Hat orvos és 12 szakdolgozó indult útnak Szolnokról vasárnap a romániai Hargita megyébe, hogy hétfőtől egy héten át egészségügyi szűréssel segítséget nyújtson a magyarlakta területen élőknek a betegségek kezeléséhez, illetve egy-egy kór felfedezéséhez, megelőzéséhez.

 Erdélyben végeznek egészségügyi szűrést a szolnoki Hetényi kórház dolgozói

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csapata Kányádon végez majd többek között szív- és érrendszeri, bőrgyógyászati, szemészeti, neurológiai, mozgásszervi és szájüregi vizsgálatokat – mondta el Lippai Norbert, az intézmény megbízott főigazgatója az MTI-nek.

A szolnoki orvosok és szakdolgozók a tervek szerint csaknem 3 ezer vizsgálatot végeznek el, főként azokon, akik távol laknak az egészségügyi centrumoktól, vagy más körülmények miatt nehezen jutnak el szakvizsgálatokra – tette hozzá.

A Hetényi kórház a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzattal közösen 2009 óta indít egészségügyi szűrőprogramokat. A mostani akcióhoz a Bethlen Gábor Alaptól 1,2 millió forint pályázati támogatást nyertek, az egyéb járulékos költségeket a megye fizeti.

Bischof Zsolt, a Béres Zrt. szolnoki gyárának vezetője az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a szolnoki csapattal közel 1,5 millió forint értékű adományt küldenek, amely Béres Cseppet, felnőtteknek szánt C-vitamint, illetve a gyerekeknek rágótablettát tartalmaz. Ebből elsősorban azok kapnak, akik részt vesznek a szűrővizsgálatokon.

Az alföldi megye önkormányzatának vezetője, a szolnoki kórház megbízott főigazgatója a vendéglátókkal együtt pénteken Kányádon sajtótájékoztatón számol be az elvégzett munkáról és a tapasztalatokról.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

65 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
gratula miközben ITTHON nem végzik el a munkájukat! =))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@RonaGyuri: jól mondta Frank Engel, amikor "orbán szektáját" emlegette. A fidesz már nem párt,hanem orbán szektája. A szekta meg azt mond amit akar, én akkor is magyar vagyok-bár nem az a "melldöngetős"! mélymagyar-aki hagyja,hogy orbán dondolkodjon helyette.
papa.49
Na jó mivel én pont ehhez a kórházhoz tartozom akkor felvilágosítalak benneteket. A kórház és rendelő intézet SZEMÉSZETÉN üvegtest bevérzés kezelésére aug. 16. októberre kaptam időpontot !!! A KÖVETKEZTETÉST MINDENKI LEVONHATJA !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.