Jövő héten hétközben még akár a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet, ám hétvégére már akár 10 fokkal is hidegebb lehet, sok csapadékkal.

A jövő héten is folytatódik a nyáriasan meleg idő, többfelé 30 fokos maximumokkal. A hétvégére viszont akár 10 fokos lehűlés is érkezhet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.

Lassan itt az ősz? Hétvégére nagyot eshet a hőmérséklet

Fotó: pixabay.com CCO

Hétfőn sok napsütés várható, csapadék nem lesz. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz, de az Északi-középhegység völgyeiben hűvösebb is lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön túlnyomóan derült, napos, száraz idő lesz. A minimumhőmérséklet kedden 7-16, szerdán 8-16, csütörtökön 10-17 fok között valószínű. A nappali maximumok kedden 24-29, szerdán 25-30, csütörtökön 26-30 fok között alakulnak.

Pénteken is nagyrészt derült, napos idő várható, de estétől nyugat felől megnövekedhet a felhőzet és a Dunántúlon már kialakulhat zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 10-17, a legmagasabb hőmérséklet 26-31 fok között valószínű.

Azt írták, hogy a hétvégi előrejelzés bizonytalansága most az átlagosnál nagyobb. E szerint szombaton több helyen megerősödhet a szél és elszórtan valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 11-18 fok lesz. Napközben 18-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos idő várható, helyenként záporesővel. A minimumhőmérséklet 8-13, a maximumhőmérséklet 18-25 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.