Gyurcsány Ferenc arra kérte a szabadság és a demokrácia mellett elkötelezett választókat, hogy szervezzék meg a parlamenten kívüli ellenállást, mivel szerinte csupán országgyűlési eszközökkel nem váltható le a "demokrácia díszlete mögött diktatúrát építő" kormány.

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szombaton, Budapesten tartott évadnyitó beszédében úgy fogalmazott, nem akar felfordulást, de azt szeretné, ha

a választók mind többen mozdulnának meg, és például utcai tüntetésekkel, valamint "a szabad beszéd helyi fórumaival" ráznák fel az országot.

Kiemelte, meg kell mutatniuk, hogy Európában ők vannak többségben, szemben a "lúzer, szájhős miniszterelnökkel", aki szerinte építkezés helyett csak rombol és kisebbségbe kerül, aminek eredményeként hátat fordítanak neki a kontinensen.

Gyurcsány Ferenc az utcai ellenállásban látja a megoldást

A diktatúrához nem kell gulág, vagy hitleri bajusz, a kormány enélkül is uralma alá hajtotta a nyilvánosságot, pénzügyileg ellehetetlenítette az ellenzéket, "megfojtotta" a vele szemben álló civileket, tönkretette az igazságszolgáltatást – fejtette ki Gyurcsány Ferenc, aki szerint a kabinet lehetőségeinek töredékével rendelkező ellenzék a diktatúrában nem tudja ellátni feladatát.

A DK vezetője hangsúlyozta, Brüsszel nem fogja leváltani a kormányt, azt csak a szervezett népakarat buktathatja meg, mivel kizárólag az erő nyelvéből ért. Gyurcsány Ferenc szerint ezt mutatja, hogy a kabinet csak az internetadó, a vasárnapi boltzár és az olimpiai pályázat ügyében megmutatkozó ellenállásra hallgatott. Nincs mese, a népnek vissza kell vennie a cselekvés felelősségét – mondta.

A volt kormányfő egyórás beszédének felvezetőjében arról szólt, hogy a demokrácia és a szabadság elvei azért kérdőjeleződhetnek meg napjainkban, mert fájdalmasan sokan vannak, akiknek azok csak szenvedést és kitaszítottságot hoztak. "Akik torkig vannak a világgal, azok lázadni fognak" – mondta.

A demokrácia nem tökéletes, de amíg sok "önmagát felkentnek hitt, hatalomgőzös politikus, köztük a magyar kormányfő" a nyugat halálát vizionálja, addig a valóság azt mutatja, hogy az európai gazdaság öt éve folyamatosan növekszik, a populisták támogatottsága pedig sehol nem emelkedik 10-20 százaléka fölé, és csak Lengyelországban és Magyarországon kerültek hatalomra – fejtette ki.

"A kormányfő józan ítélőképessége omlott össze"

- mondta Gyurcsány Ferenc, aki az elfogadhatatlanul megnövekvő vagyoni és jövedelmi különbségeket nevezte Európa legfeszítőbb gondjának. A DK elnöke hosszan kritizálta Orbán Viktort, amiért erről a problémáról soha nem beszél, és nem áll ki például a kilakoltatottak, vagy a brókerbotrányok károsultjai mellett. Kiemelte, csak a mindenkinek tisztességes megélhetést biztosító "európai egyesült államok" megvalósítása lehet képes arra, hogy megvédje a gyengéket az erősekkel szemben.

Gyurcsány Ferenc elmondta, a kormányfő állításával ellentétben véget ért a menekültválság, mivel idén kevesebb mint 50 ezren érkeztek illegálisan Európába, Magyarországra pedig az elmúlt nyolc és fél hónapban naponta egy ember akart törvénytelenül bejutni.

Kiemelte, egy önmagát erősnek tartó ország meg tud birkózni az életüket féltő menekültek befogadásával, ami még akkor is megkerülhetetlen erkölcsi kötelesség, ha kihívást jelent. Ezzel szemben a jobb élet reményében érkezők befogadását mérlegelni kell, az európai emberek 70-80 százaléka pedig olyan pártokra szavaz, akik befogadják a menekülteket, a bevándorlásról pedig hajlandók beszélni – mondta.

Gyurcsány Ferenc leszögezte, a DK ma Magyarország leginkább Európa mellett elkötelezett pártja, az ellenzék "legegészségesebb" tagja. A DK vezetője szerint ezzel szemben nem tekinthetők a magyar ellenzék becsületes pártjainak azok, amelyek az Európai Parlamentben segédkezet nyújtottak a kormánynak azzal, hogy nem szavazták meg a Sargentini-jelentést.

