Hat orvos és 12 szakdolgozó indult útnak Szolnokról vasárnap a romániai Hargita megyébe, hogy hétfőtől egy héten át egészségügyi szűréssel segítséget nyújtson a magyarlakta területen élőknek a betegségek kezeléséhez, illetve egy-egy kór felfedezéséhez, megelőzéséhez.

 Erdélyben végeznek egészségügyi szűrést a szolnoki Hetényi kórház dolgozói

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csapata Kányádon végez majd többek között szív- és érrendszeri, bőrgyógyászati, szemészeti, neurológiai, mozgásszervi és szájüregi vizsgálatokat – mondta el Lippai Norbert, az intézmény megbízott főigazgatója az MTI-nek.

A szolnoki orvosok és szakdolgozók a tervek szerint csaknem 3 ezer vizsgálatot végeznek el, főként azokon, akik távol laknak az egészségügyi centrumoktól, vagy más körülmények miatt nehezen jutnak el szakvizsgálatokra – tette hozzá.

A Hetényi kórház a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal közösen 2009 óta indít egészségügyi szűrőprogramokat. A mostani akcióhoz a Bethlen Gábor Alaptól 1,2 millió forint pályázati támogatást nyertek, az egyéb járulékos költségeket a megye fizeti.

Bischof Zsolt, a Béres Zrt. szolnoki gyárának vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szolnoki csapattal közel 1,5 millió forint értékű adományt küldenek, amely Béres Cseppet, felnőtteknek szánt C-vitamint, illetve a gyerekeknek rágótablettát tartalmaz. Ebből elsősorban azok kapnak, akik részt vesznek a szűrővizsgálatokon.

