év után már nyugdíjat sem kell fizetni, elég a hűtőkamra a tepsivel. https://img3.hvg.hu/image.aspx?id=78e18c5e-3c...
CsipkeRózsa
Talán eltörlik a nyugdíjkorhatárt, végkimerülésig munka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.