(MTI)

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Már rég TÚL LENNE AZ ORSZÁG a NER-en, ha ellenzék VISSZAUTASÍTJA a mandátumat!
.
Bocsika!
.
Az rossz üzlet, hogy az ELLENZÉK KOTLIK a parlamentbe jól megfizetve, a NÉP PEDIG álljon ellen annak, akivel PSZICHIKAI BŰNRÉSZES a félcédula miatt "is" a VOLT/NINCS alkotmánybíróság, ügyészség, stb. stb
.
Ez a HATALOM, és PÉNZÉHES Kft az utolsó köpésig VÉDI azt a CUCCOT, amely legnagyobb része KÖZVAGYON!.
.
Mit urizálnak az ELLENZÉKIEK, üvöltsék világgá a TUTI, van választék bőven:
..
Nagyjából 127 000 találat (0,38 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+4%2C4+milli%C3%A1rdja&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+&aqs=chrome.3.69i57j69i61j69i59j35i39j0l2.11391j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Hogy történhet meg az, ha egy GYERMEK ÉHESEN ELCSEN EGY KIFLIT, kóter, milliárdok elsíbolásáért a MEGLOPOTT NÉP VIGYE EL a balhét?
.
Egyáltalán mivel tudják indokolni azt, hogy BERAKTÁK az alfelüket az ORSZÁG HÁZÁBA, fenntartva ezt a BASI egyletet!
.

.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Nem úgy ám Ferikém sokkal több a lázító bérenc mint gondolnád. Ha nem szervezzük meg magunkat védtelen embereket teszünk ki a mindennel felvértezett hatalombitorlóknak.
human
Még az érdekel Feri, hogy szerinted te használsz vagy ártasz egy párton kívüli mozgalomnak?
tudode
Már rég TÚL LENNE AZ ORSZÁG a NER-en, ha ellenzék VISSZAUTASÍTJA a mandátumat!
.
Bocsika!
.
Az rossz üzlet, hogy az ELLENZÉK KOTLIK a parlamentbe jól megfizetve, a NÉP PEDIG álljon ellen annak, akivel PSZICHIKAI BŰNRÉSZES a félcédula miatt "is" a VOLT/NINCS alkotmánybíróság, ügyészség, stb. stb
.
Ez a HATALOM, és PÉNZÉHES Kft az utolsó köpésig VÉDI azt a CUCCOT, amely legnagyobb része KÖZVAGYON!.
.
Mit urizálnak az ELLENZÉKIEK, üvöltsék világgá a TUTI, van választék bőven:
..
Nagyjából 127 000 találat (0,38 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+4%2C4+milli%C3%A1rdja&oq=Orb%C3%A1n+csal%C3%A1d+&aqs=chrome.3.69i57j69i61j69i59j35i39j0l2.11391j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Hogy történhet meg az, ha egy GYERMEK ÉHESEN ELCSEN EGY KIFLIT, kóter, milliárdok elsíbolásáért a MEGLOPOTT NÉP VIGYE EL a balhét?
.
Egyáltalán mivel tudják indokolni azt, hogy BERAKTÁK az alfelüket az ORSZÁG HÁZÁBA, fenntartva ezt a BASI egyletet!
.

.
SystemError
Nem Feri az országnak az kell, hogy minden megosztó figura és párt végleg takarodjon el a közéletből, hogy az meg tudjon újulni megbélyegzések nélkül...
Peller Anikó
Feri már megbocsáss de te hülye vagy. Ha ennyi idő alatt nem jöttél rá, hogy a ma (= agymosott) Magyarországában "menekült"ügyben kussolnod kell, akkor tényleg elkúrted.

Ha menekültekkel akarsz kampányolni akkor máris vesztettél.

Fogd fel, hogy a bevándorláskérdésben csak egy út járható és ezt orbán képviseli. Ebben verhetetlen.

"egy önmagát erősnek tartó ország meg tud birkózni az agresszorok százmillióinak befogadásával, ami még akkor is megkerülhetetlen erkölcsi kötelesség, ha kihívást jelent. Ezzel szemben a jobb élet reményében érkezők befogadását mérlegelni kell, az európai emberek 70-80 százaléka pedig olyan pártokra szavaz, akik befogadják a menekülteket"