Az alföldi megye önkormányzatának vezetője, a szolnoki kórház megbízott főigazgatója a vendéglátókkal együtt pénteken Kányádon sajtótájékoztatón számol be az elvégzett munkáról és a tapasztalatokról.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gratula miközben ITTHON nem végzik el a munkájukat! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
gratula miközben ITTHON nem végzik el a munkájukat! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...Gyuri, szerinted csak te mehetsz külföldre ?
csak úgy....
@Csizmás Kond: figyusz szörös! ha igaz a hír,akkor a dokik nem üdülni mennek külföldre! ;)
...a túlórákat, meg majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csapata az otthoni paciensek rovására fogja lecsúszni ...
nevemnick
Tegyenek is meg mindent a szavazatokért, így legalább többszörösen megfizetjük az adónkból, hogy még egyszer a nyakunkba ültethessék ezt a társaságot...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...anyukád, az a kanegér...és mert ha valaki hiányszakmában vagy más nehézségek között végzi a munkáját szerinted az ott kell megrohadjon ?...ezt melyik lebujban tanították neked ?
Nessy
Azt hiszem ez az a hír, ami No comment!
Nessy
@nevemnick: Sokba kerül nekünk a levelezőtagozatosok szavazata!
nevemnick
@Nessy: de az sem kutya, hogy eddig mennyibe került...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: te retardált barom ezeket odavezényelték munkavégzésre! Nem ők tehenek róla, hanem azok akik úgy küldik ki dolgozni őket, hogy itthon nincs aki elássa a feladatokat!
A túlórákat nem tudja kifizetni, de külszolgálatra van pénz???
Nessy
@nevemnick: Viszont ők nem viselik az ódiumát a pénzért adott voksukért.
Csak ha valami itt olcsóbb, jobban elérhető, akkor itt a helyük, aztán mennek vissza kevesebb adót fizetni. Mi meg lassan csak a hátukat látjuk, úgy elhúznak mellettünk.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Csizmás Kond: nem tom,hogy téged milyen kóbor cica ellett...,szerintem nem is errü vót szó,hogy egymás öseit izélgassuk, de ha te ennyire primitív,akkor folytathassuk ebbe a stílusba ...
human
Orvos és nővérhiány közepette. Tudom, én vagyok magyarellenes, hogy ilyet fel merek említeni.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri, azt mindig tudtam, hogy ökör vagy de most még azzal is rátromfoltál, hogy nem tudsz olvasni..
íme... A mostani akcióhoz a Bethlen Gábor Alaptól 1,2 millió forint pályázati támogatást nyertek, az egyéb járulékos költségeket a megye fizeti...stb.
...amúgy ha valaki nem akarna menni azt nem tudnák kötelezni, ez csak nálatok a baloldali csordában volt divat Gyuri. Amúgy egy bármilyen külföldi kirándulást mégha az némi munkával ját akkor is szívesen vesz akárki csak a magadfajta jászolhozszokott barmok képzelnek mást.
Csizmás Kond
@csak úgy...: csak felvilágosítottalak ki a szőrös...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: sötét bunkó nekem nincs nálunk, mert nem vagyok baloldali sem, egyébként a Bethlen alapítvány és a megye is a mi adónkból nagylelkűsködik, amit a magyar egészségügyre is el lehetne költeni! =))
a kötelező vagy elvárt dologról meg jobban tennéd ha nem az állampárti sajtóból tájékozódnál! =))
nevemnick
@Nessy: (13:48) mindezt röviden foglaltam össze... :D
Pálinkás Pál
Hogy rohadnátok meg...a honi meg forduljon fel,mi???
csak úgy....
@Csizmás Kond: szörös! te kurva gyorsan ökrözöl le valakiket ...
tudod,hogy mi lett a vége,mikor a 70 es években ben nem akartam kisz. építö táborba menni!?
...ennyit a dokikról,akik eselleg nemet mondtak vóna... ;)
szerinted a magyar kormánynál a szoc.pol. rendben?
Csizmás Kond
@csak úgy...: ...a kezem is ilyen gyors csak az itt nem tudom bemutatni...:)
amúgy a hetvenes évek és a mai között ég és föld...
levarosbukta
@Csizmás Kond: Igazad van! Ég és föld a különbség a 70-es évek közt és a mai közt. Akkoriban nem volt milliárdoslőrincbarát, sajátlábonállórécselke, eliosféletiborcka és sorolhatnám napestig.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ...értelek! :) aztán mire haználod a gyors kezeidet ? csak nem zsebes vagy ?
abban az ég és földbe nem lennék annyirán biztos...
namihami
Helyes. Ideje volt már megszabadulni ettől a rengeteg és pláne felesleges egészségügyi dolgozótól. Itthon már úgyis akkora túltengés van belőlük, hogy kötelezni kellett őket, hogy hetente max. két napot járhassanak be. Túlóra? Szigorúan tilos.
A költségeket pedig a hasító honi gazdagság állja, mert a Matolcsy már nem tudja bezárni a trezort a rengeteg Eurotól és svájci franktól.
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...akkoriban nem de épp azt élték fel amit mástól levettek...
csak úgy....
@Csizmás Kond: 14:04 "csak felvilágosítottalak ki a szőrös..." érzékenyen érint ha szörösöznek ? Ok! ezen túl cicázni foglak ! :) ma emberbarát hangulatban találtál cicám...
Csizmás Kond
@csak úgy...: ..nem használom csak ha nagyon kéri valaki...:)
...ma mennél építőtáborba ?
Csizmás Kond
@csak úgy...: nem érint sehogyan ugyanis tisztában vagyok, hogy milyen nevet és képet választottam, viszont el szeretném kerülni, hogy más értelmet kapjon valami.
justhpeter
@levarosbukta: De akkor is ők ültek a hatalomban, igaz akkor mszmp mezben.
csak úgy....
@Csizmás Kond:csak veled mennék építö táborba,manapság és ez nem a "szörös" miatt. ;)
tudod mit!? elnézést,hogy szörösöztelek! sosem többet ,te nem kivülrü lehetsz szörös...
bencemacska
@namihami: ma, 15:01
Undorító volt az is, amikor a hosszú előjegyzés után tömött sorban várakozó betegeket hazaküldték a magyar SZTK-ból, mert megérkezett egy busz Romániából!
Most már nincs szükség ilyen jelenetekre sem, az orvosok helybe mennek, vagy disszidálnak!
Ez még undorítóbb.
lehet, hogy ezért nem szavazták meg a románok Sargentini jelentést???
csak úgy....
Tamási Árontól az Ábel rögvest rá gyünne,hogy a nyavalyát fölösleges szürni ha nincs ellene orvosság...
csak úgy....
@Csizmás Kond: ...és még mondja azt valaki,hogy nincs Yeti... ;)
csipetke
