Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt tartott előkészítő ülést a Szombathelyi Törvényszék B.Zs és társai ellen. A Vas Megyei Főügyészség vádirata szerint a három vádlott tavaly tavasszal kezdte csicskáztatni az egyik zárkatársát. Napi rendszerességgel verték, és folyamatosan megalázták.

Brutálisan kivégeztek egy rabot Szombathelyen

A kép csak illusztráció. Fotó: Pixabay

Az első rendű vádlott megtöltette vele vízzel a felmosóvödröt, és arra kényszerítette, hogy igya meg állva, közben test szerte bántalmazták majd csikket etettek vele. A rendszeres bántalmazások és kínzások május 11-től még inkább eldurvultak. A vádlottak kikötözték a cellatársukat, a száját lepedőből hasított csíkokkal betömték, felváltva ráálltak, taposták és ugráltak rajta.

Ezt követően ököllel ütötték és rugdosni kezdték a bordáit, majd addig fojtogatták, amíg el nem ájult. Amikor a sértett összecsuklott, felállították, és elölről kezdték a bántalmazást. A sértett halálát megelőző 1-2 napban az I. r. vádlott arra kényszerítette a sértettet, hogy megegye a felmosó cipőfűző vastagságú szálait.

A zárkák ellenőrzése során a sértettet beküldték a mosdóba, illetve a mosdó elé térdeltették, mert oda az őrök nem láthattak be. Amikor a sértett a bántalmazások miatt vérzett, a szétnyílt sebet az I. r. vádlott egy öngyújtóval kiégette, a vért pedig feltakaríttatták vele, a véres törölközőt pedig kidobták az ablakon.

Pár nappal később a reggeli ébredéskor a vádlottak észlelték, hogy a sértett a hányásában fekszik a mosdó előtt és hörög. A II. r. vádlott kikiabált az őrnek, hogy baj van, és amíg az őr a zárkához ért megbeszélték, hogy nem mondanak egymásra semmit és azt fogják előadni, hogy valaki más bántalmazta a sértettet. A nappalos szolgálatot ellátó ápoló a zárkába érve megkezdte a sértett újra élesztését, de a rab életét már nem lehetett megmenteni.

A sértett a vádlottak által térben és időben elhúzódó, az emberi méltóságot mélyen megalázó durva bántalmazások következtében rendkívül sok sérülést szenvedett el, sérüléseit a vádirat 3 oldalon keresztül sorolja. A sérülések nagy részét – a 2017. május 14-én elhunyt – sértett a halálát megelőző 12-24 órán belül szenvedte el, ezen belül a halált eredményező sérüléseket, továbbá a durva, életveszélyes sérüléseket is.

(24.hu)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Az elkövetőkkel együtt valamennyi őrt és a börtön parancsnokot is életfogítig kellene csücsültetni!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@1magyar: szerinted a börtöntöltelékeknek köll igazságot szolgáltatni egymás között ? na eriggy máá...
JAJMÁR
Bizony, a börtönigazgatótól kezdve az őrök is felelősek!
Vajon miért nem szólt az áldozat az őröknek? és hogy nem vettek észre semmit az őrök? Mit figyelnek akkor?
Iszonyú milyen mélyen gonosz, elállatiasodott - de nem, az állat nem ilyen kegyetlen - emberek élnek közöttünk! (és még migráncsoktól félnek némely elbutított magyarok)
picike1
hol voltak az őrök hát kérem süketenciába voltak és kész
Dr plágium
Kegyetlenül meg kínozták. Nem tudom elhinni, hogy 48 órán keresztül az őrök nem vettek észre semmit. Azokat akik akkor szolgálatban voltak szintén el kell ítélni, aztán majd megtudják milyen az amikor a "társai" megkínozzák és kínok között bele halnak a bántalmazásba.
Nem az első eset hogy megöltek egy elítéltet a börtönben.
Nem vagyok a halálbüntetés ellen, de az nem azonos egy ilyen kegyetlen gyilkossággal.
Yoda69
@Jozefina: Ezzel szemben kapnak meg plusz 5-5 evet, amibol 3-at majd elengednek jo magaviselet miatt. A bortonorokkel nem lesz semmi. Talan kapnak kituntetest meg fizuemelest.
simmering73
Remélem a börtönőrök már nem dolgoznak abban a műintézményben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.