Ez azért van kedves Feri mert az európai embereknek még fogalmuk sincs mekkora gyilkos tömeget akarsz a nyakukra ereszteni. A Te erkölcsi kötelességed az európai emberek védelme és nem az araboké.
Eriksson
@Peller Anikó: "Ez azért van kedves Feri mert az európai embereknek még fogalmuk sincs mekkora gyilkos tömeget akarsz a nyakukra ereszteni. A Te erkölcsi kötelességed az európai emberek védelme és nem az araboké."
gtfkephost.hu/files/2018/37/15/qwwj3338jp.jpg
Itthon vagyok.
@Pegero: A legtöbbet a szavazók ártottak. És a fideß.
Yoda69
Sajnos nem lesz utcai ellenallas, mert akinek elege van az orbani diktaturabol az nem az utcara megy, hanem nyugatra. Ezert fog rovid idon belul ujabb 1-1,5 millio magyar migralni elhetobb orszagokba.
orban egyvalami tudja megbuktatni a penzhiany. Remelhetoleg megszavazzak a 7.cikkelyt. Megvonjak Magyarorszag szavazati jogat az EU-ban, es ezzel utat nyitnak a penzcsap elzarasanak. Ezutan mar csak kolcsonoket, es hitelekt vehet fel orbanm, hogy fedezni tudja csaladja nagylabon eloseget (recsol 12 millios karoraja, 20 millios iskolaja stb). kolcson viszont csak a kinaiktol kap majd extra magas kamatra, amibe beledoglik a meg itthon elo adofizeto.
Nos ez majd kivalthat egy olyan felhaborodottsagot, ami tenyleg utcara visz nehany millio embert. De addig eltelik meg par ev, es az orszag teljesen szetzulled.
Ugyhogy orban buktaja utan lehet mindent elorol kezdeni, utolsokent az Unioban (ha meg egyaltalan benn leszunk akkor)
kamazuka
Értem értem!
Ellenzékben nyilatkozni a legtutibb.
Miért?
Nincs felelősség.
Pálinkás Pál
Sajnos ferkó is kezd elhülyülni...a migránspátyolgatás csírájában elfojt bármilyen megmozdulást!!!még a leghülyébb ember sem lázong azért hogy félmajmokat kapjon a nyakába!!!
Jozefina
Gyurcsánynak igaza van!!! Orbán ellen a saját "fegyverével" lehet ellenállni. Ez pedig az utca!!! Főleg a fiataloknak kellene megmozdulmi, mert az ő jövőjüket veszi el orbán!!!
Bevándorlókat meg maga orbán hozza be csak másképp hívják őket, hiszen mindenütt munkeerő hiány van, amit valahonnét pótolni kell. Máshonnét nem megy csak határon túlról. És bárhonnét is jön az új munkaerő az migráns!!! Márpedig már most is sokan vannak és egyre több lesz!! És a több százezer magyar -akik menekülnek orbán politikája elöl- ök is migránsok a befogadó országban!!! Le kéne szállni erről a félelem keltő, gyűlölet politikáról, ez nem megoldás, csak orbán azt a látszatot kelti, mintha ő egyedül megvédené az országot. Ez badarság!!!
Pálinkás Pál
@Jozefina: tudod egy valamit érts meg...senki nem tiltakozik ha nem afrikai szines ,kezelhetetlen,félanalfabéta ember a migráns,aki tud viselkedni,és nem robbantja a fejedre a házad,nem mészáról le az utcán, tudomásul kéne vennetek hogy azok egy más világ,amire nincs szükségünk!!! És vádolhatsz rasszizmussal,leszarom,mert igazam van.
advocat
Ferencem! Ha már bent vagytok a Parlamentben. Naponta megkérdezhetnétek: "Miért 27 % az áfa?" (Ceterum cenzeo-mintájára). Mert jobb helyeken ki lehet jönni általában 10 %, élelmiszer és 20 % iparcikk (még Romániában is) áfából is. És nincs legalább 46 különadó. Amit azért végül is mi - itt élő (és nem csak itt is állampolgár) fizetünk meg. Szerény véleményem szerint.
advocat
És ha újra 240 lenne az €, és 170 svájci frank! És egy megjegyzés. A rendőrök akkor, amikor több volt a sérült rendőr - jogosan lőhettek, természetesen csak gumilövedékkel. Megjegyzem Németországban egy ennél egyszerűbb tüntetésen is volt ilyen sérülés. És 12 év után sem említik. Mert az ott is jogszerű volt. Ez is a különbség a két nép között. pedig nem egy bátortalan fajta.
namihami
Elmondhattok itt (Ti is) jót-rosszat a Gyurcsányról. És mindenben van igazság meg hülyeség is, de...
Sajnos ezt mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a Törpenapcsi egyetlen embertől fél és az az itt megszólalók többségének véleményével szemben, de pont a Gyurcsány. A többit lesöpri, mint a port, de a Gyurcsánytól a mai napig felriad álmából.
És a Gyurcsány által felvázolt utcai megmozdulások az egyedül járható út. Eddig is csak akkor hátrált meg a Vezér, ha tömeget látott magávai szemben. Ez is azáltal fog elhalni (mint általában az eddigiek), hogy a tiltakozó tömeg ismét otthon fogja mereszteni a se..ét. Tanulhatnánk polyákoktól. De ez egy cselédnép, ennek atyuska kell.
Nem tudunk Horthy apánk, Rákosi apánk, Kádár apánk és most Orbán apánk nélkül élni.
kereső
Kedves-és Tisztelt Elnök úr. Mennyivel hitelesebb lennél Te és a pártod is!, ha mindezt nem a már csak parlamenti imitációnak csúfolt padsorok közül mondanád.Bele gondoltál már ebbe? Mindig Kósáné Kovács Magda örökbecsüje jut eszembe: " Nem elég tisztességesnek lenni,annak is kell látszani". Nos aki most,és még a Sargentini jelentés után IS a parlamentben ül, az lehetséges,hogy nemcsak a tisztességének a látszatát vesziti el, hanem a tisztességét IS! Ott ülni, és végigasszisztálni ahhoz, hogy orbán parlamentjének gombnyomogatói "hazug"-nak bélyegezzék Sargentini képviselőt-és vele együtt mindazokat,akik IGEN-nel szavaztak, mi az,ha nem a "tisztesség" elveszejtése.Gondolkodj!!!Megéri???,
Főlökött
Ex-miniszterelnök, mely már soha sem lesz miniszterelnök !