Érdekes,hogy orbánnak minden fontosabb,mint a magyarországi magyarok,akik fizetik az eü.hozzájárulást,és az ilyen-olyan adókat.Mindenhol csóválja a farkát orbán,csak az itthoniak vannak [email protected] a majd'4 év múlva következő választásra már most gyűjti a szavazókat?
Gusztustalan...
levarosbukta
@Csizmás Kond: Miért? Most nem? Dehogy nem!
levarosbukta
@justhpeter: Igy van, csak az akkori főni nem engedte a szabadrablást. Most meg egyenesen kötelező!
Nessy
@csipetke: Már annyi könnyítést kaptak a levél szavazók, hogy a holt lelkek mellett lassan a szomszédasszony macskája is szavazhat, hiszen nincs ellenőrzés. Aki kint dolgozik, az meg utazzon, álljon sorba, ha voksolni akar. Itthon meg személyi, lakcímkártya nélkül szóba sem állnak az emberrel! Minket ellenőrizni kell. a határon túliakat nem.
Szakadjon rájuk az ég!
Csizmás Kond
@levarosbukta: " csak az akkori főni nem engedte a szabadrablást"
...navazzee...és szerinted a pártunk és kormányunk kinek a pénzén dőzsölt és osztogatott, ha nem abból amit valakiktől elvettek...mert csak nem gondolod hogy a szovjetektől hozták a vagyont ?
Sámannus
Ez úgy van kedves olvtársak, hogy megmondta a miniszter ezután hittel gyógyulunk. Csakhogy azzal ölni is lehet ám, különösen amilyen sikeres ez a kormány migráció növelésében, ezt korábban a holokauszthoz tudnánk hasonlítani. Nem kell sokat várni beindulnak a békés hazai halálgyárak ha tetszik hanem az összevetés a népességszintjén azonos mértékű lesz a kedves vezető hamvasztómesterei busáshaszonnak szállnak majd ki ennek a takarékos kormány minden hullájának gondos kifosztásával. A keleti falvakban már takarosan előkészített parcellákkal várjuk a kaukázusi, kárpátaljai rokonokat. Ők se számítsanak jóra nekik is ez a tehetségtelen mértékét vesztett szadista banda készíti a terepet.
A médiának köszönhetően észre sem vesszük, hogyan égetjük két végén a gyertyát.
dr. prédikátor
Remélem visznek a sok hugyagyúnak koser kásler féle tizparancsolatot is! hátha attúl hamarabb gyógyulnak!!!
Clavigo
Elég lett volna ezt a hülye Kaslert kiküldeni,,,,haknizni a 10 parancsolattal. .. Vazzzze 6 orvos,12 szakdolgozó,esetleg itthon,,,,,a leszakadt falvakban is végezhetnének " szűrőprogit "..
human
@Sámannus: A "halálgyárról" eszembe jut egy érdekes film ami egy mesterségesen szabályzott társadalmat mutat be. Snowpiercer (Túlélők viadala) a címe.
youtu.be/70F-wAjlB84?t=4s
levarosbukta
@Csizmás Kond: Azért gondold csak végig, annak idején ekkora különbség nem volt az emberek vagyoni helyzete közt mint most, mert egyszerűen nem lehetett. Nem tudom emlékszel-e még azokra az időkre amikor egy családnak csak egy lakása lehetett? Igaz már akkor is voltak ügyeskedők akik a gyerekekre íratták -csak az nem volt jó buli mert utána már nem lehetett szabadon adni venni - meg elváltak papiron csak hogy még egy lakás legyen. Azért le volt az szabályozva, és hagyták élni a kicsiket is. Nem kellett senkinek a hid alá mennie.
csak úgy....
Cikizitek az elmeroggyant Káslert...,hát azt ki ültette miniszteri székbe? ;) csak nem önszántából vagy a 10 parancsolat..., ? és a taknyos osztrák a Kurz a megbízhatatlan labanc, a kuruc meg úgy kuruc.,ahogy akar...
viktor! mi szeretünk és akiket sikerül átbaxnod Nagy Imtre temetésén a Che Guevar szakáladdal ,azok vessenek magukra! az a faxi úgy vot forradalmár mint te...
Csizmás Kond
@levarosbukta: Akkor az volt a törvény most ez. Az sem volt egy visszasírnivaló és ez sem egy imádnivaló.
Ma sem kell a híd alá menni csak másként kell kezelni a dolgokat. Senki nem azért kerül az utcára mert dolgozik hanem leginkább azért mert rosszul spekulál...
Nem az a rossz világ ahol visszautasítják a munkát hanem az amikor egy szelet kenyérért is dolgoznál de nincs ahol...és mindig mindent meg lehet magyarázni és lehet példát találni mindenre viszont nagyjából ez a helyzet.
Sámannus
@human: Tudod orbán úgy képzeli ennek az öldöklésnek a végét, hogy ő ártatlan bornyú pofát vág, és mindenkinek megesik rajta a szíve.
Csakhogy a figyelmeztetés mindennapos volt. Arról ő sem tehet, hogy az emberek között nincs lincshangulat. Sőt azt várják tőle, hogy megjöjjön az esze sajnos minden koponyában csak csökken az agysejtek száma, és az övé is,.ezért reménytelen a várakozás és csak újabb lezser csodadoctor tarhál, mint az állat a nyomorúságból.
emerencia
@RonaGyuri: ma 13:12 Ez így igaz. Pár napja bejutottam egy szakrendelésre. A doktor úr kiszólt az öltözőbe, hogy ne vegyem le a blúzomat. Az ambuláns lapomra viszont gyönyörű szöveget produkált szívhangokról, légzésről, mellkasról, vérnyomásról, stb. Minden szuper pedig még a vérnyomásomat sem mérte meg. Néhány ismerősöm felvilágosított: nincs ebben semmi különös, így szokták...
Lepényleső
...mi meg fizetjük,s minket hagynak nyugodtan örökre,-hasunkon két köbméter földdel befedve?
csak úgy....
@emerencia: Ön is csak elégedetlenkedik! Örüljön,hogy a zárójelentést nem követlen a hanvasztást elözö napon küldték ki a hozzátartozókhoz ,hogy ön makk egészséges csak szeret kekeckedni a dokikkal...
csipetke
@Nessy: 16:31 és még fel vannak háborodva,hogy megszavazták a Sargentini-jelentést.Két lábbal taposnak mindent.Genyó banda.Most megy a szavazás az ATV-n,hogy "Ön megszavazta volna a Sargentini jelentést?"Itt ugyanaz az állás eddig,mint az EPP-ben nagyjából.A lényeg,hogy az emberek zöme megszavazta volna itthon is.
babp1982
Èrdekes akkor itt ki fog szűrni? Húha elleptèk az egészségügyet a dolgozók, csak nem megemelték a fizut 800 ezer nettóra?
Nessy
@csipetke: Bayer már felkérte a híveket, hogy szavazzanak a nemre, hekkeljék meg a szavazást!
Ez volt Orbán pechje, hogy nem a magyar választási törvényt, nem a mi "nemzeti konzultációnak" becézett felmérésünket alkalmazzák Strasbourgba!
levarosbukta
@Csizmás Kond: " Senki nem azért kerül az utcára mert dolgozik hanem leginkább azért mert rosszul spekulál..." Azok az emberek akik utcára kerülnek azoknak nem nagyon van miről spekulálniuk. Sajnos a legszegényebbeken és a legképzetlenebbeken csattog a leghangosabban az ostor.

