Jelentős szigorítást tervez 2019-től az Innovációs és Technológiai Minisztérium a műanyag zacskók és egyszer használatos műanyag eszközök kiszorítása érdekében.

Magyarországon is betiltják a műanyag zacskókat

Várhatóan szeptember végén kerül nyilvánosságra az a jogszabálytervezet, amelytől a forgalmazott műanyag zacskók jelentős csökkenését várja a minisztérium.

A szaktárca hosszú távon a műanyag zacskók forgalmazásának a teljes tiltását is tervezi – jelentette be vasárnapi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

(portfolio.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

terlasz
Mosható sokszor használatos textil szatyrokkal többre mennénk. Rá kell szoktatni az embereket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kishonda
@papa.49: nemrég láttam, hogy a hollandok a műanyag hulladékból kerékpárutat építettek. Minőségben, tartósságban többszörösen felúlmúlja az eddigieket. Ráadásul sokkal olcsóbb. Nem ezt kellene követnünk?!
papa.49
@kishonda: Tudod Apám mondta egyszer nekem ,,ha külföldről jössz haza onnan tudod, hogy már itthon vagy, ha azt látod, hogy a kereket viszik, a szögletest gurítják,, ..
Sajnos ez ma is igaz, nem csak a cocilismusban volt igaz...
kishonda
@kokopelli: Igaza van, most írtam papának a holland módszert, lusta vagyok ismételni.
papa.49
@kishonda: Ebben az országban, már régen nem a tudás számít, hanem, hogy van-e papírod róla... Na így nehéz előre jutni ...
Amit írtál biztos hogy jó ötlet mert a műanyag hulladék feldolgozás jóval kisebb környezet károsítással jár, mint annak a gyártása... Végül is megdarálják, tisztítják, majd műanyag granulátumot csinálnak belőle, amit akármire lehet használni...Jó pár ilyen üzemben is jártam az évek során..
terlasz
" Ebben az országban, már régen nem a tudás számít, hanem, hogy van-e papírod róla..."
Fején találtad a szöget Papa!
A műanyagfeldolgozással pedig az a helyzet, hogy a műagyagok csak bizonyos típusának újrahasznosítására van technológia Magyarországon.
papa.49
@terlasz: Ez is igaz a PVC. re viszont a csomagolásra használt műanyag pont ez...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.