Több felszólalóval vette kezdetét vasárnap délután az MSZP, a DK és a Párbeszéd által szervezett tüntetés a fővárosi Bem téren. Gyurcsány Ferenc már bejelentette, kedden újabb megmozdulás várható. A tüntetők egy része átmegy a Kossuth térre.

Vasárnap délután négy óra után indult be az MSZP, a Párbeszéd és a DK által szervezett tüntetés a fővárosi Bem téren a kormány ellen. A megmozdulás apropóját a héten az európai Parlamentben megszavazott Sargentini-jelentés adta, amely 12 pontban ecsetelte, hogy Magyarországon hogyan épülnek le a demokratikus értékek a kormány miatt. A Mérce cikke szerint mintegy kétezren jelentek meg a tüntetés kezdetére a téren.

Orbánék a Bibliával is szembe mentek – a tüntetők egy része a Kossuth térre ment

Orbánék a Bibliával is szembe mentek – a tüntetők egy része a Kossuth térre ment

Fotók: MTI/Soós Lajos

Orbánék a Bibliával is szembe mentek – a tüntetők egy része a Kossuth térre ment

Fotó, címlapi kép: Instagram/i.am.aniko

Az Index frissülő cikke szerint a felszólalások sorát a pécsi független, de a Párbeszéd frakcióját erősítő Mellár Tamás országgyűlési képviselő indította. Szerinte az ellenzéknek össze kell fognia, és a nemzeti intézményekben (Magyar Nemzeti Bank, KSH, ÁSZ, MTVA) felügyelőbizottságaiba kell az ellenzékieknek bejutniuk. Mellár szerint nem fog lemondani a kormány, hiába követelik ezt. 

Iványi szerint a Fidesz és Orbán szembe megy a Bibliával

Iványi Gábor lelkész úgy fogalmazott az Index cikke szerint, hogy az európai Néppárt nagy többsége állást foglalt az Orbán-kormány (és nem Magyarország) ellen. Ő is hitet tett az összefogás mellett, és kijelentette, a tisztesség mellett kell helytállni. Szólt egy tisztességes egyházügyi törvény meghozásáról is, valamint kijelentette, hogy nincs még egy olyan európai ország, amely az alaptörvénybe foglalta volna a hajléktalanság büntethetőségét. 

Ez gyalázat, szembe megy a Bibliával 

- fogalmazott Iványi.

Nem azok a hazaárulók, akik meg akarják menteni az országot

Karácsony Gergely, a Párbeszéd vezetője arról beszélt, hogy abba kellene hagyni egymás hazaárulózását. Arra is kitért,hogy büszke azokra az EP-képviselőkre, akik kimondták végre, hogy mi zajlik ebben az országban és megszavazták Sargentini jelentését.

Nem félhetünk attól, hogy átkokat szórnak a fejünkre. Aki lebontja a jogállamot, az szétveri a hazát, az ne hivatkozzon a nemzet érdekeire, hanem szégyellje magát

- mondta el a tüntetésen Karácsony.

A Párbeszéd vezetője szerint akik ma hazaárulóznak, azok Putyin pincsijei, akik szétverik európát, azok egyszerű ügynökök. Azt is hozzátette, ők nem azért vannak ott a tüntetésen, hogy hazát áruljanak, épp azt akarják visszavenni, ezért nem szabad megijedni, mert tudják, hogy igazuk van a kormány ellen tüntetőknek.

Orbánék a Bibliával is szembe mentek – a tüntetők egy része a Kossuth térre ment

Orbánék a Bibliával is szembe mentek – a tüntetők egy része a Kossuth térre ment

Fotók, címlapi kép: MTI/Mónus Márton

Gyurcsány utcára hívta a népet

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke szerint diktatúra van Magyarországon, ami ellen már nem elegendőek az ellenzéki képviselők, mert 

diktatúrákat nem a Parlamentben szokás megdönteni.

Szerinte a kormányok akkor buktak meg, amikor az emberek a kezükbe vették a dolgokat és utcára mentek – a népnek nem csak joga, de kötelessége is saját kezébe vennie a sorsát.

Gyurcsány kedden üt órára újabb tüntetést hirdetett és azt is hozzátette, akkor már az utcán fognak maradni. Arról is beszélt, hogy a lehazaárulózott DK-s európai parlamenti képviselők (Molnár Csaba és Niedermüller Péter) feljelentik magukat hazaárulás miatt, mert így végre kiderülhet, hogy semmi ilyet nem követtek el, hiába szajkózza ezt a kormánypárti média.

Tóth: Orbán egy megbélyegzett populista

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke úgy vélekedett beszédében, hogy nincs esélyegyenlőség, az egészségügyben és az oktatásban is megy az urizálás, az átlagmagyar mindenütt a rosszabb szolgáltatást kapja, mert nem tudja megfizetni a luxust. 

