Kizárólag a bíróság feladata kivizsgálni és megítélni a három éve kitört röszkei zavargás résztvevőinek a felelősségét – mondták az M1 aktuális csatorna esti műsorában a meghívott szakértők.

Ifjabb Lomnici Zoltán érhetetlennek nevezte, hogy az EU és az Egyesült Államok is érdeklődött az eljárás iránt, noha annak lefolytatása – mint mondta – a magyar bíróság dolga. Hozzátette, hogy a migrációs válság kezelésében az uniós jogalkotás sokkal csekélyebb eredményeket ért el, mint az amerikai a 2001. szeptember 11-i merénylet után. Utóbbit követően a terrorcselekmények vádlottjai polgári ügyvéd nélkül is bíróság elé kerülhettek, ítéletükben pedig a vallatással szerzett bizonyítékokat is figyelembe vehették – jegyezte meg.

Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő kiemelte, hogy az uniós jogalkotás kérdéseiről a tagállamok sokfélesége miatt sokkal nehezebb megegyezni. Véleménye szerint ugyanakkor a migrációval kapcsolatos vitákban több ország álláspontja elmozdulni látszik, így létrejöhet a kompromisszum a menekültkérdéssel kapcsolatos jogi szabályozásról. Gyarmati István elítélte, hogy bírósági eljárásokat politikusok minősítenek, de – tette hozzá – nem a röszkei zavargás az első ügy, ahol ez megtörténik.

(MTI)

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
félrebeszélni kell róla, mert különben ellankad a hívek harci kedve!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Aki Én
@tulipan: 10:00 Parádés. Az viszont felettébb muris, hogy három különböző oldalról tettem fel ide, de azonnal leszedik.
tulipan
@Aki Én: Én is, de ez még itt van!! :)
tulipan
@durbincs: Sőt, itt van a következő nagyívú műved! Igazán kösz, hogy mregsprórolod, nekem a hozzád kellően lealacsonyodó írásművek kitalálását! :)

Óh, alias Nyüves Herélt ? mondhatni hogy egy valódi :gyengusz vagy ?
Lepényleső
...ezenkívül minden emberjogi szervezetnek,kinek legalitása van,pl;az ENSZ-nek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.