Azért faintos csávó vagyunk, hogy így megmondja a tutit. A gond csak annyi, míg önt védi a mentelmi jog, addig a többi, ön által felhergelt és ténykedésre bírt személy belemegy egy olyan játékba, melyet a 2012. évi C. törvény ->XXIV. FEJEZET ->AZ ÁLLAM ELLENI BŰNCSELEKMÉNYEK körébe sorolnak és igen sok-sok évet lehet érte kapni az elkövetésért.
Valahogy erre szokták mondani : "Más f...-val veri a csalánt". Mondom én, faintos csávó vagyunk.
papa.49
Igazán jó megoldása nincs ennek az állapotnak, mert vagy leszarja a fütyisz a tüntetőket, vagy elítélik őket bűncselekmény miatt !!!
Abban igaza van Gyurcsánynak, hogy minél több ember menjen az utcára, de nem fog menni, még NEM, ahhoz még kell idő mikor már a puszta léte kerül veszélybe a tömegnek, és akkor fog az utcára tódulni több millió ember !!!
A csutikretén meg akkor fog elpucolni ezerrel !!!
Itthon vagyok.
@Pegero: A szavazatok számlálásában nem lennék biztos. Kétségeim vannak most is.
rdos
"a kabinet lehetőségeinek töredékével rendelkező ellenzék a diktatúrában nem tudja ellátni feladatát"

Következtetés? Akkor az un. "ellenzéknek" ki kellene vonulnia a parlamentből, vissza kellene adnia a mandátumát, mert nem tudja ellátni a feladatát. :-( Ennyi "feladatot" talán csak el tudtok végezni tisztelt "ellenzékiek". Nem de bár? :-)

Mert legyen világos fecó! Nem csak a fideszre és csatolt részeire (kádéenpé, lehetett volna más, jobbklikk, boccs ha valakit kihagytam) nincs szükségünk, hanem rátok sem. :-)
Itthon vagyok.
@Pegero: Ez a hozzászólás vicc akart lenni? Nincs 2/3 és soha nem volt.
csak úgy....
@Pegero: van valami ellenszer,hogy ne nézz hülyén a ravatalon @Pegero: ? shikari vagy éppen aktuálisan ki.
te egy nagy játékos vagy , a ságvári endrének volt utoljára annyi neve mint neked...
tibi-tibi
csak úgy....
@Pegero: duma az van tibi...,le sem tudnád tagadni magad! :)
Itthon vagyok.
@Pegero: Te sem okosan fogsz meghalni. Ne reménykedj!
Itthon vagyok.
@Pegero: Film.hu.wikipedia.org/wiki/Harminck%C3%A9t_nevem_volt_(film,_1972). Simlis szar alak lehetsz a valóságban is! A jó nyalóka visszanyal.
csak úgy....
@Pegero: ne erölködj tibi...te reggeltöl-estig itt üldögélsz ,mikor milyen nick alatt ...,Ok,unatkozol de legalább ne okoskodnál mindíg egyformán mert az föltünö...
csak úgy....
@Pegero: ne felejtsd el,reggel 5 re beállítani a vekkert és akkor mint shikari...
anima
Gyurcsány Ferenc, egy szar politikus.

Mennyi ideig volt miniszterelnök?
Mit ért el az alatt - bármi különlegeset, országot fejlesztőt, előrevivőt?
Utána, és azóta is mennyi kárt okoz Magyarországnak?
Ki miatt lehetett Orbánnak kétharmada, amivel alkotmányozási többséghez segített egy elmebeteg nácit?
Hiába nyert vitát Orbánnal szemben, meg hiába mondja meg néha a frankót, Gyurcsány Ferenc egy SZAR politikus !!!
Itthon vagyok.
@Pegero: Nem vagyok és nem leszek a társad.
Itthon vagyok.
@anima: Mindenki szar, csak orbán a helikopter.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.