Tóth szerint a Sargentini-jelentés megszavazása kapcsán kiderült, Orbán nem Európa erős embere, hanem egy megbélyegzett populista, akit épp a kereszténydemokraták tettek helyre, noha itthon arról beszél, hgy kereszténydemokráciát építenek. Tóth szerint a nagy kérdés az, hogy az Európai Unió olyan lesz-e, mint amit Orbánék Magyarországon építettek.

A tüntetők egy része a Kossuth térre ment

A Mérce cikke szerint a tüntetés hivatalosan fél hatkor véget ért a Bem téren, ám a demonstrálók egy része a Kossuth tér irányába indult el, ám a néhány száz fős tömeg útját rendőrsorfal állta el. Végül átengedték őket, a lap szerint a teret éjjel háromkor fogják kiüríteni a rendőrök.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Orbán bibliája a hatalom és a pénz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
tudode
Legalább amikor sor kerül a "csuti" gránit "puhaságú" PÁRT ALAPTÖRVÉNYE, perkálja le az ELLENZÉK egytől egyig v mandátumukat, annak érdekében, hogy a NER-rel kurutyolja össze azt a félcédulást, amely valójában KÖZJOGILAG megszületésekor KÖZJOGILAG (ha ez egyáltalán mond valamit) ÉRVÉNYTELEN, ne legyenek ebben 'is" pszichikai bűnsegédek:
.
www.google.hu/search?q=az+alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Az+&aqs=chrome.0.69i59l2j0j69i60j69i57j69i60.5311j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
amelynek következtében
.
www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Magyaorsz%C3%A1g+jogilag&aqs=chrome.2.69i57j0l2.16836j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Ugyan villog a pályatévesztett VETERÁN az ezeréves múltunkkal, miközben magasról leokádja a TÖRTÉNELMI ALKOTMÁNYT!
.
Qqberci
Orbán bibliája a hatalom és a pénz...
Csizmás Kond
...alig hangzott el egy külföldi magyarellenes kritika máris gyülekeznek a vérszagra...
...mivel maguktól képtelenek bármire minden megfogható alkalmat igyekeznek kihasználni, a maguk javára...
Csizmás Kond
@Horizont: ...te most fogadott rendező lettél vagy csak önkéntes ?
Csizmás Kond
Most olvasom a táblát...elszámoltatás...
csaknem a kampány pénzekkel akarnak elszámolni ?
Csizmás Kond
@Horizont: ...mongyuk a szarembert te találtad ki...de lehet jogosan...:)
qxy
emberek. Nem tüntetni. Ki verni az utcára és meg rángatni. Ha lenne igazi ellenzék, akkor az első pontja az lenne hogy a kormány a jog a törvény teljes leváltása vagyon elkobzás, Gyurcsánytól is. és börtönbe velük. Ezzel az allanzék akkora lenne az emberek szemében hogy mindenki rá szavazna. De mivel az ellenzék éegy rakás szart sem ér, és nekik is az lenne az első hogy ami maradt szét lopni, Így bele lehet szarni az egészbe.
Hogy igaz e, Igen. Mert ha tényleg igazat akarnának az országnak akkor ezt már rég meg lépték volna. De eszükben sincs. Vagyis, ami maradt, azt is el lopni.
cikicakk55
Sajnos bár jogos a tüntetés,de ezzel semmire nem mennek.Orbán nagyon jól tudja,hogy a csendes halk tüntetés szart sem ér,ám ha valaki,vagy valakik agresszíven lépnek fel,azokat jogosan el is vihetik. Egyenlőre még jóval több a fegyveres rendőr és katona Orbán mellett,mint a fegyvertelen tüntetők. Még a Fidesz hatalomra nem került,volt az embereknek fegyverük,ami a demokrácia volt. Volt Médiánk,voltak jogaink. Most csak követelések vannak felénk,de minden jogunkat,az az minden fegyverünket elvették. Semmit nem tudunk kezdeni.Akik tudnának segíteni,azoknak meg csak a pofájuk nagy így utólag. Talán áprilisban kellett volna tudni mi is az az összefogás,mert akkor még volt egy kiskapu. Most már az is zárva van,úgy hogy itt már csak erőszakkal,joggal,törvénnyel nem lehet rendszert és kormányt váltani.
Borsodi
Azért jó látni,hogy sok embert még nem fertőzött meg a fidesz irányított média.
Clavigo
Hát ez nagyon " harmatos "... Azt nem értem akkor,,hogy " mijafaszt " sír itt mindenki ? A szakszervezetek szaros nyelvvel,,mély kussban,,. ??? Ezek szerint minden rendben van.,, meg vagyunk elégedve Orbán elvtárssal és Nemzethyy Dalárdájával...Lehet haza menni,,,..Oszt jó napot.
wagabund
..."Végét vetik a zenének. S hazamennek a legények"...