Nem az a rossz világ ahol visszautasítják a munkát hanem az amikor egy szelet kenyérért is dolgoznál de nincs ahol.. Ebben tökéletesen igazad van, sajnos épp ezeknek az embereknek nincs ahol dolgozzanak.
Desischado
Rohadna meg a csuti parazita, ott ahol van! Tele van a hócipőm ezekkel a rohadt határontúliakkal! Itthon dögrováson az egészségügy, a dolgozók miért nem itthon dolgoznak?! Itt nincs beteg?! A magyarok fel is fordulhatnak?! Mindent a szavazatokért?!
1magyar
Elsősorban itthon kellene, de ha belegondolunk, hogy a szomszéd országból könnyen átjut bármely betegség, akkor inkább ott mint Afrikában!
Klubtag
@Desischado: ...így is lehet gyűlöletet szítani magyar és magyar között és ebben Orbán profi.
Csizmás Kond
@levarosbukta: ...sokuknak volna de azt mondják, hogy ha kapnak hatvanezres segélyt hetven- nyolcvanért nem dolgoznak ...ezzel az esettel személyesen találkoztam.
kereső
@RonaGyuri: Itthon is szerveznek szűrést. Hallásszűrést. /nem vicc/
RonaGyuri
@kereső: nekem csak a vallás-szűrés tűnt fel: az, pontosabban csak az, a magyar aki csak azt hajlandó meghallani, amit Orbán mond! =))
kereső
@RonaGyuri: jól mondta Frank Engel, amikor "orbán szektáját" emlegette. A fidesz már nem párt,hanem orbán szektája. A szekta meg azt mond amit akar, én akkor is magyar vagyok-bár nem az a "melldöngetős"! mélymagyar-aki hagyja,hogy orbán dondolkodjon helyette.
papa.49
Na jó mivel én pont ehhez a kórházhoz tartozom akkor felvilágosítalak benneteket. A kórház és rendelő intézet SZEMÉSZETÉN üvegtest bevérzés kezelésére aug. 16. októberre kaptam időpontot !!! A KÖVETKEZTETÉST MINDENKI LEVONHATJA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.