(Petőfi, Falu végén kurta kocsma, Szatmár, 1847)
anima
Valójában a tüntetők is szembe mennek a Bibliával, de már tanultam a hibáimból, és nem kezdem el levezetni az ok-okozati összefüggést, mert amikor ilyeneket írok, hirtelen népszerűtlenné válok.
Ez nem megalkuvás, csak semmi értelme.

Ezután sem zavar, ha népszerűtlen vagyok, de úgy tűnik nem mindegy, hogy miért népszerűtlen az ember.
Ez nem azt jelenti, hogy visszatartok információt, ez azt jelenti, hogy ha az utolsó napon, az utolsó órában írnám le az igazán fontos dolgokat, akkor sem érdekelne senkit - és akkor is népszerűtlen lennék.

(már régen nem változtattam meg a nicknevemet, de most elgondolkodtam, hogy megváltoztatom "népszerűtlen ember" -re)
Az ember már csak ilyen... :)
csipetke
@Borsodi: 21:10 Az ATV-n néztem a Heti Napló-t,és az sms-es kérdés az volt,hogy "Ön megszavazná-e a Sargentini-jelentést?"Az eredmény 63 % igen, 37 % nem.Hááát,valószínűleg ez volt a választásnál is,csak közbeszólt a fidesz különbejáratú választási matekja,így lett kétharmaduk.Most érdekes módon ellenük szól a majdnem kétharmad,az EPP-s szavazáson szintén.Ezekszerint nem túl sok ember van mellettük,mégse bírja senki kipaterolni őket,ha már gerincük nincs,hogy maguktól eltakarodjanak.
Rockxy
A címre:
A bibliával könnyű szembemenni, mert nagy része hazugságok gyűjteménye.
Viszont vannak benne értékek is, csak azt kihámozni - na, ahhoz ember kell!
Desischado
Folyamatos nyomás alatt kell tartani őket, de legalább milliós tüntetés kellene. Ezzel nem sokra megyünk.
Yoda69
Igy tovabb. Folytatni kell a tunteteseket. Nem szabad abbahagyni, mint a valasztas utan. Az a tuntetes lofaszt se ert, csak levezette a feszultseget, ami felgyulemlett az emberekben a fideSS csalasa miatt.
Nyomni kell tovabb, a kormany illegitim es ezt ok is tudjak. Az Unio velunk van, mi pedig az EU-val vagyunk. Meg kell menteni a magyar hont ettol a rablobandatol, es odatenni oket ahova valok: BORTONBE!
Pálinkás Pál
@Pegero: Úgy nagyjából igazad is van,egészen addig amíg az ellenzéki oldalon rájön valaki hogy ezzel a demokratikus maszlaggal nem sokat érnek!!Egy embernek kell megérteni a másik oldalon ,hogy szarni magasról a fidesztörvényekre...nos akkor menekülni fogtok!!! Tudod a történelembe egy diktátor sem bukott demokratikusan...ezen el kéne gondolkodnotok!!
csipetke
@Horizont: 5:51 A végeredmény 170634 lett,de végülis a lényeg ugyanaz,qrvasokan szavaztak,ahhoz képest,hogy azért az ATV nem annyira nézett.
namihami
@Horizont: Gondplom, hogy ez azért van, mert a Gyurcsány mindig a Soros szövegét mondja, szigorúan papír nélkül.
Viszont a mi zseni Vezérünk a saját véleményét csak FELOLVASNI képes.
Ez is egy különbség a két politikus között. (Majdnem embert írtam, de ez a kifejezés egy felolvasógépre nem használható)
CsipkeRózsa
@anima: Ne változtass nevet, mert így ismertünk meg, és szerintem nem vagy népszerűtlen, sőt.

A "népszerűtlen ember" névvel mindenki Orbánra gondolna.
CsipkeRózsa
"a teret éjjel háromkor fogják kiüríteni a rendőrök."

Éjjel háromkor, akkor szokott lenni az óraátállítás.
Rockxy
@Yoda69: Elhiszem, hogy jó szándékú vagy.
De a zorbánnak is a cionista tőke diktál, meg az uniónak is.
Mást súg az uniónak és mást a zorbánnak.
Na, akarsz még tüntetni?
Yoda69
@Rockxy: Hogyne. Nem tudom mit diktálnak orbannak de az tuti hogy teljesen rossz irányba megy a naszad. Egyre jobban látszik hogy orban célja az ország kivezetese az uniobol
Rockxy
@Yoda69: Moszad kérlek, a moszad.
A kivezetés az a netan jahú célja, nem a zorbáné.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.